Test lélek szellem harmóniája (freeimages / river-stones-series-1-1310707)

A jó, a rossz és az energiaáramlás: test lélek szellem harmóniája

Régebben több helyről is megkaptam egy lánc e-mailt. Ez arra biztat minket, hogy x napon este 21.30-kor rózsafüzér imában alkossunk óriási pozitív energiaforrást, hogy ezzel megmentsük a bolygónkat a „Gonosz bűzös leheletétől”. Ha pedig valaki nem szeretne rózsafüzérezni, az olvashatja helyette a Bibliában Krisztus szenvedéstörténetét. De mindenképpen meditáljon ebben az időpontban… Köszönöm az e-mailt azoknak, akik megküldték. Megragadom az alkalmat, hogy emberi idegi-elektromos nyelven, a test lélek szellem harmóniája, egyensúlya és a szeretet nyelve szerint kielemezzem. Aki nem szeretné, hogy a közeljövőben nagyító alá vegyek ilyen e-maileket, akkor kerülje, hogy ezek hozzám eljussanak – köszönöm! 🙂 Lássuk!

Ördög vagy angyal? Energiaáramlás! (freeimages / evil-lemon-734827-m)
Ördög vagy angyal? Energiaáramlás! (freeimages / evil-lemon-734827-m)

A keleti filozófiák szerint…

… amelyek régebbiek, mint a kereszténység… (elnézést kérek azoktól, akiknek ez a tény megbánt) a világ (mikro-elektromágneses) energiaáramlásokból is áll. Alapban kétfajta energia létezik:

  • a yin (női, éjszaka, sötét, idős, Hold, stb.)
  • és a yang (férfi, nappal, világos, fiatal, Nap, stb.) minőségek.

Ennek a két energiának az együttese (amit keleten csí-nek neveznek) mindenhol megnyilvánul. Mindenhol kering: körülöttünk és a testünkön belül is, a meridiánjainkon. Ha úgy tetszik, ez a két energia együtt alkotja az „Isten”-t. És mivel ez az isteni energia mindenhol kering, minden élőben és élettelenben jelen van, jogosan következik belőle, hogy mind össze vagyunk kötve láthatatlan szálakkal, és bennünk is megvan. Azaz, az Isten bennünk is létezik!

Ezért van a szankszkrit nyelvben a „Namasté” szó, a „A bennem levő Isten üdvözli a benned levő Istent.” És ezért erősen sántít az a kép, hogy Isten egy szakállas idős bácsi, aki a felhő szélén a lábát lógatva távcsővel figyeli az embereket, hogy ki mit csinál éppen, és hogy el fog minket dádázni, ha valami rosszat követünk el. És mindjárt az is ki fog derülni, hogy a „Gonosz”-nak nevezett állapot is bennünk létezik, bizonyos feltételek esetén…

Test lélek szellem harmóniája, a mennyország és a pokol

Amíg ez az említett két energia harmonikusan, egymást támogató egyensúlyban tud keringeni bennünk és körülöttünk is, addig nincs baj, jól érezzük magunkat. Akkor van zavar, ha az energia áramlása valami oknál fogva nem harmonikus. Tehát ha túl gyors, vagy éppenséggel megakad.

Felvetődhet a kérdés, hogy mi emberek hogyan éljük meg azt az életünkben a gyakorlatban, ha az energia harmonikusan, egymással egyensúlyban kering. És hogyan azt, ha diszharmonikusan (bennünk, illetve körülöttünk)… valahogy így:

  • Harmonikus keringés = isteni állapot = elmélyültség, boldogság, öröm, igazi szeretet, lazaság, gazdagság, cselekvőképesség, magas rezgésszint, földi mennyország, EGY-SÉG.
  • Diszharmonikus keringés = ördögi állapot = harag, félelem, szégyen, stressz, szorongás, feszültség, szegénység, tehetetlenség, alacsony rezgésszint, földi pokol, KÉT-SÉG.

A keleti filozófiák és a Természet Törvényei

Test lélek szellem harmóniája (freeimages / river-stones-series-1-1310707)
Test lélek szellem harmóniája (freeimages / river-stones-series-1-1310707)

Egészséges, életarát emberi reakció szerint az energia akkor kering bennünk harmonikusan, ha valami élettel és a Természettel összeegyeztethetőt, valami pozitívat tapasztalunk. Ha alkotunk, a természet lágy ölén sétálunk, a gyerekünkkel játszunk, szeretettel dolgozunk, stb. És akkor kering diszharmonikusan, ha nem ezt tesszük, például szenvedést látunk. Így azt gondolom, hogy ha valakit az ellazultság állapotába valamilyen szenvedéstörténet olvasása juttat el, és ezt másoknak még javasolja is, akkor ott bizony baj van, idegi-elektromos feszültséges zavar! Ez egyfajta ön-szado-mazó, az illető az egészségeshez képest fordítva működik! (Az egyik stresszoldó – agyalástalanító különleges Mesterpont masszázsos kezelésnél >> ezt a jelenséget pszichológiai reverziónak hívjuk, és korrigáljuk.) Mert ennyi erővel a második világháború történetét is lehetne olvasgatni „pihenés” gyanánt…

Tehát, ha megkaptuk ezt az említett e-mailt, és szeretnénk részt venni a fényláncban, akkor hajrá. De sokkal inkább javaslom azt, hogy valami felemelő történetet válasszunk a meditációhoz. Például, ha a Bibliánál maradunk, Jézus születéstörténetének, életének, tanításainak, csodatételeinek olvasását. Ha pedig valamilyen titokzatos fakír szokás miatt örömet okoz a szenvedés, de elegünk van belőle, akkor változtassunk rajta! Például megfelelő kezeléssel

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük