EFT kopogtatás: az idegrendszer élettani elektromos működését kiegyensúlyozó különleges Mesterpont masszázs (freeimages / ekg-1535818)

Az EKG, a nagy mumus… Idegi-elektromos EFT kopogtatás GYIK #3

Ez az írás is a sorozat további folytatása; az EFT kopogtatás Gyakran Ismételt Kérdéseivel. Hogy kiderüljön, kell-e valóban félni az Érzelmi Felszabadítás Technikától, ettől a különleges Mesterpont masszázsos stresszoldó – agyalástalanító módszertől. Vagy esetleg tényleg ugyanolyan elektromágneses elven működik, mint pl. az EKG elektromos vizsgálókészülék? Jaj, „ezo-terikus” ( = kvantumfizikus, kvantumbiologikus) EKG, jaj, „ok-kult” EKG! És vajon igazából az emberi lény természetes alap élettani elektromosságát használja, ami hasonlóan használódik érintés, ölelés, masszázs és minden más emberi kontaktus teremtésénél?

EFT kopogtatás: az idegrendszer élettani elektromos működését kiegyensúlyozó különleges Mesterpont masszázs (freeimages / ekg-1535818)
EFT kopogtatás: az idegrendszer élettani elektromos működését kiegyensúlyozó különleges Mesterpont masszázs (freeimages / ekg-1535818)

KÉRDÉS: számít-e, hogy melyik kézzel kopogtatok?

VÁLASZ: nem. A meridiánok a test mindkét oldalán jelen vannak.

KÉRDÉS: felcserélhetem-e a kezeimet EFT kopogtatás közben?

VÁLASZ: igen, ugyanazon ok miatt, ami miatt nem számít, hogy melyik kézzel kopogtatunk.

KÉRDÉS: hányat kopogtassak egy-egy ponton?

VÁLASZ: általában 5-7 finom paskolás szükséges, ami semmiképpen sem lehet kellemetlen. De nemcsak „kopogtatni” lehet a pontokat, ha nem esik jól, lehet őket számos más módon is kezelni, például elalvás előtt érintéssel. 😉 Ezeket a hozzáértő kezelők elmondják, és/vagy tanfolyamokon meg lehet őket tanulni.

KÉRDÉS: minden problémára ugyanazt az EFT kopogtatás használatos?

VÁLASZ: általában igen, de a Ráhangolódás kifejezését mindenképpen módosítjuk. Hiszen azzal hívjuk elő az oldani való tudat alatti blokkot, idegi-elektromos rövidzárlatot, amit a kopogtatással feloldunk. Ha nem módosítjuk, a blokk megmarad.

KÉRDÉS: szükséges-e a Ráhangolódás?

VÁLASZ: nem mindig. Attól függ, hogy jelen van-e pszichológiai reverzió, azaz a pszichés ellenállás a javulással, változással szemben. Azaz, tudat alatt félünk-e valamiért az egyensúlyi állapottól, biztonságosabbnak tartjuk-e a működési zavar meglétét. Ha félünk az egészségtől és a bőségtől, mert például valakinek nem fog tetszeni, vagy hátrányunk lesz belőle, kell a ráhangolódás.

KÉRDÉS: milyen szöveget mondjak Ráhangolódásnál? És az EFT kopogtatás körök ismétlésénél, újra kell a ráhangolódási karatepontot is vagy azt ki kell hagyni?

Az EFT stresszoldó - önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen
Az EFT stresszoldó – önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen

VÁLASZ: a ráhangolódásnál a saját aktuális érzéseinket, a saját aktuális mondatainkkal, a saját aktuális szavainkkal a legjobb használni. A hozzáértő kezelők segítenek megfogalmazni ezeket, és/vagy tanfolyamokon a sok gyakorlással is meg lehet tanulni a ráhangolódás megfogalmazását.

KÉRDÉS: ha kopogtatok és nem érzem, hogy bármi javulás lenne egy kör után, csinálom a következőt, akkor a mondat változatlanul lehet az, amivel indítottam?

VÁLASZ: ha tényleg semmi változás nincs (nem feltétlen azonnali javulás, VÁLTOZÁS kell), akkor vagy nem jó a mondat, vagy energiatoxin van bennünk vagy körülöttünk, amitől nem működik az EFT, vagy hiányállapotban vagyunk, – nem iszunk elég vizet, stb. Vizsgáljuk meg, mennyi zöldséget-gyümölcsöt eszünk, mennyi C-D-E vitamint szedünk? Esetleg vannak-e káros szenvedélyeink?

Folytatása következik!

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük