Császármetszés feldolgozása, feloldása (freeimages / baby-born-1312831)

Császármetszés feldolgozása, szülészeti trauma feloldása

Császármetszés feldolgozása, feloldása (freeimages / baby-born-1312831)
Császármetszés feldolgozása, feloldása (freeimages / baby-born-1312831)

A császármetszés feldolgozása, holisztikus feloldása lesz a következő témám, és vele együtt a rakoncátlankodó császármetszés heg rendes, idegi-elektromos szintű összerakása is. Mivel számomra aggasztó módon egyre gyakoribb a császármetszés a szülő nőknél, egyre gyakrabban találkozok olyan anyukákkal, akik kénytelenek elviselni annak a gondolatát, hogy a következő szülésük is császármetszés lesz. Kényszerűségből, mert az előző is az volt. Mert „ha egyszer császár, mindig császár.”(?) Ugyanis a császármetszés heg ugye sosem képes rendesen összeforrni és szétrepedhet.(?) Hiszen a tünetelnyomó betegségügyi szemléletű orvos azt mondja, hogy vékony a heg, és nem lehet megkockáztatni a természetes szülést. És nincs más választás, mert a tünetelnyomó betegségügyi szemléletben nem tudnak segíteni megerősíteni sem a heget – mert azt sem tudják, hogy ilyenre létezik módszer / eszköz.(?) Stb.

Az egyik utolsó alkalom, amikor egy anyuka hasonlókról számolt be nekem, még az előző honlapomra íródó ezen cikk készültének reggelén volt… Ilyenkor, ha elmesélem, hogy az én szüléseimnél mi hogyan történt, sajnálkoznak, hogy „de kár, hogy ezt nem tudták előbb„! Ezért most hirtelen felindulásból összefoglalom és közzéteszem, hogy minél többen tudjanak róla!

Császármetszés feldolgozása, szülészeten elszenvedett trauma feloldása – holisztikusan

Ezzel együtt pedig a császármetszés heg idegi elektromos szintű „összerakása” – egy kis folytatás a Női meddőség okai: … >>> című íráshoz…

Az első gyerekem születése sajnos sürgősségi császárba torkollott, noha például nálunk a rokonságban nem történt császármetszés, tehát nem volt úgymond viselkedési minta, „hagyomány”. A császárhoz egy szerencsétlen folyamat vezetett, sok egymást erősítő buta körülménnyel és bakival. Ezeket én is teremtettem magamnak szűk látókörrel, vakon engedelmeskedve – és a tünetelnyomó betegségügyi szemlélet pedig vezetett benne. Sajnos nem igazán hallgattam a belső hangomra, a Gondviselésre,… Mindenesetre tanultam belőle.

Császármetszés heg összerakása: mely szinteken szükséges? (freeimages / injury-1182660)
Császármetszés heg összerakása: mely szinteken szükséges? (freeimages / injury-1182660)

A két gyerekem születése között fájdogált és feszült a császárhegem, és frontérzékeny is volt. Közben, mivel a kistestvér csak nem akart elindulni nálunk, és akkor már elkezdtem tanulni is az EFT-t, elmentem egy stresszoldó – agyalástalanító EFT kezeléssorozatra.

Ennek során többek között az első szülésem traumatikus tapasztalatával is foglalkoztunk, erre is dolgoztunk. A kopogtatás alatt felszabadultak bennem elnyomott, a tünetelnyomó betegségügyi szemléletű szülészeti bánásmód miatt érzett indulatok… Ezt ott ki is adtam magamból. Többek között megjelent a lelki szemeim előtt az, ahogy kicsit „átrendeztem” a szülészetet, képzeletben az összes tünetelnyomó betegségügyi szemléletű orvosi eszközt összetörtem és kihajigáltam az ablakon. A fehér köpenynek mindig szófogadó kislányból kitört az ősileg ösztönös öntudatos anyatigris. Nagyon jólesett! Ekkor meglepő módon a császármetszés hegem és a környéke felmelegedett és elkezdett bizseregni! Nahát, micsoda tünetelnyomó tudormányos véletlen egybeesés! 🙂 Másra nem tudtam gondolni, mint hogy eddig a hegbe eltárolt stresszreakciók leblokkolták ott a vérkeringést, ami akkor újra beindult, visszatért bele az ÉLET! És vajon szükséges-e megfelelő vérkeringés ahhoz, hogy a testünkön BÁRMELYIK alkatrész rendesen működni tudjon? Ugye, igen?

Holisztikus szülésfelkészítés, holisztikus szülés

Ezt követően, amíg a második gyerekem a pocakomban volt, még kaptam egy rakás nem hétköznapi, zsigeri szintű szülésfelkészítést így-úgy. Kineziológiával, EFT-vel, a végén már a virág-homeo étrendkiegészítő Moksa Cseppel megtámogatva is… És még makacsul ki is tartottam amellett, hogy ha nincs igazi, nyomós, tényleges szülészeti élettani szakmai (nem tünetelnyomó dogmatikus) akadálya, akkor naná, hogy természetes úton szeretnék szülni. Azaz VBAC-t, császármetszés utáni normál szülést szeretnék. Tovabbá hagytam, hogy a Gondviselés elvezessen az ezt támogató szakemberekhez – habár ez nem volt zökkenőmentes. Jó nagy sorsszerű helyreigazításokat kaptam, amikor vakon ragaszkodtam egy-egy hozzá nem értőhöz. 🙂 Egy stresszoldó barát-szakember EFT-s dúlát is hozott a Gondviselés, amiért nem lehetek elég hálás.

Császármetszés heg vérkeringése: indítsuk be! (freeimages / sunburst-1178607)
Császármetszés heg vérkeringése: indítsuk be! (freeimages / sunburst-1178607)

És a gyerkőc végül 4 évvel a testvére után, gyakorlatilag háborítatlanul született meg, természetes úton, 9/10-es apgarral! A császármetszés hegem kibírta a gyerek 4 kilós súlyát is, és az egész napos vajúdást is! És azóta sincs semmi különös problémám vele, azon kívül, hogy valamennyire látszik. Nahát, micsoda tünetelnyomó tudormányos véletlen egybeesés ez is!

(Mindehhez természetesen szükséges néhány alapfeltétel, például, hogy az orvos a császármetszésnél jó munkát végezzen, anatómiailag – élettanilag jól illessze össze a szétválasztott részeket, de javítani mindenképpen lehet és érdemes is a helyzeten.)

Tehát, ha van feldolgozatlan – feloldatlan traumatikus (sima vagy császármetszéses) szülésélményünk, rakoncátlan császármetszés – vagy akármilyen más műtéti hegünk, ne hagyjuk annyiban, ne nyugodjunk bele! Járjunk utána, ápoljuk, kezeltessük, szereltessük meg, rakassuk össze! Mégpedig holisztikusan, vagyis testi-lelki-szellemi-környezeti szinten!

Ajánlott könyv – a linkre kattintva meg is lehet rendelni a Libritől:
Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez
https://www.libri.hu/konyv/ina_may_gaskin.utmutato-szuleshez-1.html?p_id=7355

A császármetszés feldolgozásához, a heg minden szintű összerakásához én is hozzá tudok járulni, többféle módon is, ha megkeresel. Akár online is. Pl. stresszoldó – agyalástalanító különleges Mesterpont masszázzsal >>> 😉

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük