Pókfóbia kezelése: tulajdonságokat egyesével oldani (freeimages / spider-with-catch-1388197)

Békés egymás mellett élés? Pókfóbia kezelése ősi-reform módon

A pókiszony témáról szólt az előző írás (Szőrös, mászik és csúnya >>>). Ott tartottam, hogy bár a pókkal kapcsolatos ellenszenv egy része jogos, és nagyrészt tanuljuk az elődeinktől, lehet a pókfóbia saját traumás származású is. Erre fogok most írni két stresszoldós tapasztalatos példát. Utána pedig egy kicsit összefoglalom, hogy néz ki a pókfóbia kezelése különleges Mesterpont masszázsos, „embervillamossági szereléses” módon.

Pókfóbia lelki okai saját traumákból

Pókfóbia lelki okai: fejsérülés, baleset? (freeimages / woman-with-headache-2198435)
Pókfóbia lelki okai: fejsérülés, baleset? (freeimages / woman-with-headache-2198435)

Egy lánynak extrém súlyos pókfóbiája volt. Sokat dolgoztak rajta EFT-vel >>> egy kezelővel. Nehezen akart változás történni, aztán egyszer csak bevillant neki egy emlék. Egyszer, régebben, lovaglás közben baleset érte. Leesett a lóról, megütötte a fejét, és ahogy feküdt a fűben, az első, amit maga előtt meglátott, egy pók volt. Ezzel az idegrendszere összekapcsolta a leesés élményét a pókkal. Utána a pók kvázi aspektusként, sínként működött neki, ami a fájdalmas tapasztalatra emlékeztette őt. Feloldották neki ezt a téves kapcsolatot, és elmúlt a fóbia (természetesen a lovaglási biztonsági intézkedéseket meg kell tenni).

Egy szintén súlyosan pókfóbiás férfi arra emlékezett vissza, hogy kisfiú korában a nagyszüleinél nem mert bemenni az udvari budiba, mert annak a plafonján sok volt a pók. A nagyszülei nem segítettek neki kezelni a helyzetet, elbagatellizálták a félelmét („nem kell tőlük félni, nem bántanak, nem fog fájni…”). Tették ezt ahelyett, hogy például eltávolították volna a pókokat onnan;. és/vagy megmutatták volna az unokájuknak, hogyan kell kezelni őket, neadjisten átsegíteni a nyolclábú szaladgálókat az égi légyfogó helyre. Nála nem tudom, mi történt végül, mert nem EFT-s kezelési történet. Ha kapott rá stresszoldást, minden bizonnyal neki is elmúlt a pókfóbiája.

Pókfóbia kezelése „embervillamossági szereléssel”

Pókfóbia kezelése: tulajdonságokat egyesével oldani (freeimages / spider-with-catch-1388197)
Pókfóbia kezelése: tulajdonságokat egyesével oldani (freeimages / spider-with-catch-1388197)

Ha EFT-vel kopogtatunk az extrém pókiszonyra, lehet kezdeni a pók tulajdonságaival, aspektusaival külön-külön egyesével, amiket az előző írásban felsoroltam. Szőrös, csúnya, rejtélyes és misztikus, undorító, mászik, gyorsan fut, ugrik, leereszkedik a pókhálószálon, sok pók összevissza szaladgál, kiszámíthatatlan, megtámad, megcsiklandoz, megcsíp, ránk ragad a hálója, stb. Aztán pedig, ha valami más dolog is előjön, arra kell folytatni. Például leestem a lóról és nagyon megütöttem magamat; a nagyszüleim cserbenhagytak a pókok kezelését illetően; valaki behálózott, stb. stb. stb.

(Egyébként pedig, ha huncutkodni szeretnénk, egy pókfóbia néha hasznos is tud lenni… például ha egy nemkívánatos személyt akarunk elriasztani, (csúnyán) ki lehet használni a póktól való rettegését. A Reszkessetek betörők című filmben Kevin is pórul járt volna, ha nem lett volna Harry rablónak egy jó adag pókoktól való félelme…)

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük