Terhesség alatti stressz kezelése: szívből várni a babát (freeimages / hand-in-hand-1428232)

Babaprojekt stresszoldás: terhesség alatti stressz kezelése

Terhesség alatti stressz kezelése: szívből várni a babát (freeimages / hand-in-hand-1428232)
Terhesség alatti stressz kezelése: szívből várni a babát (freeimages / hand-in-hand-1428232)

Ezt az írást még 2012-ben írtam az előző honlapomra, de még mindig aktuális. Sőt, aktuálisabb, mint valaha. Kulisszatitkokat is tartalmaz. Előtte egy-egy blogban (például a Tudatalatti blokkok oldása, … >>> kezdetűben) röviden utaltam rá, hogy bővülni fog nálunk a család, ami 2012. augusztus végén meg is történt. (Naná hogy) ÉFT-s szüléssel Henrik fiam szerencsésen és egészségesen megérkezett közénk. A fiatalúr születése előtt a babavállalással kapcsolatosan nem volt minden rendben a fejemben és a lelkivilágomban, és ennek jeleként tapasztaltam aggasztó előzményeket is. Ezért nem mertem csak úgy nekifutni a várandósságnak, hanem dolgoztam az ügyön. Fontos volt már a terhesség előtti és terhesség alatti stressz kezelése – oldása is, hogy simább legyen a várandósságom és a szülésem. Ráadásul ezt ilyenkor ugye kiemelten fontos patikai tompító szerek nélkül megtenni.

A stresszoldás eredménye: kistestvér?

Röviden összefoglalom, hogy stresszoldó kezelőként, a kollégáim hatékony hozzájárulásával hogyan oldottuk a feszültségeimet. Hogy miket „vetettem, vetettünk be” annak érdekében, hogy gördülékenyebb lehessen a természetes élettani folyamat, rendezettebb a testem működése (hogy aki hasonló működési zavarokkal küzd, lássa: van természetes és életbarát megoldás!). Jönnek a mások által is használható várandósság, terhesség alatti stressz kezelése tippek. Főleg, mert a folyamatnak nálam szép eredményei lettek. Hogy is van a mondás? Segíts magadon, Isten is megsegít? Tehát, ha azt mondjuk, hogy „Hála Istennek”, tulajdonképpen a munkának mondunk köszönetet. 🙂 Hála a munkának.

Lássuk, (például) milyen tudat alatti idegi-elektromos feszültségek lehetnek az akadályai egy sima várandósságnak, és hogyan lehet ezeket oldani.

Terhesség alatti stressz kezelése: bátran vállalni a gyereket

Az Életteli kislányok-kisfiúk kieresztik a fáradt gőzt… >>> című írásban már említettem, hogy az első gyermekem születése után elvetéltem egy kisbabát. Nos, vetélésből sajnos végül kettő lett, fél év különbséggel, és a két vetélés körülményei kísértetiesen hasonlítottak egymásra. Mivel úgy éreztem, hogy ez nem lehet véletlen, és nem akartam megkockáztatni egy újabb vetélést, elkezdtem az okait keresni az ÉFT-vel. Sághy András ÉFT oktatóm hathatós közreműködésével többek között azt találtuk, hogy gyerekkori rokonsági tragédiák miatt tudat alatt nagyon féltem a kistestvér bevállalásától. Ez a félelem leblokkolhatta a testem működését, ami a babák elvesztéséhez vezetett. Egy hosszabb ÉFT kopogtatásos >>> kezeléssorozattal oldottuk a félelmet, és (nahát, micsoda „véletlen” egybeesés) az újabb fogantatás egyrészt könnyen bekövetkezett, másrészt sikerült a babát megtartani.

Lazán kezelni a tünetelnyomó betegségügyi szemléleteseket

Terhességi stressz elleni tippek: nyugodt mama, egészséges baba (freeimages / katias-feet-1061354-m)
Terhességi stressz elleni tippek: nyugodt mama, egészséges baba (freeimages / katias-feet-1061354-m)

A várandósság első felében egy ultrahangvizsgálaton kiderült, hogy a kisfiamnak a normálistól eltérő a lábtartása (dongalába van). Szinte biztos voltam/vagyok benne, hogy ez az állapot az első 12 heti maradék izgulásom miatt alakult ki: a fiam lábizmai begörcsöltek. Székely Szilva kineziológussal magzati stresszoldást csináltunk a lábakra One brain kineziológiával és elmeakupunktúrával. De nemcsak erre dolgoztunk, hanem több kisebb kapcsolódó témára, és elkezdtünk a szülésre is készülni. És a tünetelnyomó betegségügyi szemléletes szakma által bennem keltett (nem is annyira megalapozatlan) félelmet, diagnózis és prognózis sokkot is oldani kellett.

A dongalábbal kapcsolatban a tünetelnyomó betegségügyi szemléleteseknél kétfajta hozzáállást tapasztaltam: negatívat és pozitívat. A negatív hozzáállású tünetelnyomó betegségügyi szemléletesek halálra ijesztettek és számomra elfogadhatatlan vizsgálatokra akartak küldeni, ami nagyon nem szerencsés egy kismamára nézve. Halálra rémítve nem lehet a megoldásról gondolkodni, sem nyugodtan szülni! A pozitív hozzáállású, tájékozottabb tünetelnyomó betegségügyi szemléletesek próbáltak megnyugtatni, hogy a dongaláb nem világvége, viszonylag könnyen korrigálható a születés után. Szilvia támogatásával rengeteget változott a szüléssel kapcsolatos parám, mertem kétszer is fogadott tünetelnyomó betegségügyest váltani a várandósság alatt, és végül lényegében „fogadott” orvos nélkül nekiindulni a szülésnek (hiszen úgysem a tünetelnyomó betegségügyi szemléletes fog szülni, hanem én…).

Folytatása következik!

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük