Az EFT módszer csak annyira ijesztő, mint amennyire a hajszárító (freeimages / woman-with-hair-dryer-2316712)

Jaj, hajszárító! Az „ijesztő” idegi-elektromosság: EFT módszer GYIK #2

Ez az egyik előző írás folytatása lesz, az EFT módszer használata során feltett Gyakran Ismételt Kérdések megválaszolásával. Mert ha az Érzelmi Felszabadítás Technikától félni kell, mert állítólag „ok-kult”, akkor ugye a hűtőszekrénytől, a televíziótól, a hajszárítótól, az EKG készüléktől, az EEG-től, az MR-től is félni kell. Sőt, a teljesen hétköznapi érintéstől, az öleléstől, a masszázstól és az összes hasonló emberi fizikai kapcsolattól is kötelező óckodni, mert azok is „ok-kultak”. Jaj, „ezo-terikus”, „ok-kult” ( = kvantumfizikus, kvantumbiologikus) természetes emberi testi élettani idegi-elektromos energia!

Az EFT módszer csak annyira ijesztő, mint amennyire a hajszárító (freeimages / woman-with-hair-dryer-2316712)
Az EFT módszer csak annyira ijesztő, mint amennyire a hajszárító (freeimages / woman-with-hair-dryer-2316712)

KÉRDÉS: az EFT módszer kopogtatását hány percig kell csinálni? Minden nap lehet?

VÁLASZ: annyi ideig kell csinálni, amíg jólesik, lehet akár napi 1 óra is. Elfáradás esetén érdemes pihenni, szünetet tartani.

KÉRDÉS: árthatok-e magamnak azzal, ha sokat kopogtatok?

VÁLASZ: nem, a sok kopogtatással nem árthatunk magunknak, hiszen csak az idegi-elektromos energiát keringetjük folyamatosan magunkban. Maximum arra érdemes figyelni, hogy ha elfáradunk, pihenjünk. A kopogtatás nem helyettesíti az alvást, sem a megfelelő személyre szabott egészséges életmódot, mindegyiknek megvan a maga szerepe, fontossága. De tudok olyan EFT kezelőről, aki néha több órára, vagy akár egy egész napra elvonul és kopogtat… Én is rengeteget kopogtatok magamon, amikor csak lehetőségem van rá. Bőven van az életünkben stressz, traumatikus emlékek idegi-elektromos feszültséges lenyomatai, amit kezelni kell. Sokat hoztunk magunkkal a felmenőinktől, és ami a mindennapokban ér minket a mostani életkörülményeink között, amiknek az őrült tempója nem az (ős)emberi idegrendszerünknek való.

KÉRDÉS: milyen jelei lehetnek a stressz, a feszültség oldódásának?

Az EFT stresszoldó - önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen
Az EFT stresszoldó – önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen

VÁLASZ: a feszültség oldódására utal a megszomjazás, megéhezés, az elfáradás, a téma megunása, elengedési tünetek jelentkezése (pl. hasmenés), a testi fájdalom megszűnése vagy elvándorlása, a felmelegedés (elindul a vérkeringés és az energiaáramlás), és így tovább. A sírás, a pozitív emlékek bevillanása, az éjszakai álmok megjelenése vagy megváltozása, a másik ember szenvedésének a meglátása (hogy sikerül az agresszív viselkedése mögé nézni), a jelenbe való lélekben visszatérés szintén az oldódás jele, az ügyes kopogtatásé. Ekkor kerültünk vissza a nagyobb szellemi-lelki-testi-környezeti egyensúlyba. Arra érdemes figyelni, hogy például a könnyeket, a sírást, mint egészséges, de sokszor visszanyomott stresszreakciót mindig ki kell engedni, amíg jólesik itatni az egereket (ha nagyon súlyos, pl. EFT elsősegélyt lehet rá alkalmazni – ebből több is létezik, a hozzáértő kezelők elmondják, és/vagy tanfolyamokon meg lehet őket tanulni).

Folytatása következik!

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük