Dohányzás leszokás tippek: egy finom teaszünet? (freeimages / morning-tea-1577751)

Egy kis cigarettaszünet: életbarát dohányzás leszokás tippek

A múltkori, leszokás a dohányzásról témával (Elfüstölni a stresszt… >>>) kapcsolatosan kaptam érdekes javaslatokat, kérdéseket és felvetéseket (köszönöm szépen őket), amelyeket fontos megbeszélni, mert hozzájárulhatnak az eredményes leszokáshoz. (És rögtön össze is kötjük őket a Duracellnyuszindrómával >>>…) A materialista egészségi portálokon már sok mindent leírtak, hogy hogyan (nem) lehet leszokni a dohányzásról – akarom mondani, uralni a függőséget. Mert az ottani tippek: elrettentés, nikotinpótlás, projektként kezelés, indokok találása, az otthonunk kitakarítás, sok folyadékfogyasztás, jógázás, ünneplés, … másra sajnos nem nagyon alkalmasak. Ugyanis a dohányzás fő okát, az alapokat, a a stresszt, a szorongást, a mögötte levő hiányérzetet, a rejtett SÓVÁRGÁST nem igazán kezelik! És nem pótolják a dohányzási rituáléban megszokott megnyugtató mozdulatokat sem… Ezért jöjjenek most az őket kiegészítő és igazán sikerre vivő, életbarát, holisztikus dohányzás leszokás tippek, egész-séges szellemi-lelki-testi feszültség oldó rituálék. Erről fog szólni ez az írás.

Életbarát dohányzás leszokás tippek: VÁLASSZUNK egészségesebb kikapcsolódást!

Felvetés:
Amit legjobban hiányolok, az az óránként 5 perc szünet, amit akkor tartottam, amikor cigiztem. Most megállás nélkül órákat dolgozom és az marhára fárasztó. Egyébként kutatók állítják, hogy a dohány nyugtató hatással van az emberekre.

Válasz:

Dohányzás leszokás tippek: egy finom teaszünet? (freeimages / morning-tea-1577751)
Dohányzás leszokás tippek: egy finom teaszünet? (freeimages / morning-tea-1577751)

Vigyázat, ez a kényszer, hogy megállás nélkül dolgozzunk (a munkalkoholizmus, munkamánia >>>), a fejünkben van, az előéletünkből ered, és dohányzás nélkül is fennállhat. Olyan, mint amikor puskát tartanak a fejünkhöz, hogy „dolgozz, vagy világvége lesz!” Ez egy másik függőség, amire a dohányzást lecserélhetjük… Vagy egyszerre „futtatjuk” maguknak a kétfajta függőséget: a munkamániát és a dohányzást is.

Ilyenkor sokszor észre sem vesszük, hogy feltehetnénk azt a kérdést: és mi lenne, ha néha SZABADON szünetet tartanék a munkában? Valószínűleg semmi. 🙂 Egyes felvilágosult munkaadók és főnökök egyébként már nagyon odafigyelnek arra, hogy az irányításuk alatt dolgozó alkalmazottak óránként legalább 10 perc szünetet tartsanak. Ugyanis tudják, hogy a munka hatékonyságára a dolgozó kikapcsolódása, feltöltődése jótékony hatással van… Ha nem ilyen a munkaadónk, épp ideje őt felvilágosítani.

És ha már ott tartunk, hogy hiányzik a cigaretta szünet, akkor más „alibivel” is lehetne szünetet tartani, kikapcsolódni. Egy feltétellel: az alibinek roppant vonzónak kell lennie a számunkra ahhoz, hogy érdemes legyen a munkát egy kicsit letenni miatta. Természetesen, jó, ha egészséges is ez az alibi. És ez a roppant vonzó és egészséges figyelemelterelő alibi mindenkinek más. Például lehet gyógynövényes cigarettát szívni, légzőgyakorlatokat vagy néhány tornagyakorlatot végezni, meginni egy finom teát vagy egy pohár vizet, gyümölcsöt enni, elolvasni egy-két oldalt egy izgalmas könyvből, sétálni, és így tovább. Ez támogathat átvészelni azt a korszakot, amíg még megvan a „rágyújthatnék”. (Egyébként a rágyújthatnékot így is lehet kezelni >>>)

Vajon milyen szünetet lehet még tartani, kikapcsolódni cigarettaszüneten kívül?

És naná, hogy a dohányzás nyugtató hatással van az emberekre, hiszen, mint ahogy már írtam, a dohányosok nagyrészt stresszesek, a stresszüket akarják / próbálják elfüstölni!

Továbbá: használjunk célzott és professzionális sóvárgáscsökkentő stresszoldó eszközöket, módszereket!

Akkor is, ha súlyosabb a cigarettafüggőség, mint amivel önállóan meg tudunk birkózni, és ezért külső hozzájárulásra van szükségünk.. Például különleges Mesterpont masszázsokkal megtámogathatjuk a leszokási folyamatot… A hivatalos ezek közül a fülreflexológiás – fülakupresszúrás- fülakupunktúrás kezelés, de az EFT >>> is kiváló lehet. Mert a kezünk mindig kéznél van!

Folytatása következik!

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük