Minden rendben mégsem jön a baba - a keresztcsontot megnézték? (zölddel bekarikázva)(freeimages / human-skeleton-2285124)

Minden rendben mégsem jön a baba – a keresztcsontot megnézték?

Már írtam ezt megelőzőleg a természetes teherbeesés testi élettani-anatómiai ALAPJAIról >>>, ahol egyik pontként szerepelt a keresztcsont helyreterelése. Most ezt a témát fogom egy kicsit még kiegészíteni. Azért is, mert a napokban láttam egy figyelemfelhívást egy természetes szüléssel foglalkozó Facebook szakmai oldalon – a cipőkről… Olyan vonatkozásban, hogy nemcsak a „hajlam” miatt keletkezhet a lábunkon bütyök, hanem a nem megfelelő lábbelik hordása miatt is. És a cipők élettani hatásainál a bütyök még csak egy kisebb probléma… Sokkal komolyabb lehet a cipőnek a keresztcsont, és vele a (főleg a női) nemi szervek működésére gyakorolt befolyása is. A keresztcsont rendellenes pozícióba kerülhet magas sarkú cipőktől is, nemcsak balesettől (amit példaként hoztam fel). És ha ez megtörténik, akkor vizsgálhatják oda-vissza a terméketlen nőt, hogy mik nála a meddőség okai… Végül megmondják, hogy minden rendben, mégsem jön a baba.

(Mert az érintettet nem vizsgálták meg elég alaposan, minden szinten, a természetes élettani működést figyelembe véve!)

Kényelem a lábnak, kényelem az egész testnek, jobb működés a női szerveknek is

Megfelelő cipő: kényelem a lábnak, az egész testnek, jobb működés a nemi szerveknek is (saját fotó)
Megfelelő cipő: kényelem a lábnak, az egész testnek, jobb működés a nemi szerveknek is (saját fotó)

Néhány hónapja lefényképeztem az aktuális nemsajnálom, langyos időben mindenhova mászkálós, szabadidős tornacipőmet… Ez a lábbelim idén nyáron meg lett mosolyogva az egyik rokonom által. Mulatságosnak találta, hogy ebben kertészkedtem, ebben mentem természetjárós kirándulásra, és ebben szoktam megejteni a napi egészségügyi sétámat is. Általában mindent, ahol nem kell parádésan kinézni. Ezt a cipőt mi örököltük a rokonságból, egy kamasz gyerek kinőtte, nem sokat volt hordva, és nálunk csak nekem kell… De ha már itt van, én bizony elhordom, mert szeretem. Nem szorít és nem tör sehol, lapos a sarka, jól szellőzik, KÉNYELMES. És eddig jól is bírja a gyűrődést, tehát a tartósság és a ruhahulladék csökkentése iránti igényem is kipipálva vele. A példateremtés miatt írok róla külön is, mert mindenkit arra szeretnék ösztönözni, hogy KÉNYELMES cipőt hordjon. MINDIG!

Főleg a lányok / nők minimalizálják, lehetőleg felejtsék is el teljesen a szűk, magas sarkú (köröm)cipőket és a hasonló úri huncutságokat. (Na ja, könnyű nekem a 172 centis testmagasságommal, nem kell magas sarkú az önbizalmam növeléséhez…) És az mindegy, hogy márkás-e a kényelmes cipő, vagy sem.

Minden rendben, mégsem jön a baba – lehet, hogy a lábbeli mégsincs rendben?

Meredek ez a kijelentésem, és a tünetelnyomó tudormányos szemléletű betegségügyben valószínűleg meg is mosolyognák (pont azért, mert nem oki kezelő, hanem tünetelnyomó a szemléletük…) A nem megfelelő cipők sajnos nemcsak annyit tudnak tenni, hogy kidörzsölik a lábunkat és tyúkszemet / bütyköt / kalapácsujjat / … nyomnak rá. Hosszabb távon hordva eltorzíthatják, rendellenes pozícióba kényszeríthetik az emberi vázrendszerünket, extra stresszt jelenthetnek neki. A sznob divat miatt eltolódhat a helyéről a bokánk, a térdünk, a csípőnk, a medencénk, a keresztcsontunk, a gerinccsigolyáink, a nyakunk, a vállunk… Ez többek között porcikafájdalmakban (rendellenes izomfeszülések, isiász, lumbágó, kopások, stb.), nőknél a keresztcsont elcsúszása miatt méh- és petefészek működési anomáliákban (súlyos esetben menstruációs zavarok, terméketlenség, stb.) is megmutatkozhat.

Termékenység növelése (is) természetesen, élettanilag megfelelő lábbelikkel

Minden rendben mégsem jön a baba - a keresztcsontot megnézték? (zölddel bekarikázva) (freeimages / human-skeleton-2285124)
Minden rendben mégsem jön a baba – a keresztcsontot megnézték? (zölddel bekarikázva) (freeimages / human-skeleton-2285124)

Különcmagam részéről mindig is ösztönösen megválogattam ezen életemben, hogy mit veszek fel a lábaimra. Egyes manuális kezelő tanfolyamok elvégzése óta pedig még jobban odafigyelek rá. Csakis KÉNYELMES cipőket hordok. (Ennél már csak az a jobb, ha minél többet járunk MEZÍTLÁB, az arra alkalmas helyeken, pl nyáron a játszótér meleg homokjában…) A jó közérzet, minden szervrendszerünk megfelelő működése (a szaporodó szervrendszeré is!) a megfelelő cipőn is múlik! Nem annyira a szeszélyes géneken és a veszélyes mikrobákon… És a vázrendszert tekintve még 2 másik hasonló alap külső tényező is számít. Ezeket józan ésszel is ki lehet találni, de meg is beszélhetjük, ha például TMEK megbeszélésre és/vagy ReCovering Hand craniosacralis kezelésre eljössz. (Egyébként nekem is volt még néhány éve valamennyi keresztcsont elmozdulásom – nem cipők, hanem egy fiatalkori baleset [fenékre esés] miatt. Ha az előbbieknek akkor jobban tudatában lettem volna, már a gyerekeim bevállalása előtt elmentem volna helyretereltetni… Majd erről is írok.)

Folytatása következik!

Ajánlott könyv (a linkre kattintva meg lehet rendelni a Libritől):
John E. Upledger: Találkozás a Belső Gyógyítóddal
https://www.libri.hu/konyv/Talalkozas-a-Belso-Gyogyitoddal-31.html?p_id=7355

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük