C vitamin stressz ellen - biológiai termesztésű paprikából az egyik legjobb (saját fotó)

Kilós kiszerelésben tartani otthon? C vitamin stressz ellen

A magnézium (Idegrendszer vitamin… >>>) és az omega 3 (Halszálkák, stressztünetek, … >>>) után, az említés szintjén még egy létfontosságú tápanyag, ami szükséges az idegi stressz napi szintű oldásához, a szorongás csökkentéséhez, a feszült izmok ellazításához. Csak hogy a lehető legteljesebb legyen a kép az alapokról… Vannak még más tápelemek – tápanyagok is, amik hosszabb távon tudnak érvényesülni (szelén, D vitamin, …), de ezek az ALAP alapok, gyors hatással. Tehát, hogyan is működik a C vitamin stressz ellen?

Miért fontos szedni?

C vitamin stressz ellen - biológiai termesztésű paprikából az egyik legjobb (saját fotó)
C vitamin stressz ellen – biológiai termesztésű paprikából az egyik legjobb (saját fotó)

A források szerint a C vitamin stressz ellen közvetlenül és közvetetten is hat, gyökeresen befolyásolja az emberi test stresszreakcióit.

  • Közvetlenül: szükséges a stresszhormonok termeléséhez, lebontásához is, segíti a hormonrendszer „válaszreakcióinak” egyensúlyban tartását.. Ebből kifolyólag, ha a szervezetünkben magasabb és folyamatosan adagolt a C-vitamin mennyisége, könnyebben birkózunk meg a stressz biológiai és pszichológiai hatásaival, és gyorsabban meg is tudunk nyugodni. Könnyebben sikerül visszazökkenni a „normális”, egyensúlyban levő életbe.
  • Közvetve: minden olyan tevékenységhez, mely segíti az egyensúlyban maradást, C-vitamin is szükséges. Például testmozgásnál a C-vitamin megfelelő energiaellátást biztosít az izmoknak és teljesítményt fokoz. (Stresszhelyzetben, sport túlterhelésnél a feszülten dolgozó izmaink elhasználják nemcsak a magnéziumot, hanem a C vitamint is…) A szintén stresszcsökkentő napozásnál (D vitamin…) a C-vitamin védi a szemünket a káros sugarak okozta károsodástól, a bőrünket pedig az idő előtti öregedéstől, ráncosodástól. És így tovább.

C vitamin stressz ellen, szedés a szürke hétköznapi gyakorlatban

Az elmélet és a javaslatok nagyon szépek és jók, de… Nézzünk meg néhány konkrét lehetőséget a témára.

Mint tudjuk, be lehet vinni a C vitamint a szervezetünkbe a táplálékunkkal. Szent-Györgyi Albert a paprikából vonta ki, abban nagy adag található belőle. Ezek közül is a legjobb a biológiai termesztésű paprika, amit például Gyulai Iván ökölógus egyetemi tanár mélymulcsos módszerével termesztenek.

Szent-Györgyi Albert a hírek szerint azt javasolta, hogy tartsuk otthon a C vitamint kilós kiszerelésben és vízben feloldva fogyasszuk. Viszont a beszerzéséhez nyitott szemmel kell járni, hiszen mostanában például a patikákban csak 100g-ot adnak belőle egy vásárláskor. Nehogy véletlenül túladagoljuk magunknak a tünetelnyomó szemléletű napiadagos ajánlásokhoz képest és egészségesek legyünk… És sokaknak baja van például azzal is, hogy a vízben oldható C vitamin „savat csinál” nekik (érdemes lenne ezt a gyomornedv túltermelést tovább boncolgatni oki szintre megfelelő stresszoldó – agyalástalanító különleges Mesterpont masszázsos kezeléssel >>> és ott megoldást keresni…).

Mindezek miatt is, mi családilag egy jobb ABC-ben és bioboltokban tartósításhoz és sütéshez való aszkorbinsavat szoktunk venni. Ezt lehet kapni nagyobb adagokban, akár 250g-ot vagy 500g-ot is. A zacskó tartalma valószínűleg ugyanaz, mint a patikai, amitől annyira féltenek minket. Beletesszük a családi méretben főzött teánkba, amikor már nem túl meleg a főzés után, hogy megmaradjon a C vitamin molekulaszerkezete. Teszünk mellé mézet is, és így megisszuk, mézes-citromos (gyümölcs)teaként. A teában és a mézben valószínűleg vannak olyan anyagok, amik a C vitaminnal segítik egymás felszívódását, hasznosulását.

Ezen kívül lehet kapni igazi független tudományos igénnyel készült, kiváló minőségű táplálék kiegészítőt is. Például a WiseTreeNaturals termékei ilyenek.

Az egyik legjobb minőségű magyar táplálék kiegészítő C vitamin kedvezményes rendelési linkje: https://wisetreenaturals.hu/etrendkiegeszitok/c-vitamin-ultra/?atid=145
Nem mindegy, hogy milyen minőségű a C vitamin… És ha nincs elég a táplálékban, erre a képre kattintva az egyik legjobb minőségű magyar táplálék kiegészítőből lehet kedvezményesen rendelni!

A WiseTreeNaturals magyar cég további kedvezményes termékei erre a linkre kattintva tekinthetők meg: https://wisetreenaturals.hu/etrendkiegeszitok/?atid=145 >>>

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük