Csokoládé függőség kezelése szelíden és eredményesen adventkor is, bármikor - EFT-vel (saját fotó)

Gombóc Artúr boldogító fogyókúrája: csokoládé függőség kezelése

Ezen írás egy adventi időszakban készült, illetve ilyenkor vettem elő újra, amikor a téma különösen aktuális. De máskor is az, és sok embernek az, ezért megér egy misét… akarom mondani, néhány bejegyzést. Egy túlsúlyos, boldogtalan emberi társadalomban, ahol az érzelmi megrázkódtatások utáni nyugtató szerepét somlói galuska is be szokta tölteni, fontos beszélni az édességfüggőségről. És azt is megmutatom, hogy hogyan lehetséges a csokoládé függőség kezelése egy nagyon szelíd és hatásos módon.

A túlsúly lelki oka (például): (szépített) csokoládéfüggőség, evési kényszer

Csokoládé függőség kezelése szelíden és eredményesen adventkor is, bármikor - EFT-vel (saját fotó)
Csokoládé függőség kezelése szelíden és eredményesen adventkor is, bármikor – EFT-vel (saját fotó)

Régebben olvastam egy szösszenetet a Facebookon egy anyukától, mely szerint ő egy nagy ganyé (a valóságban ennél csúnyább szót használt), mert majdnem minden csokit megevett az 1 éves kislánya adventi naptárjából. Aztán jöttek a szépítő és megbocsátó indoklások is. Hogy ez tulajdonképpen nem olyan nagy baj, hiszen egy ekkora gyerek még úgysem ehet csokit… Jövőre amúgy is megromlana, és hogy csak vigyáz a fogaira… És hogy a Télapónak néha amúgy sem ártana egy kis verés, mert a gyerekeket cukros holmikkal tömi (ez jogos, ha verés nem is, egy kis korlátozás biztosan jót tenne). Aztán megjött a bűntudat, és az anyuka beismerte, hogy saját magának viszont valószínűleg ártott vele. És szánta-bánta, és sarokba fogja magát állítani, és holnap nem fog reggelizni, illetve duplán fog minden testmozgást megcsinálni, stb. stb…

Amit leírt, az egy tipikus édesség utáni sóvárgás, csokoládéfüggőség, evési kényszer, ráadásul kimagyarázva, megindokolva és racionalizálva…

Csokoládé függőség kezelése, édesség utáni vágy csökkentése EFT-vel

Biztosra veszem, hogy nemcsak ő van így a csokoládéval, nemcsak ő csábul el, ha meglát egy szeletet / táblát ebből a „bűnös”, lágy, olvadós, selymes édességből, hanem sokan mások is… Ha mégsem szeretnénk emiatt magunkat kínzókamrába állítani és kukoricára térdepeltetni, viszont hatékonyan visszafognánk az elcsábulásaink számát, gyomorrontás és hízás nélkül túlélnénk az ünnepeket, és úgy általában a mindennapokat, netán ledobnánk pár kilót, akkor használjunk rendszeresen és szakszerűen valamilyen stresszoldó – agyalástalanító különleges Mesterpont Masszázos kezelést. 😉 Az egyik legjobb az EFT >>>. Ugyanis így (és nem az önostorozással!) sokkal inkább egészségesebb viszonyt alakíthatunk ki például a csokoládéval is. Kevésbé lehetünk Gombóc Artúrok, és támogathatjuk a fogyókúrát és a diétát. 😉 Ehhez most írok néhány sóvárgáscsökkentő – önelfogadó (EFT ráhangolódó) mondatot, hogy hozzájáruljak a túlsúlyt okozó belső hiányérzet megváltoztatásához! A csokifüggőség jellegét tekintve eléggé hasonló a cigifüggőséghez, ehhez a dohányzás leszokáshoz készített cikkben >>> volt egy hasonló gyakorlat; a megoldás is hasonló lesz. 😉

Csokifüggőség oldása – elő lépés: minden bajommal együtt elfogadom magamat

Hiszen az általános szeretethiányt próbáljuk kompenzálni a csokival (is), nem? És emiatt konkrétan hogyan, milyen saját kifejezésekkel sóvárgunk az édesség után? Egyesével minden módot nevezzünk meg, majd fogadjuk el magunkat velük együtt. Például:

Az EFT stresszoldó - önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen
Az EFT stresszoldó – önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen
  • Bár most úgy de úgy megenném ezt a tábla csokit, mégis mélyen, és teljes egészében elfogadom magamat (vagy megpróbálom elfogadni magamat).
  • Bár hú de nagyon megenném ezt a somlóit, mégis mélyen, és teljes egészében elfogadom magamat.
  • Bár extrém módon ehetnékem van, mégis mélyen, és teljes egészében elfogadom magamat.
  • Bár piszkosul sóvárgok az édesség után, mégis …
  • Stb. Mint a cigarettafüggőségnél!

Aki valamennyire már ismeri az EFT-t, kopogtathat is. A kisujjon levő szívélénkítő pontot javasolt kihagyni a sorozatból.

Folytatása következik!

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük