Idegrendszer vitamin - tápelem: mi az? (freeimages / spinach-1327540)

Idegrendszer vitamin – hogy a 40 évesek tovább és jobban éljenek

Egy kis alap értekezés arról, hogy milyen táplálékokat adjunk az idegrendszerünknek ahhoz, hogy segítsünk magunknak stresszreakciós szinten is egyensúlyban lenni… Nálam ez hangsúlyos téma volt a fülakupunktúrás addiktológia tanfolyamon, és egy nagyon érdekes, igazi egész-ség-ügyi továbbképzésen is. 🙂 Létezik egy létfontosságú ásványi anyag, amely alapesetben szinte mindenhol jelen van az emberi testben. A kutatások szerint az emberi test sejtjeinek mitokondriumai (az energiatermelő részek) használják MINDEN folyamatuknál. Szükséges az általános energikus állapothoz, a csontok, az izmok és a szív épségéhez. Szükséges sok-sok enzim, például a Q10 koenzim megfelelő működéséhez, valamint a D vitamin hasznosulásához, a DNS kijavításához is (ezért a hiánya az öregedésben is ludas)! És még gyakorlatilag egyfajta idegrendszer vitamin is, jobban mondva tápelem!

Idegrendszer vitamin - tápelem: például a spenótban van. Mi az? (freeimages / spinach-1327540)
Idegrendszer vitamin – tápelem: például a spenótban van. Mi az? (freeimages / spinach-1327540)

A holisztikus keleti egészségkultúrában „csodálatos ásvány”-ként emlegetik. Dr. Selye János, a híres magyar származású stresszkutató professzor pedig stresszellenes ásványi anyagnak nevezte. Kísérleti állatait meg tudta védeni különböző nagy stresszhatásoktól azáltal, hogy ilyet adott nekik.

És hogy miért extrém fontos erről külön beszélni?

Mert a szóban forgó tápelem készlete a 21. századi életkörülmények miatt az emberek nagy részének sejtjeiből 40 éves kor körülre, de általában hamarabb kifogy. (Ezért is lehet sajnos olvasni olyan rémes híreket, hogy „Hullanak a 40(-50-60) évesek, ki neveli fel a gyerekeinket?„)

Te tudod, melyik ez a tápelem?

Idegrendszer vitamin (pontosabban ásványi anyag, tápelem)

A szóban forgó „vitamin” nem más, mint a MAGNÉZIUM! Meglepő? 🙂

Törekedjünk rá, hogy a testünkben tudjuk tartani! A magnézium megfelelő sejtbeli szinten tartásához először jó tudni, hogy mikor ürül ki a testünk sejtjeinek magnéziumkészlete. (Itt fontos megjegyezni, hogy ez NEM azonos a vérünkben keringő magnézium mennyiségével. A vérben keringő magnéziumot tudják mérni vizsgálattal, a sejtek magnéziumhiányára pedig szinte csak a tünetekből lehet következtetni!) Ezek a következők:

Stressz hatásai: kiürül a magnézium (freeimages / man-towel-2-1424030)
Stressz hatásai: kiürül a magnézium (freeimages / man-towel-2-1424030)
  • Stressz: a 21. század általános rohanása, hajszoltsága. Ide tartozik a magunkkal hordott traumák emléke, a tudat alatti stresszreakciós blokkok, a folyamatosan „bekapcsolt” állapotban „tevékenykedő”, generációkon átívelő negatív szellemi minták romboló hatása is. Ezeket nagyon fontos (lenne) oldani, kezelni valahogyan, mert ha stressz van, a vese nem tudja az emberi testben tartani a magnéziumot, kiürül. A stresszreakciók igazi, természetes, egyszerű és hatékony, különleges Mesterpont masszázsos >>> oldásáról szól ez az egész weboldal…
  • Elégtelen táplálkozás, minőségi éhezés (környezetszennyezés, nagyüzemi mezőgazdaság terményei – sajnos a talaj magnéziumtartalma is nagyon lecsökkent, nincs honnan felvegyék a növények a magnéziumot).
  • Az emésztőrendszer működési zavarai, például hányásos, hasmenéses betegségek, gyulladások.
  • Túl kevés B6 vitamin a szervezetben – a B6-vitamin elősegíti a magnézium felszívódását, ezért szokták e kettőt párosítani a táplálék-kiegészítőkben.
  • Túl intenzív sportolás. Az élsportolók szervezete is elhasználja, kiüríti a magnéziumot például az izzadással.
  • Bizonyos vegyi anyagok használata: patikai tünetelnyomó veszélyes hulladékok (pl. gyomorsavkötők, vízhajtók, antibiotikumok, fogamzásgátlók); függőséget okozó szerek: kávé, dohányzás, alkohol, tudatmódosítók, stb. Ezeket érdemes csökkenteni letenni, elhagyni; például úgy, hogy életbarát módokon oldjuk a használatukra kényszerítő stresszt. Hiszen ez a stressz az, ami miatt nem érezzük magunkat jól a bőrünkben (lásd az első pontot!).

Folytatása következik!

Magnézium + B6: az egyik legjobb minőségű magyar táplálék kiegészítő https://wisetreenaturals.hu/etrendkiegeszitok/magnezium-b6-komplex/?atid=145
Az sem mindegy, hogy milyen minőségű a magnézium… És ha nincs elég a táplálékban, erre a képre kattintva az egyik legjobb minőségű magyar táplálék kiegészítőből lehet kedvezményesen rendelni!

A WiseTreeNaturals magyar cég további kedvezményes termékei erre a linkre kattintva tekinthetők meg: https://wisetreenaturals.hu/etrendkiegeszitok/?atid=145 >>>

Ajánlott könyv: Dr. Kuti Vilma: Egészségvédelem – másképpen (életünk és a magnézium): erre a linkre kattintva a Librinél megnézhető belőle az aktuális kínálat:
https://www.libri.hu/konyv/Egeszsegvedelem-maskeppen-Eletunk-es-a-magnezium-14.html?p_id=7355 >>>

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük