GYIK – az “agyalástalanításhoz”

Kérdés: Ki vehet részt stresszoldó (ön)kezelésen?

Válasz: sem korhoz, sem nemhez, sem bőrszínhez, sem egyéb feltételhez nincs kötve a stresszoldó (ön)kezelések használata, bár nyilvánvalóan vannak korlátaik. Például az Access Barst és a craniosacralis kezelést hosszú ideig feküdni nem képes embereknek nem ajánlom, az ÉFT-t és a Healy-t pedig olyanoknak nem, akik nem szeretnek / nem tudnak sokáig ülni, a fülakupunktúrát kisgyerekeken és várandós nőkön nem használjuk. Ezt leszámítva mindenki, akinek a testében kering a vér, akinek működnek a meridiánjai, és el tudja viselni, ha megérintik, részt vehet rajtuk – ez alól azok lehetnek esetleg általánosan kivételek, akik nagyon önromboló életmódot folytatnak (diszharmonikus zenét hallgatnak, kábítószereznek, stb.). Náluk előfordulhat, hogy kiég a meridiánrendszer.

Kérdés: XYZ problémám van (fejfájás, gyomorfájás, halláscsökkenés, allergia, stb.). Melyik (ön)kezelést válasszam?

Válasz: amelyik közel áll hozzád, és amelyiket aktuálisan tudod végezni. Ehhez szükséges lehet az, hogy kipróbálj többet is, több kezelő személlyel… Mindegyik az emberi test mikro-elektromágneses áramköreivel dolgozik, mindegyik képes lehet a fejedbe, gyomrodba, füledbe, bőrödbe, orrodba, stb. eltárolt feszültséged, stresszed oldásán keresztül befolyásolni a tünetedet. Ehhez azonban neked is oda kell tenned magadat.

Kérdés: hogyan kell egy EFT kezelést elképzelni?

Válasz: ülünk egymással szemben/derékszögben egy kényelmes székben, beszélgetünk, én pedig a kezeden, az arcodon, és szükség szerint a mellkasodon is “kopogtatlak”. Ha Skype-os a(z ön)kezelés, akkor beszélgetünk, és te kopogtatod magadat úgy, ahogy mutatom.

Kérdés: hogyan kell egy Access kezelést elképzelni?

Válasz: az Access Barsnál nagyon egyszerűen: a kezelt vendég fekszik a masszázságyon, a kezelő pedig meghatározott rendben és helyeken pontokat tart a fején. Hasonlóan, mint egy fejmasszázs, csak érintéssel. Nem szükséges beszélgetni, csak ha a kezelt személy szeretne, és akár el is aludhat kezelés közben (mint ahogy a kikapcsolódás miatt ez gyakran előfordul). Access Consciousnessnél kicsit bonyolultabb a menet: a kezelés elején meghatározunk egy témát, amin dolgozni fogunk; és azzal kapcsolatban tesz fel a kezelő a feszültséget felhozó, oldó kérdéseket, és sokat mondogatja az Access Consciousness őrült (de ettől még nagyon jól működő) stressztiszító mondatát, a “varázsigét”.

Kérdés: miért érdemes stresszoldó (ön)kezelést igénybe venni, miért nem elég, ha például az ÉFT alapkönyvben leírtak szerint kopogtatom magamat?

Válasz:

  1. mert az ÉFT alapkönyvben a lehetséges kopogtatási módszereknek csak kb. a 10%-a van leírva, és így is közel 150 oldal…
  2. Mert előfordul az is, hogy valakinek az Internetről összeszedett (fél)információk alapján sikerül nem jól kopogtatnia magát (habár, ez elég nehéz)… Így pedig nincs eredmény, aztán azt fogja hinni, hogy a technika nem működik. Pedig de, csak nem szakszerűen próbálta ki. 🙁
  3. Talán ez a legfontosabb: mert a hozzáértő stresszoldók olyan oktatásban részesülnek, amely hozzájárul, hogy észrevegyenek olyan, a stresszoldás szempontjából lényeges és fontos részleteket a kezelt emberen, amit ő maga esetleg nem venne észre saját magán. Valamint olyan trükkök és gyakorlati tapasztalat birtokában vannak, amelyek lerövidíthetik és hatékonyabbá tehetik a kezelést.
  4. És végezetül: mert több szem, és különösen egy külső megfigyelő többet lát!

Kérdés: hány és milyen stresszoldó (ön)kezelés szükséges egy-egy zavar, stressztünet megváltoztatásához?

Válasz: ez nagyon egyéniség-, stressztünet- és módszerfüggő. Az egyszerűbb, kevesebb háttérrel bíró érzelmi – mikro-elektromágneses stressztüneteknél azonnal érzékelhető a változás, vagy elég lehet 2-3 stresszoldó (ön)kezelés. A mélyebb, összetettebb, krónikus, súlyos, halmozott zavaroknál szinte biztos, hogy jóval többre van szükség 1 (ön)kezelésnél, nézzünk bármilyen típust, ezek akár 15-20 stresszoldó (ön)kezelés alatt oldódhatnak. A fülakupunktúra-fülakupresszúra alap NADA protokoll például 20 kezelésből áll: 2 hétig heti 5x, 2 hétig heti 3x, 2 hétig heti 2x szükséges kezelés. (Kivéve, ha be van ragasztva a fülbe a tartós stimuláló eszköz, mert akkor ritkábban.) És ez akár többször is megismételhető… A rendbejöveteli idő és a szükséges kezelések száma erősen függ attól is, hogy a támogatott személy milyen szorgalmasan gyakorol saját magán otthon, mennyire tud felelősséget vállalni a saját életéért. Tehát előre ezt nehéz megmondani. El kell indulni, csinálni kell szakszerűen és életmódszerűen, és jönni fognak érdekes változások.

Kérdés: milyen időközönként kell kezelésre járni?

Válasz: ez is egyéniség-, stressztünet- és módszer-, sőt, pénztárcafüggő. EFT, Access Bars, cranio esetében az esetek 80%-ában, “átlagosan” komoly stressztünetekkel elég lehet hetente részt venni 60-90 perces (ön)kezelésen, a stresszoldó hatás 1 hétig kitart. (Illetve otthon, önállóan is lehet végezni a gyakorlatokat). Fülakupunktúránál, fülakupresszúránál a NADA protokoll szerint az első 2 héten heti 5x, aztán 2 hétig heti 3x, utána 2 hétig heti 2x kell a 45 perces relaxáltatáson lenni. (Kivéve, ha be van ragasztva a fülbe a tartós stimuláló eszközt, mert akkor ritkábban.) Healy-vel napi 2 kezelést is lehet csinálni: egyet reggel és egyet este. És olyan is előfordul, hogy valaki egy komoly nehézségén már hónapok óta dolgozik EFT-vel a saját, nem túl gyors tempójában, és ehhez havi 1 (ön)kezelést (karbantartást) vesz igénybe, mert ennyire van anyagi kerete. Ez is teljesen rendben van!

Kérdés: árthatok-e magamnak azzal, ha sokat járok kezelésre / sokat kezelem magamat?

Válasz: nem, nincs limit, a sok kezeltetéssel nem árthatsz magadnak, hiszen csak a mikro-elektromos energiát keringeted folyamatosan magadban. Van bőven oldani való stressze az emberiségnek, ami rád is kihatással van! Maximum arra figyelj, hogy ha elfáradsz, pihenj, és hagyd dolgozni / önmagát utolérni a lényedet is. A stresszoldó (ön)kezelés nem helyettesíti az alvást, sem a mozgást, sem az egészséges életmód egyéb elemeit. De van olyan tanácsadó barátnőm, aki néha több órára, vagy akár egy egész napra elvonul és dolgozik magán… Én is rengeteget végzem ezt, amikor csak lehetőségem van rá.

Kérdés: milyen jelei lehetnek annak, hogy dolgozik a stresszoldó (ön)kezelés?

Válasz: a szellemi-lelki-testi egyensúly javulására, a feszültséged oldódására utal mindenféle érdekes változás. Ha megborzongsz, sóhajtasz, rángatóznak az izmaid, megizzadsz, elerednek a könnyeid, megszomjazol, megéhezel; megszűnik, megváltozik vagy elvándorol a testi fájdalom; elfáradsz, megunod a témát, elengedési tünetek jelentkeznek (pl. hasmenés), és így tovább. A pozitív emlékek bevillanása, az éjszakai álmok megjelenése vagy megváltozása, a testrészeid felmelegedése, bizsergése, zsibbadása (a vérkeringés és az energiaáramlás elindulása), a másik ember szenvedésének a meglátása (hogy képes vagy az agresszív viselkedése mögé nézni), az emlék eltűnése szintén az oldódás jele. Ha ilyeneket tapasztalsz, jó jelek. Arra figyelj, hogy a sírást mindig ki kell engedni, amíg jólesik itatni az egereket – ha nagyon súlyos, esetleg lehet rá elsősegélyt alkalmazni, amikből a kezeltjeimnek többet is mutatni szoktam.

Kérdés: a(z ön)kezelés által előidézett változások, hatás meddig tartanak?

Válasz: a stresszoldó (ön)kezelés hatása közvetlenül általában 5-7 napig érezhető, embertől és problémától függően. A már kitisztított feszültségek, témák, problémák, aspektusok nem szoktak visszajönni, a kitisztítottságuk végleges. Helyettük más, kezeletlen aspektusok, témák jöhetnek elő, vagy másokat gyűjthetünk be a mindennapok folyamán. Ezért érdemes hosszabb időn keresztül folyamatosan dolgozni magunkon, 1-2 hetente kezelésre járni. Mert egy általános, a többi módszerhez képest gyors és látványos nagytakarítást csinálhat a mikro-elektromágneses rendszerünkben, s így az Életünkben is. Én is általában hetente többször futtatok magamon egy Healy kezelést, és/vagy egyszer elmegyek egy barátnőmhöz cserekezelésre, mivel mindketten elvégeztük a kezelői tanfolyamot, és egymáson tudunk gyakorolni…

Kérdés: a stresszoldó (ön)kezelés megszünteti-e a természetes (és egészséges) emberi reakciókat?

Válasz: nem, éppen ellenkezőleg. Pontosan azokat segíti jól működni, mert feszültség, stressz esetén általában jól el vannak nyomva. 😉 Ha mindig és mindenkinél jól működnének, sokkal kevesebb lenne a feszült, stresszes (és beteg) ember!!!

Kérdés: visszaeshetek-e rosszabb állapotba?

Válasz: lehetséges, hogy a stresszoldó (ön)kezelés utáni napokon átmenetileg rosszabbul érzed magadat, mert a tested mikro-elektromágneses energiarendszere átrendeződött. Ez az átmeneti tünet felerősödés, ami nem azt jelenti, hogy a módszer nem működik, éppen ellenkezőleg, annak a jele, hogy változás van, beindult valami, például egy elakadt / elnyomott önhelyreállító folyamat! Ha ilyen előfordul, örülni kell neki és át kell vészelni valahogy: általában 3 napon belül enélkül is rendbejön a szervezet, és jobban fogod érezni magadat.

Kérdés: én nem vagyok egy lelkizős fajta, nem szívesen beszélek a problémáimról, akkor is érdemes stresszoldó (ön)kezelésre mennem?

Válasz: a stresszoldó (ön)kezelésnek vannak olyan formái is, ahol nem muszáj beszélni, illetve nem a lelki problémáról beszélgetünk. Az emberi test mikro-elektromágneses rendszerét így is tudjuk befolyásolni. Pl. Access Bars, Healy, cranio és fülakupunktúra közben egyenesen hasznos, ha csendben vagyunk, az ÉFT-nél pedig beszélhetünk a testben érezhető anomáliákról is: pl. feszültségek, szorítások, nyomások, fájdalmak, stb. De ha szeretnéd, azzal is foglalkozhatunk, hogy miért nem beszélsz a problémáidról, milyen gátlás kapcsolódik a róluk való értekezéshez… Például nem leszel jó katona, ha kimondod? Vagy ha problémád van, azt szégyellni kell? Hogy miért érdemes ezt megfontolni? Mert ha valaki tud a nehézségeiről beszélni, megoldási célzattal, (így is) ki tudja őket magából adni, akkor jóval kevesebb esélye lesz pszichoszomatikus eredetű szellemi-lelki-testi zavarokat teremteni magának!

Kérdés: fél óra alatt kérdezek vmit, ami eszembe jut pl a szüleimmel való konfliktusról, de mi történik? Mivel leszek előrébb a fél óra után?

Válasz: például lehetőségeket fogsz kapni arra, hogy magadat hogyan kezeld, illetve hogy mit lehet más nézőpontból megnézni, hogy változzon a kapcsolat.

Kérdés: nem értem, hogyan működik, miért van erre szükség. A főnököm és a rossz munkahelyem nem fog megváltozni a(z ön)kezeléstől…

Válasz: a munkahelyed, és minden más emberi közösség is, amiben benne vagy, ha úgy tetszik, egy mikro-elektromágneses “rendszer”. Ha egy ilyen “rendszer” egyik résztvevője (azaz esetünkben Te) oldódik, jobban egyensúlyba kerül, stabilabb lesz, jobban érzi magát a bőrében, közelebb kerül saját magához, változtat mások butaságaira adott reakcióin, akkor nem valószínű, hogy a rendszerben minden ugyanaz fog maradni, mert Te megteremted a változást. Például lehet, hogy képes és bátrabb leszel kiállni az érdekeidért, együttműködni és értelmes kompromisszumokat kötni… Vagy képes és bátrabb leszel jobban mögé látni a főnököd nehézségeinek, és képes leszel jobban megérteni őt… Vagy éppenséggel, képes és bátrabb leszel új, számodra testre szabottabb munkahelyet keresni… És csodák csodájára a körülötted élő emberek is elkezdenek máshogy viszonyulni hozzád és önmagukhoz, jobban egyensúlyba kerülnek, egészséges irányba változnak!

Kérdés: a stresszoldó (ön)kezelés 100% hogy megszabadít engem a bajaimtól?

Válasz: A stresszoldó kezelés közös munka, ebből jöhet össze a 100%. 50% rajtam múlik, hogy hozzájáruljak: biztosítsam a feltételeket és az eszközöket személyre szabva. 50% rajtad áll, hogy választod-e, befogadod-e a változást, és hogy pl. gyakorolsz-e eleget otthon. Tehát a sajátomon kívüli 50%-ot maximum befolyásolni tudom, ígérni nem. Mert minden embernek szabad akarata van.

Kérdés: minden zavarra ugyanazt az EFT eljárást használjuk?

Válasz: igen, de a ráhangolódás kifejezését módosítjuk.

Kérdés: XYZ tünetem van (fejfájás, gyomorfájás, halláscsökkenés, allergia, stb.). Melyik pontokon kell kopogtatnom?

Válasz: az ÉFT alap használata szerint egy kopogtatós körben mindegyik ponton kopogtatunk egymás után, csak kopogtatós körönként eltérő, aktualizált ráhangolódás szöveggel. Az alap ÉFT lényege pont az, hogy a teljes emberi mikro-elektromágneses energiarendszert helyreállítjuk, és ehhez minden ponton szükséges kopogtatni, egymás után. De ha nem akarsz mindig minden pontot kopogtatni, bizonyos feltételekkel lehet kevesebbet pontot is, rövidebben. Hogy pontosan mikor mit, például a stresszoldó (ön)kezelésen elmondom és megmutatom.

Kérdés: ha kopogtatok és nem érzem, hogy bármi javulás lenne egy kör után, csinálom a következőt, akkor a mondat változatlanul lehet az, amivel indítottam?

Válasz: ha tényleg semmi változás nincs (nem feltétlen azonnali javulás, VÁLTOZÁS kell), akkor vagy nem jó a mondat, vagy energiatoxin van benned vagy körülötted, amitől nem működik az ÉFT, vagy hiányállapotban vagy, – nem iszol elég vizet, stb. Mennyi zöldséget-gyümölcsöt eszel, mennyi C-D-K-E vitamint szedsz? Esetleg vannak-e káros szenvedélyeid?

Kérdés: a stresszoldó (ön)kezeléseknél használunk-e “magunkon kívülről”, esetleg “bizonytalan” minőségű helyről származó (pl. “ördögi”?) energiát?

Válasz: mit jelent az “ördögi” energia? Számomra azt, hogy rövid távú előnyökkel “elcsábít”, hogy hosszabb távon pokolba tegyen. Például így működnek a tudatmódosító szerek. Ilyen értelemben nem, lényegében nem használunk külső energiát. A kezelt személyben levő szellemi-lelki-testi feszültségeket oldjuk, az egyensúly visszaállítását támogatjuk (amit, ha úgy tetszik, az “ördögi” energia, a káros stressz megbontott), az ő mikro-elektromágneses rendszerét javítgatjuk, annak a zárlatait, hiányait, többleteit, áramlási blokkjait szüntetjük meg. Ezek akadályozzák azt, hogy folyamatosan tiszta legyen a tudata és jó legyen a közérzete. Igen, tudom, sokan aggódnak amiatt, ami jellemző például a reikire, hogy a kezelő önmagán kívülről, az Univerzumból gyűjt energiát, s ezzel tölti fel a kezelt személyt. Bár ezek az aggódások igen érdekes nézőpontokat, információhiányt takarnak… Például érdekes nézőpont, hogy azt hisszük: lehatárolhatjuk magunkat a világtól, hogy ne gyűjtsünk be félelmetes dolgokat. Ez a lehatárolódás valójában az egónk hamis illúziója. A valóságban a Világ és az Univerzum szerves részei vagyunk, mindannyian össze vagyunk kötve egy láthatatlan szállal, folyamatos közöttünk a mikro-elektromágneses energia- és információáramlás (vagy ennek a hiánya, blokkja). És ha úgymond “ördögi” (kiegyensúlyozatlan) energia jön felénk valahonnan, annak a megfelelője, akár tetszik, akár nem, bennünk is megvan, mégpedig blokkok, hiányok és egyensúlytalanságok formájában. Viszont a stresszoldó (ön)kezeléssel, a saját mikro-elektromágneses feszültségeink feloldásával elkerülhetjük, hogy bevonzzunk ilyeneket.

Kérdés: a stresszoldó (ön)kezelés okkultizmus?

Válasz: mit jelent az okkultizmus? Igen, tudom, hogy “nyugaton” sok mindent “okkultnak” tekintenek, ami látszólag “keletről” jött. Ez egy “érdekes nézőpont”, ahogy az Access Consciousness nevezi, ami kevés információ birtoklásáról árulkodik. 🙂 Egyrészt visszakérdezek: a konnektorban keringő áram vajon okkultizmus? Hát a villámcsapás? Ugye, egyik sem az. Sokkal inkább természeti jelenségek, FIZIKA. 🙂 Anatómiailag és élettanilag tényként tudjuk, hogy az emberi testben folyadékok keringenek, bennük sok ásványi ionnal, amik vezetik az elektromos áramot. Tehát az emberi test vezeti az elektromos áramot, ami a folyadékokkal együtt kering bennünk! Elektromosan, fizikus szemmel nézve ennek a mikro-elektromos áramnak a keringését befolyásoljuk, rendezzük a stresszoldó (ön)kezelésekkel. Másrészt tudnod kell, hogy a magyar népi hagyományokban, sőt, Európában is bőven van gyökere az ilyen (ön)kezelésnek: a delejezés például éber fizikus szemmel nézve nem más, mint a test mikro-elektromágneses energiás kezelése! Már a nyelvünk is kapcsolódik a jelenséghez: azt, amivel dolgozunk, egyik szóval feszültségnek nevezzük: az emberi testben ugyanúgy, ahogy a Természetben! És például a kb. ie. 3300 körül az Alpok gleccserébe fagyott “Ötzi” néven ismert ősember testén is találtak olyan jeleket, amik arra utalnak, hogy akupresszúrát használt magán! Európában, több, mint 5000 éve! És az (orvos)tudományban már intenzíven kutatják az emberi test mikro-elektromágneses (ön)kezelési lehetőségeit, a mostani uralkodó kémiai kezelés mellé vagy helyett. Erről összefoglaló könyv is született egy amerikai orvos tollából. Na mit szólsz ehhez? A stresszoldó (ön)kezelés valójában kvantumfizika!

Kérdés: kell-e hinnem a stresszoldó (ön)kezelésben ahhoz, hogy működjön?

Válasz: csatlakozva az előző válaszhoz: NEM, NEM és NEM. A stresszoldó (ön)kezelés NEM vallás. Az elektromos áram és a gravitáció létezésében sem kell hinni ahhoz, hogy napi szinten használjuk. A stresszoldó (ön)kezelések a Természet Törvényei, az emberi test (kvantum)fizikája szerint működnek, ezek akkor is dolgoznak, ha nem hiszünk bennük. 😉 Feltéve ha szakszerűen végzik őket.

Kérdés: miért kerül ennyibe egy stresszoldó kezelés?

Válasz: az egy dolog, hogy ez egy sok-sok tanulást igénylő és díjazandó munka, magánjellegű személyi szolgáltatás. Hasonló, mint a magánorvos, a fodrász, a kozmetikus, a manikűrös vagy a masszőr, ami a kezelő megélhetéséhez hozzájárul. De ami számodra a lényeg: ez egy befektetés Magadba! Ugyanis ha valaki például a sok megoldatlan pszichés (mikro-elektromágneses) függőségi ügye miatt dohányzik, hogy elfüstölje a stresszét, akkor vajon mennyi pénzt füstöl el havonta? Akár 20 ezer forint is lehet! És 6-7 nagyobb stresszoldó kezeléssel még az erős dohányosok is könnyebben leszokhatnak (ha akarnak és megcsinálják a házi feladatot is…) Ilyenkor a stresszoldó kezelésre költött összeg csupán háromszorosa a cigarettára fordított havi összegnek. A továbbiakban pedig “sajnos” kénytelen lesz élettámogatóbb dologra fordítani vagy megtakarítani az eddig cigarettára költött pénzt. Arról pedig nem is beszélve, hogy jelentős életminőség változáson mehet keresztül… Vajon ez megéri? Nagyon jó az ár/érték aránya.

Nem találtad meg a választ a kérdésedre?
Tedd fel az Elérhetőségek menüben!