Álmatlanság ellen házilag: tönkölyhéj párna

Bárányszámolás alapok – álmatlanság ellen házilag, természetesen

Ha általános stresszel, feszültségekkel, szorongásokkal, nyugtalansággal és alvászavarokkal küzdünk, mert például lefekvés után csak mennek, mennek a gondolatok a fejünkben, és nem tudjuk őket elküldeni – kikapcsolni, akkor biztosan nagyon vágyunk már egy frissítő jó mély alvásra. Ehhez szedtem össze természetes, egyszerű és praktikus, otthon is bevethető ALAP tippeket. Azokat, amik nekünk családilag beváltak álmatlanság ellen házilag, természetesen, alvástámogatás gyanánt!

Álmatlanság ellen házilag 1: megfelelő alvókörnyezet

Álmatlanság ellen házilag: tönkölyhéj párna
Álmatlanság ellen házilag: tönkölyhéj párna

Szükséges egy életbarát ágy (mi franciaágyon alszunk), egy életbarát és kényelmes párna (javaslom a tönkölyhéj töltetű párnát), egy életbarát takaró (nálunk gyapjútöltetes paplan a nyerő), életbarát ágyneműhuzat (mi a lenvászon keverékre esküszünk) és megfelelő hálóviselet öltözék (hidegben lehetőleg pamut, melegben szatén vagy selyem). Ezen kívül szükséges az alvóhelyiségben megfelelő páratartalmat és hőmérsékletet fenntartani. És persze csend, nyugalom, sötétség! A kütyüket száműzni kell a hálószobából, a felébresztő kék képernyőfényükkel együtt. Ezekre ne sajnáljuk a ráfordítást, bőven megtérülnek az életünkben!

2: séta a friss levegőn minden nap

Napjainkban sajnos sokan nem szánnak időt arra, hogy naponta fél-egy órát a friss, tiszta levegőn töltsenek, lehetőleg megfelelő testmozgással egybekötve. Így aztán az agysejtjeik nem jutnak megfelelő mennyiségű oxigénhez, ami az alvásban is megbosszulhatja magát. Inkább ne kövessük a példájukat, mindig tervezzünk be saját magunknak időt a sétára és a mozgásra! Bőven meg fog térülni, és biztos, hogy vannak olyan tevékenységeink, amelyeket el lehet hagyni ennek érdekében (például a Híradó, akarom mondani, a borzongató esti rémhíres KékFény megnézése).

3: odafigyelés a vízfogyasztásra

Azaz, megfelelő mennyiségű, tiszta, alacsony ásványianyag tartalmú víz fogyasztása nap közben! Tapasztalataim szerint, ha nem iszunk elég vizet, az agysejtjeink nem lesznek eléggé hidratálva, és fura kattogó gondolatokat, szorongásokat, alvászavart is produkálhatnak! Ezért nap közben igyunk elég vizet, 2-3 litert (testsúlytól függően), megfelelően elosztva, és mindig éhgyomorra! Az étkezés után elfogyasztott víz csak felhígítja a gyomorsavat és megnehezíti az emésztést. Este, elalvás előtt is igyunk vizet!

Alvászavar ellen otthon: a vízfogyasztás az agy támogatója! (freeimages / glass-of-water-979662-m)
Alvászavar ellen otthon: a vízfogyasztás az agy támogatója! (freeimages / glass-of-water-979662-m)

Hogy milyen vizet javasolok? Nekünk ozmózisos házi víztisztító >>> berendezésünk van már körülbelül 2006 óta, annak a vizét isszuk, és kiváló a közérzetünk tőle. Egy ilyen berendezés a pénztárcánkat is nagyon kíméli, és például az arzéntól is védve vagyunk vele! Így két stresszforrással kevesebb, nyugodt alvást biztosít: az anyagiakat tekintve is jól járunk, és az egészségünkkel kapcsolatos stresszeink is csökkenhetnek.

(természetesen a táplálkozásra is oda kell figyelni: például este 7 után gyümölcsön és könnyű ételeken kívül mást már nem szerencsés enni, de ez külön téma)

És álmatlanság ellen házilag 4 (3+1): három kellemes dolog a napunkban

Ezt a tippet egy kedves ismerősömtől hallottam, hogy lefekvés előtt meg kell keresni három SAJÁT nagyon kellemes élményt, ami aznap ért minket, és arra gondolni. Ez tulajdonképpen relaxáltató hatású, ellazít minket, és könnyebben elalhatunk. Biztosra veszem, hogy erre mindenki képes, azaz mindenki tud három saját kellemes élményt találni a napjában, és fel tudja őket idézni elalvás előtt. Teljesen mindegy, hogy egy szép virág, egy kedves levél vagy a gyerkőc egy aranyos megnyilvánulása volt, az a lényeg, hogy ellazítson minket.

Ennyi lenne a nyugodt alvás ALAP titka? Nálunk igen! (Ezen kívül szükséges még megfelelő megnyugtató megoldásokat kérni tudni / találni az életünk nyomasztó nehézségeire, de az már emeltebb szint.)

Ha a fentiek mégsem elegek, stresszt szükséges csökkenteni és kreativitást növelni: várlak szeretettel valamilyen stresszoldó – agyalástalanító Mesterpont masszázsos kezelésre >>> akár online is!

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük