Klímaszorongás ellen kreativitás fejlesztése, áramtermelés biciklikkel? (freeimages / bicing-en-barcelona-1433360)

Klímaszorongás ellen kreativitás, találékonyság, ötletbörze

Ez az írás a A válság legjobb ellenszere… >>> című előzmény folytatása. Találékonyan két részre bontottam a mondanivalót, mert egyben túl hosszú lett volna. 🙂 Napjaink egyik gyakori válságos feszültségtípusa, a klímaszorongás ellen fogok benne írni egy lehetőséget – gondolatébresztőnek, léleklazítónak. Mert vészhelyzet észleléskor, amikor stresszelünk valami miatt, akkor nem működik a kreatív gondolkodás. Ezt stresszoldó szaknyelven „üss, vagy fuss” (vagy tettesd magad halottnak…) reakciónak hívják.

Klímaszorongás ellen kreativitás a közös nehézségeink megváltozatásáért

A kollektív nehézségek elől való elfutáson jó lenne változtatni, hiszen a történteknek most közösen isszuk a levét. Ezért van folyamatosan sz@rban az emberiség, mert az emberek nagy része a saját ügyeit sem tudja kreatívan megváltoztatni, nemhogy a közösségért tenni tudjon valamit… Azonban vannak lehetőségek! Ha megtanuljuk levinni a stressz-szintünket, például valamilyen stresszoldó-agyalástalanító különleges Mesterpont masszázsos kezeléssel >>>, akkor a kreativitásunk mindenképpen változni fog. Hiszen a stresszhormonok mennyiségének megváltozása serkentheti az agysejtek működését.

Közös találékonyság fejlesztése

Klímaszorongás ellen kreativitás fejlesztése, áramtermelés biciklikkel? (freeimages / bicing-en-barcelona-1433360)

A természetszennyezés és éghajlatváltozás ügyekre a fő feladat szerintem az lenne, hogy mindenkit, akit csak lehet, be kellene vonni a közös, igazi értékteremtő munkába. A felesleges, idejétmúlt, értéket nem termelő tevékenységektől pedig mielőbb meg kellene szabadulni. Csak két példa, amik nekem személy szerint eszembe jutottak stresszoldó önkezelés közben. Hogy milyen, válságból kilábaltató munkákat lehetne végeznünk (az ötletek kopirájt nekem :-)):

  • Az energiaárak és az energiahiány csökkentéséhez hozzájárulhatna, ha kreatív utakat keresnénk áramtermelésre. Például, akinek nincs munkája, de szeret biciklizni, kerékpáros tekeréssel termelhetne villamos áramot. Ehhez természetesen ki kell alakítani a helyet, a feltételeket, de abban legyenek kreatívak a villamosmérnökök. 🙂
  • Szintén válságtéma a jelenlegi magyarországi pedagógusok ügye. Ennek főleg az óvodát érintő megváltoztatására az arra képes és vállalkozó szellemű idős embereket, nyugdíjasokat lehetne gyerekgondozó gyorstalpaló képzésben részesíteni. Ezután vállalhatnának hivatalos gyerekfelügyeletet, dajkaságot. Ezzel is több legyet ütnénk egy csapásra. Az idős emberek újra hasznosnak érezhetnék magukat és még akár pénzt is kereshetnének. A gyerekek jó helyen lennének. A szülők pedig tudnának dolgozni. Vannak már arra vonatkozóan kezdeményezések, hogy óvodát egy helyre tesznek idősek otthonával, ahol a gyerekek a nyugdíjasokkal együtt boldogan eltöltik az időt.
  • És így tovább. Érdemes jó sok csapatos ötletbörzét, brainstormingot tartani, amiben szárnyalhat az emberi találékonyság és az emberi agy kapacitása sokkal jobban ki van használva. Itt nincs azonnali ítélkezés és nincs racionalitás; elfogadás van és móka-mulatság. A legabszurdabbnak és legmorbidabbnak tűnő ötletek is helyet kapnak – hogy aztán további fejlesztéseken és finomításokon átesve használható megoldások születhessenek belőlük.
Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük