Idegrendszer erősítése: mi hiányzik? (freeimages / rainbow-nerves-1158947)

Idegrendszer erősítése magnéziummal – a sejtek így követelik

Ez az írás az előző: Idegrendszer vitamin… >>> folytatása, amely arról szólt, hogy 1. magnézium nélkül nincs élet; 2. a 21. században milyen sok tényező vezet súlyos, krónikus SEJTszintű magnéziumhiányhoz az embereknél. Tehát a téma még mindig az idegrendszer erősítése – magnéziummal. Nagyon érdemes törekedni, hogy ezt az ásványi anyagot a testünk sejtjeiben tudjuk tartani! Ehhez azt is jó tudni, hogy milyen tünetekkel mutatkozik meg a súlyos, krónikus sejtszintű magnéziumhiány, valamint hogy mennyi magnéziumra van szüksége az embernek naponta.

Idegrendszer erősítése – ilyen jelekkel követeli az emberi test a magnéziumot

Némi ízelítő abból, hogy milyen kellemetlenkedéssel jelezhetik a sejtjeink, ha sürgősen pótolandó magnéziumhiányuk van… Ezekre a jelzésekre nagyon sok, félrevezető külön „nevet”, diagnózist rá lehet húzni, ha kóros szokás szerint részekre bontva szemléljük az emberi lényt. Például (további részletek olvashatók az alábbi pontoknál a linkekre kattintva):

Idegrendszer erősítése: mi hiányzik? (freeimages / rainbow-nerves-1158947)
Idegrendszer erősítése: mi hiányzik? (freeimages / rainbow-nerves-1158947)

Magnézium – a napi adag

ALAPESETBEN, amennyiben nem áll fent a testükben hiányállapot:

  • Egy FELNŐTT napi magnéziumadagja 10 mg magnéziumION (azaz, ELEMI magnézium, nem vegyület!) testsúlykilogrammonként. Tehát egy 80 kg-os embernek 800 mg elemi magnéziumION-t kell bevinnie minden egyes nap, egy 100 kg-os embernek 1000 mg-ot, és így tovább.
  • Fejlődésben levő GYERMEKEKNEK és KISMAMÁKNAK 30 mg elemi magnéziumION testsúlykilogrammonként. Ez annyit tesz, hogy egy 25 kg-os gyermek testének napi igénye 750 mg magnéziumION!
  • Súlyos, krónikus magnéziumhiánynál több hónapig, kúraszerűen az előbbi mennyiségeknél is TÖBB magnéziumion bevitele szükséges. Mindezt lehetőleg jól felszívódó formában, figyelembe véve az esetlegesen fennálló emésztőrendszeri felszívódási zavarokat is! Ha a nagyobb mennyiségű magnézium szájon át történő bevitele hasmenést okoz, az azt jelenti, hogy túl sok volt az egyszeri adag, és/vagy nem megfelelő a forma. Az emberi szervezet sajnos korlátozva van a magnézium felvételében, túl sokat egyszerre nem tud felszívni, a felesleget kidobja, ezért szükséges a folyamatos utánpótlás.

Folytatása következik!

A te tested sejtjei vajon mennyi magnéziumot szeretnének most?

Ajánlott könyv: Dr. Kuti Vilma: Egészségvédelem – másképpen (életünk és a magnézium): erre a linkre kattintva a Librinél megnézhető belőle az aktuális kínálat:
https://www.libri.hu/konyv/Egeszsegvedelem-maskeppen-Eletunk-es-a-magnezium-14.html?p_id=7355 >>>

Magnézium + B6: az egyik legjobb minőségű magyar táplálék kiegészítő https://wisetreenaturals.hu/etrendkiegeszitok/magnezium-b6-komplex/?atid=145
Az sem mindegy, hogy milyen minőségű a magnézium… És ha nincs elég a táplálékban, erre a képre kattintva az egyik legjobb minőségű magyar táplálék kiegészítőből lehet kedvezményesen rendelni!

A WiseTreeNaturals magyar cég további kedvezményes termékei erre a linkre kattintva tekinthetők meg: https://wisetreenaturals.hu/etrendkiegeszitok/?atid=145 >>>

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...