Túlzott honvágy kezelése: EFT-vel jól megoldható (freeimages / sad-1223006)

Külföld-kórra sóvárgásenyhítő praktika: honvágy kezelése EFT-vel

A sorozat előző részében („Otthonrosszullét csillapítás… >>>) ott hagytam abba, hogy azt szeretném, hogy aki elmegy világot látni, annak sikerüljön a gyönyörűséges Föld bolygó más csodálatos tájain is gyökeret ereszteni, barátságos otthont teremteni. Ennek érdekében pedig hasznos lehet a honvágy kezelése különleges módokon is. Mert a mögötte levő alattomos, kínzó, indokolatlanul szenvedtető és sóvárgó érzés jócskán megkeserítheti a világlátás által átélt örömöket, a megtapasztalt előnyeit.

Ha a hivatalos szakirodalmat vesszük alapul, a honvágy egyrészt egyfajta (kapcsolat)függőség: a kívánatosnál jobban függünk egy földrajzi helytől, emberektől, a gyökereinktől. Másrészt egyfajta gyászfolyamat: valamilyen szinten, minimum átmenetileg elvesztettük a jól megszokott és bejáratott környezetünket. Az otthonunkat, a hazánkat, mondhatni „szakítottunk” a hozzátartozóinkkal, az ismerőseinkkel. Ezeket és őket hiányoljuk, ezt gyászoljuk. Valamiért, általában rajtunk kívül eső okok és kellemetlenségek miatt, kényszerből muszáj volt eljönnünk tőlük, ami miatt szomorúak és boldogtalanok vagyunk. Többek között ezeknek megfelelően lehet a jelenséghez viszonyulni.

Túlzott honvágy kezelése: EFT-vel jól megoldható (freeimages / sad-1223006)
Túlzott honvágy kezelése: EFT-vel jól megoldható (freeimages / sad-1223006)

Honvágy: gyászfolyamat és függőség, figyelemelterelések

Először is, a gyászfolyamatnak fontos megadni a módját. Például engedni kell, hogy kijöjjenek a könnyeink, ha vannak: Életteli kislányok-kisfiúk kieresztik a fáradt gőzt… >>>

Aztán pedig, szintén a hivatalos szakirodalomban is szoktak (figyelemelterelő – kijózanító) tippeket és trükköket javasolni túlzott honvágy ellen… Például legyen egy saját helyünk, osszuk be jól az időnket, kerüljük el az unatkozást, ismerkedjünk és barátkozzunk a való életben emberekkel, fényképezzünk sokat, stb. Ezek az ötletek mind nagyon hasznosak tudnak lenni, és megfontolandók. De még tovább is mehetünk, mert a mögöttes lényeg velük is sokszor megmarad; a cigarettafüggőséghez és a csokoládéfüggőséghez hasonlóan. Viszont kezelhetjük a honvágyat függőségként EFT-vel, ezzel a stresszoldó – agyalástalanító különleges Mesterpont masszázsos kezeléssel, megfogva például a hozzá kapcsolódó testi jeleket és érzelmi sóvárgást!

Honvágy kezelése EFT-vel: tünetek és mögöttes stresszreakciók

A honvágynak (gyászra emlékeztető) tünetei is szoktak lenni. Például remegés, étvágytalanság, alvási nehézségek, fejfájás, mellkasi fájdalom, szapora szívverés, folyton visszatérő gondolatok, rágódás, stb. Ezekre, és a hozzá kapcsolódó stresszreakciókra mindre lehet akár külön-külön is kopogtatni, ilyesmi sóvárgáscsökkentő – stresszoldó – agyalástalanító – önelfogadó (EFT ráhangolódó) mondatokkal:

Az EFT stresszoldó - önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen
Az EFT stresszoldó – önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen
  • Bár remegek, mint a nyárfalevél (és ez igen kínos számomra, mit fognak gondolni rólam emiatt?), mégis mélyen, és teljes egészében elfogadom magamat (vagy megpróbálom elfogadni magamat).
  • Bár enni sincs kedvem, mégis mélyen, és teljes egészében elfogadom magamat (vagy megpróbálom elfogadni magamat).
  • Bár nem tudok aludni sem, egész éjjel csak forgolódok, mégis mélyen, és teljes egészében elfogadom magamat (vagy megpróbálom elfogadni magamat).
  • Bár fáj a fejem, szorít a halántékom, mégis…
  • Bár megijeszt ez a nyomás a mellkasomon, hiába sejtem, hogy mi okozza, mégis…
  • Bár tartok tőle és megrémít, hogy a szívem mindjárt ledobja az ékszíjat, hiába sejtem, hogy mi áll mögötte, jaj mi lesz velem így, inkább ne is beszéljünk róla, mégis…
  • Bár folyton ugyanazon és visszatérően kattogok és rágódok, mégis…
  • És így tovább. Mindent egyesével!

Folytatása következik!

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük