Omega 3 jótékony hatásai: nem tudjuk, vagy fütyülünk rá? Esetleg más? (freeimages / fried-mackerel-1214298-m)

Halszálkák, stressztünetek és az omega 3 jótékony hatása

Az Idegrendszer vitamin… >>> után most egy másik stresszcsökkentő tápanyagra fogom felhívni a figyelmet. Egy olyanra, ami a karácsony közelében jobban aktuális, mint máskor, mert a karácsonyi ünnepek egyik tradicionális étele a halászlé. És talán nincs benne kellőképpen a köztudatban, hogy például a halászlében milyen hasznos anyagokat találhatunk, amik a stabil idegi egyensúlyunkhoz hozzájárulhatnak! Az Interneten több helyen (Például Omega 3 mentális zavarok… >>>) lehet olvasni arról, hogy az agy normál működéséhez szükség van az Omega 3 zsírsavakra. Ilyen Omega 3 zsírsavakat pedig főleg hidegvízi halak fogyasztásával lehet beszerezni. Itt mutatkozik meg a omega 3 jótékony hatása az egészségünkben: az olyan népek (eszkimók, japánok), akik sok tengeri halat esznek, alig szenvednek idegi zavaroktól, mert az agyuk gyerekkoruktól kezdve megkapja a számára szükséges Omega 3 zsírsav mennyiséget.

Igen, igen, de mi a helyzet a magyarokkal?

Halfogyasztás fontossága, omega 3 jótékony hatása: nem tudjuk, vagy fütyülünk rá?

Omega 3 jótékony hatásai: nem tudjuk, vagy fütyülünk rá? Esetleg más? (freeimages / fried-mackerel-1214298-m)
Omega 3 jótékony hatásai: nem tudjuk, vagy fütyülünk rá? Esetleg más? (freeimages / fried-mackerel-1214298-m)

Többször láttam a médiában utalást arra, hogy a magyarok nagyon gyatra halfogyasztók. A töredékét sem eszik meg más népek halfogyasztásának. Pedig olyan sok szép felszíni vizünk van, ahonnan be lehetne szerezni a halakat… Elgondolkodtam, hogy ez miért lehet így, és milyen hatásai vannak az egészségünkre, amíg az egyik ismerősöm panasza nyomán rá nem döbbentem.

Halszálka paranoiánk, halszálka fóbiánk van!

Engem, szerintem sok más gyerekhez hasonlóan arra neveltek, hogy:

„Jajjaj, ne egyél halat, mert abban szálka van, és megakad a torkodon!”

Azaz, megtanítottak félni a haltól! Megtanítottak arra is, hogy ha véletlenül halat eszek, érezzem a szálkát a torkomban, még akkor is, ha nincs is ott! Az rendben van, hogy szálka van a halban, de gyakorlatilag megfosztottak egy fontos tápanyagtól, engem is, magukat is. Szökőévben ha egyszer halat ettünk, akkor sokat mondok. Szemben azzal, hogy az egészséges haladag egy felnőtt embernél minimum heti kétszeri fogyasztás.

Ez az egészségtelen tanítás egészen addig tartotta magát, amíg egy karácsonykor, amit a nagybátyáméknál is töltöttem, meg nem kínáltak halászlével. Persze akkor is voltak félelmek, de a kíváncsiság győzött, és kiderült, hogy szeretem a halászlét. 🙂 Azóta rendszeresen eszek halat. Szembe kell nézni a mumussal, meg kell tanulni kezelni!

Másrészt fogadni merek, hogy a japán halakban és az eszkimó halakban is van szálka, de ott valahogy nem erre figyelnek. Hanem, feltételezem, arra, hogy hogyan kell azt a halat enni ahhoz, hogy a szálkák biztonságosan ki legyenek belőle hámozva.

Halfogyasztás: játékos halszálka kezelő gyakorlat

Ha félünk a halszálkától, akkor javaslom a következőt: vegyünk egy szelet halat, minden megevési kötelezettség nélkül. Süssük meg kevés olajon egy serpenyőben, és szedjük szét. Nézzük meg, hol vannak benne a szálkák, és mennyire kell például villával összenyomkodni ahhoz, hogy kijöjjenek belőle. Aztán akár el is dobhatjuk, ha még mindig félünk a szálkáktól. A hallal való efféle ismerkedést többször is meg lehet ismételni, és ha így sem jön meg hozzá a kedvünk, akkor még mindig szedhetünk Omega 3 táplálék-kiegészítőt, és/vagy stresszoldó – agyalástalanító különleges Mesterpont masszázsos kezeléssel >>> oldhatjuk a halszálka paranoiánkat.

Ezt az áldozatot jó lenne meghozni ahhoz, hogy megadjuk az agysejtjeinknek a szükséges Omega 3 mennyiséget.

Az egyik legjobb minőségű magyar táplálék kiegészítő omega 3 kedvezményes rendelési linkje: https://wisetreenaturals.hu/etrendkiegeszitok/omega-3-ultra/?atid=145
Az sem mindegy, hogy milyen minőségű az omega 3… És ha nincs elég a táplálékban, erre a képre kattintva az egyik legjobb minőségű magyar táplálék kiegészítőből lehet kedvezményesen rendelni!

A WiseTreeNaturals magyar cég további kedvezményes termékei erre a linkre kattintva tekinthetők meg: https://wisetreenaturals.hu/etrendkiegeszitok/?atid=145 >>>

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük