Elalvást segítő módszerek: önelringatás, önelfogadás (freeimages / some-rest-1439186)

Elalvást segítő módszerek: önelringató – önelfogadó EFT gyakorlat

Ez az írás az Elalvási nehézség kezelése házilag… >>> című folytatása. Az elalvást segítő módszerek közül egy lehetőséget, egyfajta tényleges, tudat alatti szinten működtetett gondolat- és agyalástörlést mutatok be benne. Tulajdonképpen egy önelfogadós játékot, amely során hangot is adunk a fejünkben zakatoló gondolatoknak, nem söpörjük őket a szőnyeg alá, de közben az ellazulást is gyakoroljuk. Segítségül hívom hozzá az EFT módszert, annak is a ráhangolódó részét. Az egyik lényege a nagyon fontos önelfogadás, ami a mindennapi általános, agyalásos önostorozás után ellazítóan tud ránk hatni. Például úgy használhatjuk, hogy minden pörgő, elalvást akadályozó, feszélyező gondolatunkkal megfogalmazunk egy EFT ráhangolódó mondatot. Valahogy így:

Elalvást segítő módszerek: önelringatás, önelfogadás (freeimages / some-rest-1439186)
Elalvást segítő módszerek: önelringatás, önelfogadás (freeimages / some-rest-1439186)

Minden agyalásommal együtt elfogadom magamat – elalvást segítő módszerek

Tehát, mi mindenen kattogunk? Egyesével mindet megnevezzük, majd elfogadjuk. Például:

  • Bár elfogadhatatlan, hogy alvás helyett itt agyalok, mégis mélyen, és teljes egészében elfogadom magamat (vagy megpróbálom elfogadni magamat).
  • Bár dühös vagyok az apámra, és ez a düh itt forr bennem. Nem hagy aludni, és nem tudom, mit kezdhetnék vele, mégis mélyen, és teljes egészében elfogadom magamat (vagy megpróbálom elfogadni magamat).
  • Bár nagyon rosszul esett, amit ma a szomszéd mondott nekem, képtelen vagyok csak úgy elengedni a fülem mellett, mégis…
  • Bár az igazat megvallva még mindig meg vagyok ijedve, hogy ma majdnem nekem jött az a biciklis a járdán, és valahogy nem sikerül örülni annak, hogy ép bőrrel megúsztuk, mégis…
  • Bár fogalmam sincs, hogyan fogom befizetni azt a csekket, és fogalmam sincs, hogyan lehetne elhalasztani / elkerülni / … a befizetését, mégis…
  • Bár félek, hogy elvesztem az állásomat, és nem tudom eléggé ügyesnek / alkalmasnak / … érezni magamat arra, hogy másikat találjak, mégis…
  • Bár honlap lesz a vizsgám, és nagyon izgulok, mert nem tanultam eleget, mégis…
  • Stb. Mik lehetnek még ilyenek?

Aki valamennyire már ismeri az EFT-t, kopogtathat is. Közvetlenül elalvás előtt kopogtatva viszont az akupresszúrás pontokat javasolt csak ÉRINTENI, mert a paskolás élénkíthet. A kisujjon levő szívélénkítő pontot pedig javasolt ki is hagyni a sorozatból.

Az EFT stresszoldó - önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen
Az EFT stresszoldó – önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen

Haladóbb EFT-seknek készítettem egy EFT gyakorlatot is az elalvás segítésére, ami innen letölthető:

https://drive.google.com/file/d/1VHx9_T9HE-eiJCC1joB3kU5bp-pE6cid/view?usp=sharing

Ha hadilábon állsz az alvással, várlak szeretettel stresszoldó – agyalástalanító Mesterpont masszázsos kezelésre. Együtt megnézzük az elalvási nehézséged mögöttes okait, és oldjuk is őket. Ehhez akár ki sem kell mozdulnod otthonról, mert online is tudunk dolgozni!

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük