Kimerültség ellen: személyre szabott feltöltődés (freeimages / computer-frustration-1238728)

Elfáradtál? Így töltsd fel a saját bio-akkudat – kimerültség ellen

Kimerültség ellen: ki kellene kapcsolódnom? (freeimages / computer-frustration-1238728)
Kimerültség ellen: ki kellene kapcsolódnom? (freeimages / computer-frustration-1238728)

Volt már volt szó itt a honlapon a kikapcsolódásról… (ide kattintva: Kikapcsolódás >>> az eddigi ilyen témájú blogok ki lesznek listázva). Mégsem tudom eleget hangsúlyozni a fontosságát. Mert még EGY OLYAN EMBER SEM volt nálam stresszoldó kezelésen, aki az aktivitás-passzivitás, munka-kikapcsolódás terén egyensúlyban lett volna; azaz mindkettő meglett volna neki megfelelő arányban és minőségben. Pedig RENDSZERES kikapcsolódás-feltöltődés nélkül nincs aktivitás-passzivitás egyensúly, egyensúly nélkül pedig nincs jó közérzet, egészség és boldog élet! Aztán csodálkozunk, hogy mindenféle stresszreakciós nyűgjeink vannak… Mégpedig ebből az egyensúlytalanságból fakadóan, mert kikapcsolódás nélkül semmit sem sikerül tennünk a kimerültség ellen.

Kimerültség ellen: tényleg ki kellene kapcsolódnom? És miért?

A 21. század legnagyobb életzavarát, amivel nagyon sok kellemetlen stressztünetet tudunk teremteni magunknak (mivel ilyenkor nem működnek jól a paraszimpatikus idegrendszerünk és az önhelyreállító-szabályozó folyamataink) a holisztikus keleti egészségkultúrában „üres tűz„-nek hívják. Ez azt takarja, hogy túlságosan és feleslegesen és felfújt módon aktívak és tüzesek vagyunk. Dolgozunk a munkahelyen, és pörgünk, és megcsináljuk a rokonaink feladatait, és nyomulunk, … Mert azt sugallta nekünk a kultúránk, hogy csak sztahanovista kamikáze fakír duracellnyusziként lehetünk hasznos állampolgárok. Ellenben soha nem töltjük fel magunkat, nem kapcsolunk ki, nem vigyázunk magunkra. Majd esetleg a koporsóban…

De mégis hogyan kapcsolódjak ki?

Az élet aláásója az üres tűz. Vegyük lejjebb! (freeimages / burn-baby-burn-1229975)
Az élet aláásója az üres tűz. Vegyük lejjebb! (freeimages / burn-baby-burn-1229975)

Igen, tudom, hogy könnyű mondani, és nehéz lehet a gyakorlatban megvalósítani… Hogy ki hogyan tud igazán kikapcsolódni, ki hogyan tudja a saját lemerült akkumulátorait feltölteni, az mindenkinél egyéni. Amilyen (nem)tevékenység az egyik embernek kikapcsolódás, a másiknak nyűg. És vagy rájövünk saját magunknak a saját akkutöltési módjainkra, vagy nem. Például a stresszoldó kezelés egy emelt szintű kikapcsolódási mód, de nem mindenki tud egy helyben ülni-feküdni kellő ideig. Nem is kell, mert még nagyon sok hétköznapi formája is létezik a feltöltődésnek, és vannak eszközeink, amikkel megtalálhatjuk a sajátunkat. (Valójában a Moksa Csepp szedése mellett is a saját kikapcsolódásunk, az általános egyensúlyunk megtalálásához és kivitelezéséhez szoktunk információs löketeket kapni a virágesszenciáktól…)

Mi a természetgyógyász életmód táborban ennek a témának az asztroszempontú vizsgálatát (és mellé az életfeladat-tevékenység átfogó minielemzését) is megtanultuk. Bár már előtte is rájöttem egyes saját optimális kikapcsolódási módjaimra, de amikor „kielemeztek”, sűrűn csapkodtam a homlokomat, és azóta még jobban odafigyelek rá. És mivel erősen beleillik a tevékenységembe, a kezeltjeimnek is meg szoktam nézni ezt a képletükben, ha kérik, és ha minden adat (pontos születési dátum, időpont és hely) megvan hozzá.

Mi a jó kimerültség ellen: általános bioakku feltöltés részletek

A feltöltődés-kikapcsolódás optimális, személyre szabott módjai attól függnek, hogy a képletünkben hol van a Napunk (ez a nyugati asztrojegyünk) és a Holdunk (ezt mindenkinél ki kell számolni). Illetve lényegesek ezek elemei (víz, levegő, tűz, föld) is. Az egyes jegyek elemei és kikapcsolódási módjai:

Csillagjegyek és elemek: feltöltődés kalauzai? (freeimages / horoscope-1123773-m)
Csillagjegyek és elemek: feltöltődés kalauzai? (freeimages / horoscope-1123773-m)
  • Halak, Rák, Skorpió – víz: érzelmek és víz. Összebújás, kandalló, romantika, séta a holdfényben, fantáziálás, művészetek (festés, ének, …), filmek, zene, könyvek, baráti összejövetel, kád, tenger, folyó.
  • Ikrek, Mérleg, Vízöntő – levegő: tér, idő, szabadság, levegő, hegyek, tisztaság, társaság, bulik, összejövetelek, klubok, új tanulnivaló, könyv, ismeret, szellemi kihívások, utazás.
  • Kos, Oroszlán, Nyilas (és Skorpió) – tűz: mozgás, sport, aktív cselekvés, napozás, gyertya, meleg, tábortűz, hő, szauna, fény, célok, tervek, más bátorítása.
  • Bika, Szűz, Bak – föld: csend, alvás, elvonulás, természet, faölelgetés, kertészkedés, iszappakolás, agyagozás, kézi alkotás, pénzszámolás, evés, masszázs.

És az előbb felsoroltak ne korlátozzanak be minket, hogy ha én XY napjegyű vagyok, akkor csak A, B, C módokon tölthetem fel a lemerült bioaksijaimat. Egyrészt ugye ott vannak még a képletünkben az egyéb információk, amiket mindenkinél egyénileg ki kell számolni. Másrészt használjuk azt a kikapcsolódási módot, ami éppen akkor ott jólesik, és találjunk ki magunknak további sajátokat!

Váljanak szellemi-lelki-testi-környezeti egyensúlyunkra ezek az információk.

További részletekért, személyre szabott kikapcsolódás és életfeladat-tevékenység számításért, asztro-minielemzésért várlak szeretettel TMEK megbeszélésre itt >>>. Már meglevő kiégés esetén és a további kiégések megelőzése érdekében pedig stresszoldó – agyalástalanító különleges Mesterpont masszázsos kezelésekre akár online is >>>

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük