Pókfóbia - pókiszony kezelése építő humorral - MÉM 1. (forrás: Facebook)

Görkorcsolyákat a lábaira! Pókiszony kezelése építő humorral

Pókfóbia - pókiszony kezelése építő humorral - MÉM 1. (forrás: Facebook)
Pókfóbia – pókiszony kezelése építő humorral – MÉM 1. (forrás: Facebook)

Ez az írás egy Mindenszentek előestéje (angolul All Hallows Evening, rövidítve Halloween) napján íródik. Ilyenkor ugye már Magyarországon is egyre inkább szokás egymást ijesztgetni mindenféle furcsa és misztikus teremtményekkel. A rémítgetés eszközei szokta lenni egyes állatok is, például denevérek, pókok. Mindkettő nagyon hasznos: kellemetlenkedő és betegségterjesztő rovarokat irtanak, tartanak kordában. A denevérek a szúnyogokat, a pókok főleg a legyeket – de ahogy észrevettem, a poloskákat is. (Nem is értem, miért nem a szúnyogok, a legyek és a poloskák vannak kikiáltva általános közellenségnek, miért nem ilyen jelmezekbe öltöznek be Halloween-kor a bulizók…) Ha a denevérekkel és/vagy a pókokkal kapcsolatban indokolatlan (mértékű) ellenérzéseink vannak, pókiszonyosok és/vagy denevérfóbiások vagyunk (ez utóbbi a kiroptofóbia), különösen nehéz lehet az ijesztgetős eseményeket elviselni. (Talán az ellenük felhozott, olykor vallásos, kulturális és hasonló színezetű aggályok mögött is ezen félelmek állnak valójában.) Pedig az ilyen alkalmak megfelelően kivitelezve remek lehetőségek, hogy a pókiszony kezelése sikeres legyen nálunk!

Támogató csapatban, lazult hangulatban, úgymond bulisan, humorosan szembe lehet nézni a túlzott félelmekkel…

A takarítónő kiharapja a pókot a sarokból

Csak mellékesen jegyzem meg, hogy az is egy külön érdekes – mulatságos történet, amikor emberek hasonlóan tartanak a pókoktól, mint az „embervillamossági szerelő” stresszoldó – agyalástalanító különleges Mesterpont masszázsos kezelésektől. Mert titokzatosak, kiismerhetetlenek számukra, és ezért dogmatikusan kötelező félni tőlük. (Ennyi erővel például a hűtőszekrényünket működtető elektromos áramot is meg lehetne bélyegezni félelmetes okkult átverésnek, és mellőzni lehetne a használatát…) Pedig közülük pl. az EFT-vel különösen jól, ráadásul életbarát módon, kíméletesen és tartósan lehet oldani mindenféle fóbiát, a pókiszonyt is.

Pókiszony kezelése humorral, Halloween nélkül

Pókfóbia - pókiszony kezelése építő humorral - MÉM 2. (forrás: Facebook)
Pókfóbia – pókiszony kezelése építő humorral – MÉM 2. (forrás: Facebook)

Amikor éppen nincs Halloween, akkor is lehet a pókfóbiát kezelni úgymond közösségi támogatással, lazán, humorosan. (Habár olykor ennek a hatása csak átmeneti enyhítő jellegű, de már az is sokkal jobb, mintha az életellenes „nem átverés” kémiai tudatmódosító tünetelnyomó szereket szednénk…) A közösségi oldalakon szoktak terjedni mém képek, kreatívabbnál kreatívabbak. Mindenféle aranyos és/vagy vicces mémet le szoktam menteni, sokat összegyűjtöttem már, jól lehet használni őket mindenféle célokra. Például szemléltetni a témát ilyen írásokban. 🙂 Itt most meg is osztok két pókfóbiás mémet.

  • Amikor a pók eltűnik az ágyam alatt: nem baj, amúgy is itt akartam aludni.
  • Láttam egy pókot a fürdőkád szélén, így hát fogtam egy darab papírt, és nagyon nagyon óvatosan felgyújtottam a házat a gec*be.

Eszembe jutott egy jelenet a Harry Potter című filmből is, amikor a varázslótanoncok a számukra ijesztő dolgokkal való védett szembenézést tanulják. Ron Weasley félt a pókoktól, de ebben a varázslatban humorosan, görkorcsolyákkal a négy pár lábukon, kacsázó formában viccessé tette őket.

És így tovább. Fontos, hogy a használt humor építő és barátságos jellegű, és ne ledegradáló legyen!

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük