EFT kopogtató módszer: gyomor-stresszreakciót oldó pont

Hatásos természetes stresszoldó: EFT kopogtató módszer GYIK #5

Még egy adag az EFT kopogtató módszer Gyakran Ismételt Kérdéseiből. Avagy, stresszoldás hatékonyan és természetesen, az Érzelmi Felszabadítás Technikával, az emberi lény és test természetes alap élettani idegi elektromosságát felhasználva, annak a rövidzárlatait kitisztítva. Körülbelül mint egy jóleső, igazi baráti vigasztaló érintésnél, ölelésnél, masszázsnál…

EFT kopogtató módszer: gyomor-stresszreakciót oldó pont
EFT kopogtató módszer: gyomor-stresszreakciót oldó pont

KÉRDÉS: XYZ problémám van (fejfájás, gyomorfájás, halláscsökkenés, allergia, stb.). Melyik pontokat kell az EFT kopogtató módszer használatával kezelnem?

VÁLASZ: először is, fontos leszögezni, hogy az EFT-t úgymond nem ilyen testi tünet jellegű „problémákra” használjuk, hanem a mögöttük sokszor megbújó stresszreakciókra… Az EFT alap használata szerint egy kopogtatós körben MINDEGYIK ponton kopogtatunk egymás után, csak kopogtatós körönként ELTÉRŐ, aktualizált RÁHANGOLÓDÁS szöveggel. Az alap EFT lényege pont az, hogy a teljes emberi idegi-elektromos rendszert kiegyensúlyozzuk, és ehhez minden ponton szükséges kopogtatni, egymás után. De bizonyos feltételekkel lehet kevesebbet pontot is kopogtatni, rövidebben. Ezeket a hozzáértő kezelők elmondják, és/vagy tanfolyamokon meg lehet őket tanulni.

KÉRDÉS: Mit tanácsolsz egy 14 éve tartó krónikus testi probléma, tünet végleges felszámolásához? Kb. egy éve mindennap 5 sorozatot kopogtatok, „xy” emlékeztető mondattal. Nem romlott az állapotom, de nem is javult meg. Mit csinálok rosszul szerinted? Vagy még több idő kell az öngyógyuláshoz?

Az EFT stresszoldó - önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen
Az EFT stresszoldó – önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen

VÁLASZ: Egy krónikus működési zavarnak, egyensúlytalanságnak szinte biztosan több, komolyabb, és már halmozódott stresszreakciós összetevője, háttere van annál, mint amit egy egyfajta kopogtatós mondattal meg lehetne oldani. Nem biztos, hogy több idő szükséges, nyilván az is, inkább több mindenre kellene kopogtatni: a tünetekre (pl fájdalom), a működési zavarral kapcsolatos rossz érzésekre (pl megijedtem a tünetektől, félek, hogy nem fog elmúlni, stb.), arra hogy mit mondott az orvos (vizsgálati stressz, diagnózis stressz, prognózis stressz, kezelési stressz, pl hogy ez megváltoztathatatlan, vagy hogy csak xy patikai tünetelnyomó veszélyes hulladék használhat, semmi más), stb. De főleg az(oka)t a 14 évvel ezelőtt történt stresszreakciós ügye(ke)t kellene keresni, ami(k) után az egyensúlytalanság kialakult. Vajon mi(k) lehet(tek)ett az(ok)? Ha ennek a stresszhatása rendesen feloldódik, legalább részben meg tud öngyógyulni a működési zavar is. Az ilyeneknél érdemes hozzáértő kezelővel kopogtatni, és/vagy tanfolyamra elmenni. És még másfajta hozzáértő holisztikus kezelések és életmódváltás is hasznosak lehetnek (táplálkozás megváltoztatás, manuális kezelés, stb.).

Folytatása következik!

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük