Megfeneklettem az Életben: a boldogtalanság okai (freeimages / boat-685376-m)

Miért jó kátyúban lenni? A boldogtalanság okai

Megfeneklettem az Életben: a boldogtalanság okai (freeimages / boat-685376-m)
Megfeneklettem az Életben: a boldogtalanság okai (freeimages / boat-685376-m)

Furcsa a címben a kérdésfeltevés? Lehet. Viszont több helyről is azt a jelzést kaptam, hogy ez a téma legyen a következő. Mármint az, hogy miért jó pechesnek, sikertelennek, nem egészségesnek, szegénynek, magányosnak, stb. lenni; milyen előny van abban, hogy az élethelyzetek és mások áldozatai vagyunk. Hogy miért nem fontoljuk meg legalább a nálunk előbbre tartó emberek javaslatait, hogy változtatni tudjunk a helyzetünkön. Mert kétségtelenül vannak ilyen előnyök, bár ha sikerült kijutnunk a kátyúból, visszatekintve már nem is annyira vonzóak.

Van egy ideillő, találó graffiti, ami nekem nagyon tetszik:

Muszáj megoldást találni? Nem élvezhetnénk kicsit magát a problémát?

Tehát, miért élvezzük a „problémát”, a számunkra kellemetlen helyzetet, milyen (rejtett) előnyei vannak? Ha ezt tudjuk, azt is tudjuk, hogy mik nálunk a boldogtalanság okai, és ha képesek vagyunk ezzel szembenézni, egy lépéssel közelebb jutottunk a változáshoz.

A boldogtalanság okai: rossz beidegződések, butaságok

Érdemes felkészülni, ez valószínűleg rázós felsorolás lesz… A kellemetlen helyzetet a környezetünktől eltanult, rossz állapotunkkal kapcsolatos pozitív és helyeslő, és a változással kapcsolatos negatív és rosszalló, egészségtelen beidegződéseink miatt „élvezzük”. Ezek a meggyőződéseink, hiedelmeink, szokásaink, gondolataink, érzelmeink, a tudatalatti robotpilótánkban jelen levő butaságok arról szólnak, hogy gyengélkedés közben:

  • jobban szeretnek és pátyolgatnak minket mások, mintha jól lennénk – és ugye mindenki szeretetre vágyik.
  • nem kell felvállalni azt a sok nehéz és macerás tennivalót, felelősséget, mások elvárásait, pénzköltést, változást, amivel az új helyzet járna, mert ezekre nem érezzük magunkat képesnek, elég erősnek.
  • nyugodtabbak lehetünk, mert a szerencse / siker / egészség / gazdagság / boldog párkapcsolat / sok barát nem biztonságos dolog számunkra, hiszen könnyen a visszájára fordulhatnak. Hogy is van a pesszimista mondás? Egyszer hopp, másszor kopp?
  • senki nem lesz féltékeny / irigy / dühös / … ránk a környezetünkben, és ez fontos számunkra, mert nem tudjuk elviselni, kezelni az ilyen konfliktusokat, nem tudjuk meghúzni a határt. Inkább kátyúba sodorjuk saját magunkat!
  • magunk mellett tudunk tartani olyan embereket, akikkel, ha változnánk, megszakadna a kapcsolatunk.
  • félünk, hogy akkor sem leszünk boldogok, ha jobban leszünk.
  • nyugodtak lehetünk, nem kell bűntudatot éreznünk, hogy másoknál boldogabbak vagyunk, hogy kilógunk az emberiségre sorsszerűen kimért szenvedés sorából, hiszen mi sem érdemeljük meg a nagyobb egyensúlyi állapotot. Azaz, a követelőző szerencsétlenekkel szemben sem sikerül határt húzni.
  • esetleg jó érzés büszkének lenni arra, hogy nehéz esetek vagyunk, szabadon sajnálhatjuk magunkat. Nehéz helyzetben lenni dicsőséges, magasztos, nemes dolog… (csak azt nem tudom, kinek…)
A boldogtalanság okai: nem vagyok szerencsés (freeimages / lil-leprechauns-1339405-m)
A boldogtalanság okai: nem vagyok szerencsés (freeimages / lil-leprechauns-1339405-m)

És így tovább.

Lehet még írni ilyeneket a hozzászólásokba… Köszönöm! És elrévülni rajta, hogy ha kijönnénk az életünk kátyújából, annak milyen ijesztő következményei lennének számunkra? Ezeket is szeretettel várom a hozzászólásokba. (Vajon hogyan tudnánk könnyedén és szép fokozatosan feloldani az egészségtelen feszültségeinket? Például valamilyen stresszoldó – agyalástalanító különleges Mesterpont masszázsos kezeléssel >>>?

És ha már a kátyúban „levésről” idéztem graffiti szöveget, legyen még egy témába vágó:

Ha már a padlón vagy, legalább vegyél fel onnan valamit.

Az egyik következő írás arról fog szólni, hogy ez a „kellemetlen helyzet élvezés” mit jelent az emberi test szintjén, és mi szükséges ahhoz, hogy elinduljunk a változás útján.

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük