Access Consciousness ™ kérdések: nyitnak a megoldásokra

Kérdezd magad egészségesre: Access Consciousness ™

Talán csak néhány évtizede lett divatos a pozitív gondolkodás, a pozitív megerősítések, az agyátprogramozó – idegrendszer áthuzalozó mondatok, mantrák napi szintű használata. A „Napról napra jobban vagyok”, „Gazdag vagyok”, „Szép vagyok”, „Okos vagyok”, „Meg tudom oldani”, stb. típusú öngerjesztésekre gondolok. Ezekkel a megbolondító negatív gondolatainkat és érzéseinket, a pszichés szörnyeinket próbálhatjuk meg megszelídíteni, átírni, törölni. Hogy jobban legyünk, és az életünk számunkra kellemesebb irányba terelődjön. Ezek a megerősítések egyes embereknek működnek, másoknak pedig nem. Mégpedig azért, mert túl nagy a negatív lelki batyujuk, és/vagy nem személyre szabottan használják őket. Ezért lehet, hogy a kontrolláló elméjük átverésnek tekinti és nem veszi be az állításokat („most akkor mégis hogyan lehetek jól, amikor ÉRZEM, hogy rosszul vagyok?„). Ha pedig mégis beengedi az elme, a nem jól használt pozitív gondolkodás és megerősítések több kárt okoznak mint hasznot. Negatív hatásuk lesz: összezavarják a pszichét és az idegrendszert. Ezért, akiknek nem működnek, mint ahogy sokszor nekem sem működtek, azok trükkös pozitív megerősítéseket használhatnak. Ilyenek például az Access Consciousness ™ eszközeinek egyike, az általam „költőinek” tartott „térűrnyitó” kérdések is. Ezeket én 2015 ősze óta gyakorlom, és eddig szuper dolgokat műveltek velem.

Milyenek a „térűrnyitó” kérdések?

Access Consciousness ™ kérdések: nyitnak a megoldásokra (access-consciousness-blog)
Access Consciousness ™ kérdések: nyitnak a megoldásokra (access-consciousness-blog)

Amikor nem vagyunk a topon, nem vagyunk szellemi-lelki-testi egyensúlyban és szorongunk, stresszelünk, pánikolunk, agyalunk, akkor az egészséges önbizalmunk elillan. Lelkileg kicsinek érezzük magunkat, összemegyünk, beszűkülünk, és a világ és a zavarok pedig túl nagy falatnak bizonyulnak számunkra. A jó „térűrnyitó” (stresszkezelő, kiegyensúlyozó, agyműködést harmonizáló, elmenyitó, idegrendszer önbizalom-növelő, stb.) kérdések viszont kizökkentenek minket a negatív állapotból. Leállítják az agyalást, a zavarokra beszűkült gondolkodást, és a lelkünket sínre teszik a megoldások megtalálása felé. Ez egyébként körülbelül analóg azzal, hogy megkérdezzük a Gondviselést, mit tegyünk…

A legnagyobb különlegességük pedig számomra az, hogy nem várunk rájuk azonnali választ, csak éberen figyelünk, mert az azonnali válasz nagy valószínűséggel az egónk válasza lenne. Az igazi megoldó válasz a végtelen énünktől valószínűleg egy kis idő múlva, relaxált állapotunkban fog megérkezni, lehet hogy reggeli ébredés után, valakinek a szájából, vagy egy utcai reklámplakátról, vagy bárhonnan, amit eddig nem vettünk észre! Ez pedig gyakorlatilag megfelel annak, hogy a Gondviselés diszkréten utat mutat, és mi követjük.

Access Consciousness ™ kérdések a gyakorlatban 1: általános

Így fordíthatjuk le a fent felsorolt pozitív megerősítéseket az Access Consciousness ™ nyelvére, avagy a „Mi kellene ahhoz, hogy…?” séma:

 • Mi kell ahhoz, hogy napról napra jobban legyek?
 • Mi kell ahhoz, hogy gazdag / szép / okos / igazán önmagam / stb. legyek?
 • Mi kell ahhoz, hogy ez megoldódjon / örömteli tudjak lenni?
 • És így tovább.

Access Consciousness ™ kérdések a gyakorlatban 2: elsősegély szorító helyzetekre

Nyílnak a megoldások (freeimages / open-up-your-mind-3-1573027)
Nyílnak a megoldások (freeimages / open-up-your-mind-3-1573027)

Amikor például pánikolunk, az alábbi kérdésekkel állíthatjuk le görcsölést, és terelhetjük magunkat a nyugalom, a szellemi-lelki-testi egyensúly és a megoldás felé:

 • Mi ez? (mert a szorító helyzet nem biztos hogy az, aminek elsőre gondoltuk)
 • Mit üzen ez nekem, mit nem veszek észre, amit ha észrevennék, változás lenne? (mert a szorító helyzetek a legtöbbször üzennek valamit, amit nem veszünk észre)
 • Kié ez? (mert nagyon valószínű hogy a szorító helyzet viselkedési mintáját átvettük valakitől)
 • Mit kezdjek vele? (mert lehet, hogy több mindent is lehetne vele kezdeni, csak az aktuális beszűkültségünk miatt nem látjuk ezeket a lehetőségeket)
 • Meg tudom változtatni? (ha nem tudom megváltoztatni, bevehetem a Leszarom vagy a Nyúlcipő tablettát)
 • Hogyan tudom megváltoztatni? Mit tegyek, hogy megváltozzon? (és ekkor jöhet a Varázspálca tabletta)
 • És így tovább.

„A legrosszabb ellenségeid sem tudnak annyi kárt okozni neked, mint a saját gondolataid.” Buddha

Ha hajlandóak vagyunk a mindennapok lehető legtöbb másodpercében térűrnyitó, pozitív megerősítő költői kérdéseket feltenni magunknak, a lehetőségekre folyamatosan kinyíló gondolkodásunk és érzéseink folytán olyan dolgokra lehetünk képes, amikről nem is álmodtunk! Bár az átállás valószínűleg igényel némi gyakorlást…

Vajon milyen térűrnyitó kérdéseket tudunk magunknak feltenni?

Ha nem megy önállóan a megfelelő térűrnyitó kérdések megtalálása, megfogalmazása: a stresszoldó – „agyalástalanító” különleges Mesterpont masszázsos kezelés >>> segíthet…

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük