ERŐ kontra erő: a fényoldal ereje (freeimages / the-power-of-the-sun-1172374-m)

Élhetnénk (egyensúlyban) is a hazáért? ERŐ kontra erő üdvözlés

Búcsúzáskor szoktam nem hagyományos módokon is elköszönni másoktól. Például úgy, hogy „Jó mulatást!”, hogy egyensúlyban levő tevékenykedésre, jó közérzet elérésére ösztönözzem a környezetemet. Vagy: „Az ERŐ legyen veled!„. Utóbbiról valószínűleg sokan nem tudják, hogy ez pontosan mit is jelent számomra, ezért gondoltam, érdekességképpen megírom. A mondat egyébként alapvetően az ERŐ kontra erő című könyv alapján fogalmazódott meg bennem…

Azon túl, hogy ez az üdvözlés gyakran elhangzik a Csillagok háborúja című filmben, és szeretem azt a filmet, mert szórakoztatóan tanít, az előbb említett könyv is közrejátszott abban, hogy beiktattam az életembe. Többek között azért, mert azt az elbúcsúzást, hogy „Jó legyél!„, nem tartom helyesnek. Mert mindenkiben van „jó” és „rossz” is, mert így kerek a világ. És ha felszólítunk valakit arra, hogy „jó” legyen, akkor fél embert csinálhatunk belőle. Megkívánjuk tőle, hogy tagadja meg az énje árnyékos, ha úgy tetszik „sötét” oldalát.

ERŐ kontra erő: a fényoldal ereje (freeimages / the-power-of-the-sun-1172374-m)
ERŐ kontra erő: a fényoldal ereje (freeimages / the-power-of-the-sun-1172374-m)

Ha valamit megtagadunk, az máshol tör elő. Igen, az ördög és a sátán is ilyen, akármennyire is hangoztatja a keresztény filozófia, hogy meg kell tagadni. Csak félreterelnek és megbetegítenek ezzel a hozzáállással, ha követjük. 🙂 És ha olyan energiákat tagadunk meg, amik léteznek és nem harmonikusak, akkor az is máshol fog előtörni, fokozott erővel.

Tehát nem lehet egészséges az a cél, hogy megtagadjuk a negatív oldalunkat. Sokkal inkább lehet az, hogy megtanuljuk azt irányítani!

Az ERŐ legyen Veled: irányítsd az energiádat!

Dr. David R. Hawkins az „ERŐ kontra erő” című könyvben kétfajta erőt jelenít meg. A kisbetűs erő az angolból szó szerint fordítva erőszakot jelent. A nagybetűs ERŐ pedig hatalmat. A kettő között az a különbség, hogy a kisbetűs erő a személyiségünk negatív oldala, amelyik ha előkerül, akkor kezdődnek a hatalmi harcok és egymás lehúzása. A nagybetűs ERŐ pedig a személyiségünkben a jó és a rossz energiája ÖSSZEVONVA. Ha úgy tetszik, egység, és a szeretet hatalma, ami több és jobb cselekvésre képes, mintha csak az egyik lenne.

Ennél fogva, ha az ERŐ-t birtokoljuk, sokkal több energiánk van, és sokkal könnyebben elérhetjük a céljainkat. Mert képesek vagyunk irányítani a negatív és a pozitív erőinket egyaránt. A még jobb érthetőség kedvéért írok példát is.

ERŐ kontra erő a magyar történelemben

A magyar történelemben számtalanszor az „erő„-t próbáltuk arra használni, hogy kapcsolatba kerüljünk más népekkel. Ilyen volt a honfoglalás, a kalandozások. Ilyenek voltak a forradalmak, a háborúk, amelyeknek az volt a nem tagadott célja, hogy valakit legyőzzünk és engedelmességre kényszerítsünk. Ezek hosszú távon nem voltak túl sikeresek, nem tartott sokáig a hatásuk, mert a kiindulási alapjuk gyenge volt. Ha más emberek legyőzésére alapozzuk a saját boldogságunkat, az sosem tartós. Mert nem etikus, nem emberséges. Viszont!

Egy olyan eset mindenképpen volt, amikor valaki ERŐ-vel elért valamit. Méghozzá egyfajta békés egymás mellett élést. Tudod, hogy kiről és miről beszélek?

ERŐ kontra erő: az árnyak ereje (freeimages / fairy-in-the-moonlight-1197824-m)
ERŐ kontra erő: az árnyak ereje (freeimages / fairy-in-the-moonlight-1197824-m)

Deák Ferencről és a passzív ellenállásról.

Aminek a célja igaz volt, amit ezért nem bírt el sokáig az országunkat megszállás alatt tartó szomszéd nép, és ezért kiegyezés lett a vége. A párommal sokat beszéltünk erről, és a mai napig nem értjük, hogy miért nem ezt ünnepeljük meg, és miért a forradalmat / szabadságharcot. Azokban sok ember meghalt, és lényegében nem értek el vele semmi pozitív eredményt?!

Tehát én ezért köszönök azzal, hogy „Az ERŐ legyen veled!„. Mert azt kívánom, hogy tudjuk irányítani a negatív oldalunkat is. 

Tudunk még az ERŐ alkalmazására példákat mondani a magyar történelemből?

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük