Mi az az EFT? Az idegrendszer elektromos működését kiegyensúlyozó különleges Mesterpont masszázs (freeimages / electricity-3-1179960, medical-abstract-swirls-1-1151086)

Az idegrendszer elektromos jellege hit kérdése? Mi az az EFT – GYIK#1

Szoktak emberek (megalapozatlanul) óckodni a különleges Mesterpont masszázsos stresszoldó – agyalástalanító kezelésektől… Ha ezektől valóban tartani kell, akkor tartani kell az EKG-tól, az EEG-től, az MR-től és minden hasonló elektromos (vizsgáló)készüléktől is. Hiszen azokkal is az ismeretlen, ijesztő, „ezo-terikus”, „ok-kult” (sokkal valósághűbb szóval kifejezve kvantumfizikus, kvantumbiologikus) elektromos jeleket mérik bennünk, amikor ránk kötik őket (megérintenek velük minket…). Illetve ugye elektromos alapon működnek. De ennyi erővel a hűtőszekrénytől, a televíziótól, és az összes elektromos kütyütől is lehet rettegni, mert azok is elektromosan „ezo-terikusak”, „ok-kultak”! És vajon az érintés, az ölelés, a masszírozás is ennyire aggasztó dolog? Pedig érintős jellegű, ember kapcsolatokon alapuló tevékenységekkel is ki tudjuk egyensúlyozni magunkat, mert mi emberi lények már csak így működünk: egymáshoz láthatatlan szálakkal is kapcsolódva… És most kössük össze az emberi testi természetes élettani alap elektromosságot és a jóleső érintést! És mi az az EFT: hát ez a kettő együtt!

Lényeg a lényeg, hogy például az Érzelmi Felszabadítás Technika, a „kopogtatós”, pontérintős EFT módszer esetében, szakszerűen használva azt (ezt is, mint mindent) nem érdemes félni tőle, mert nincs ok félelemre. Ennek elősegítése érdekében lássuk az EFT részleteit néhány gyakran ismételt kérdésen keresztül.

Mi az az EFT? Az idegrendszer elektromos működését kiegyensúlyozó különleges Mesterpont masszázs (freeimages / electricity-3-1179960, medical-abstract-swirls-1-1151086)
Mi az az EFT? Az idegrendszer elektromos működését kiegyensúlyozó különleges Mesterpont masszázs (freeimages / electricity-3-1179960, medical-abstract-swirls-1-1151086)

KÉRDÉS: ki használhatja az EFT-t?

VÁLASZ: sem korhoz, sem nemhez, sem bőrszínhez, sem egyéb feltételhez nincs kötve az EFT használata. Mindenki, akinek működnek a meridiánjai, az idegi-elektromos vezetékei a testében, használhatja. Ez alól azok lehetnek esetleg kivételek, akik nagyon önromboló életmódot folytatnak (diszharmonikus zenét hallgatnak, kémiai tudatmódosító szereket használnak, stb.). Náluk előfordulhat, hogy kiég a meridiánrendszer.

KÉRDÉS: kell-e hinnem a kezelésben ahhoz, hogy működjön?

VÁLASZ: NEM. Az elektromos áram létezésében sem kell hinni ahhoz, hogy napi szinten használjuk. Az EFT a Természet Törvényei szerint működik, az emberi lény idegrendszerében alapvetően jelenlevő elektromossággal dolgozik, ez akkor is létezik és működik, ha nem hiszünk benne. 😉

KÉRDÉS: az EFT módszer megszünteti-e a természetes (és élettanilag megfelelően működő) (stressz)reakciókat?

VÁLASZ: nem, éppen ellenkezőleg. Pont azokat segíti jól működni, többek között az üss-vagy-fuss reakciót is. 😉 Amikor ütni kell, akkor üssünk; amikor pedig futni, akkor fussunk – ez a döntést a túlélés érdekében érdemes egész-ségesen meghozni. Ha mindig és mindenki így hozná meg, nem lenne indokolatlanul és tartósan feszült, kiegyensúlyozatlan, diszharmonikus ember!!!

KÉRDÉS: van-e mellékhatása az EFT kezelésnek?

Az EFT stresszoldó - önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen
Az EFT stresszoldó – önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen

VÁLASZ: átmeneti kellemetlen tünet felerősödések, elengedési, méregtelenítési tünetek (pl. sírás, hasmenés) szoktak előfordulni. Ezek a tudatalattiba az énvédelmi mechanizmusainkkal száműzött (és ott kísértő és mindenféle szellemi-lelki-testi-környezeti működési zavarokat okozó) traumatikus feszültségek feloldásából kifolyólag. Ha ilyenek jönnek, jó jelek, mert működik a kezelés, változás történt az idegi-elektromos rendszerünkben, beindultak az önhelyreállító folyamatok. Ezek megfelelő átvészeléséért hosszú távon a jutalmunk a kellemesebb, kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb közérzet, állapot.

Folytatása következik!

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük