Édesség iránti vágy csökkentése nem mindennapi módon (freeimages / chocolates-on-a-dish-1325392)

Karcsú Gombóc Artúr? Édesség utáni vágy csökkentése EFT-vel

A csokoládéfüggőség kezelő blog >>> folytatása, kicsit kibővítve általánosan az édesség utáni vágy csökkentése témára. Mielőtt a lényegre rátérek, szokás szerint kíváncsi voltam, hogy a neten rákereséssel az édesség: csoki, cukor, stb. függőségtől való megszabadulásra milyen „tuti” javaslatokat találunk. Akadnak ilyenek. Például édesség helyett több alvás, testmozgás növelése, fehérjedús étkezés és vitaminok szedése, farkaséhség és álcázott cukrok kerülése, ízek élvezése, egészségesebb elfoglaltság keresése, stb. Ezek mind nagyon hasznosak és szükségesek, és abszolút követendők. De valamilyen szinten ugyanaz hiányzik belőlük, ami a dohányzásról való leszoktató tanácsokból. Habár a figyelmet legalább átmenetileg elterelik a függőség tárgyáról, de a stressz alapú erős édesség iránti vágyat és sóvárgást nem feltétlenül csökkentik tartósan. Egyébként pedig, ha ezek mögé is benézünk egy kicsit, hogy például miért nem alszunk eleget? Mert esetleg munka- és/vagy kütyüfüggők is vagyunk az édességfüggőség mellett? Hm-hm. További oldanivalók…

Édesség iránti vágy csökkentése nem mindennapi módon (freeimages / chocolates-on-a-dish-1325392)
Édesség iránti vágy csökkentése nem mindennapi módon (freeimages / chocolates-on-a-dish-1325392)

Édességfüggőség és túlsúly oka az emberi lény tudat alatti részében

Holisztikus szemléletű helyeken említik, hogy az édességfüggőségnek, érzelmi evésnek szokott lenni komoly, ahogy én hívom, idegi-elektromos stresszreakciós tényezője (Pl. szeretethiány, társaság iránti vágy, unalom, magány, vagy épp elégedettség), amikkel szükséges (lenne) foglalkozni. Ennek a támogatására készítettem egy édességfüggőség oldó, haladó Érzelmi Felszabadítás Technika – EFT gyakorlatot – a hozzá vezető linket alább lehet megtalálni. És megjegyezném mellé még, hogy rendszeresen, napi szinten érdemes használni az EFT-vel rokon eszközöket és módszereket. Ha ez sikerül, sokkal kevésbé, vagy egyáltalán nem lesz szükségünk cigarettára, alkoholra, patikai tompító szerekre és hasonló legális vagy illegális tudatmódosítókra, hogy jól tudjuk magunkat érezni bőrünkben. Nyilván élvezni kell az életet, és nehogy már ennyi öröme se legyen az ember lányának, de…

Ezek a pótcselekvések sajnos csak rövid távon nyújtanak megkönnyebbülést – ezt biztos nagyon sokan érzik a saját testükön. Hosszabb távon pedig rombolják a májunkat, a vesénket, az idegrendszerünket, és/vagy gyarapítják a kilóink számát… Szerencsére vannak helyettük sokkal jobb vigasztaló – boldogító lehetőségek, amikkel mindez megoldható nil nocere, további károkozás nélkül.

Az EFT stresszoldó - önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen
Az EFT stresszoldó – önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen

Édesség utáni vágy csökkentése idegi-elektromos szinten, csokikívánás oldása különleges módon:

A haladóbb EFT-seknek készült, letölthető „kopogtatós” ÉFT gyakorlat linkje:

https://drive.google.com/file/d/1oP6TNZpICBeTy-RX-UXd3iX8S0GWchui/view?usp=sharing

Ha hadilábon állsz az édességről (a csokoládéról, a dohányzásról, a túltolt munkáról, a kütyüzésről, …) való leszokással, várlak szeretettel valamilyen stresszoldó – agyalástalanító különleges Mesterpont masszázsos kezelésre. Együtt megnézzük ezen pótszerekre való túlzott rászokásod mögöttes rejtett okait, és oldjuk is őket. Ehhez akár ki sem kell mozdulnod otthonról, mert online is tudunk dolgozni!

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük