Honvágy leküzdése, új helyre beilleszkedés segítése (freeimages / ufo-houses-1251822)

Minden új, idegen? Honvágy leküzdése különleges érintős módon

Az előző, honvágy témájú írás folytatása. Még további gondolatok, ötletek, tippek, lehetőségek a honvágy leküzdése sikerének érdekében. Tulajdonképpen folytatva az előzőekben már elkezdett gondolatmenetet, mely szerint „nagyon nem találom itt a helyemet, olyan elveszettnek érzem itt magamat”; hogy mi minden állhat ennek a hátterében. A fő eszközöm nekem ebben most is az EFT, azaz az Érzelmi Felszabadítás Technika.

Sokszor valóban nehéz egy teljesen új környezetben boldogulni

Honvágy leküzdése, új helyre beilleszkedés segítése (freeimages / ufo-houses-1251822)
Honvágy leküzdése, új helyre beilleszkedés segítése (freeimages / ufo-houses-1251822)

Lehet, hogy a honvágy mögött legalább részben a könnyebbség igénye áll. Azért is vonzhat túl erősen a régi életünk, a szülőföld, az eredeti otthon, a régi haza, mert néhány szempontból kényelmesebb és könnyebb volt ott tevékenykedni. Függően például attól, hogy mennyire sikerült a külföldre költözéshez előre felkészülni, illetve hogy mennyi / milyen segítséget kaptunk hozzá. Sokszor nem könnyű a kinti temérdek új dolgot megtanulni, megszokni olyan rövid idő alatt, mint ami a sikeres beilleszkedéshez szükséges. Hiszen ilyenkor néha teljesen át kell állni egy gyökeresen más életre, az egész életünket újra kell kezdeni. Ehhez pedig mondhatni kompletten át kell huzalozni az egész idegrendszerünket. (Habár állítólag a jót könnyű szokott lenni megszokni…) Ennek támogatásához lehetséges stresszoldó – agyalástalanító – önelfogadó (EFT ráhangolódó) mondatok például (egyesével lehet őket is kopogtatni):

 • Bár nagyon frusztrált vagyok ettől a sok új dologtól, és attól, hogy milyen kevés időm van mindent elrendezni, mégis mélyen, és teljes egészében elfogadom magamat (vagy megpróbálom elfogadni magamat).
 • Bár itt minden annyira szokatlan és idegen, mégis mélyen, és teljes egészében elfogadom magamat (vagy megpróbálom elfogadni magamat).
 • Bár itt minden olyan megoldhatatlannak és átláthatatlannak tűnik, mégis mélyen, és teljes egészében elfogadom magamat (vagy megpróbálom elfogadni magamat).
 • Bár elfáradtam, besokalltam, túlcsordultam, tele a hócipőm, mégis…
 • Bár egyszerűen nem bírok el ezzel a sok tennivalóval, kifognak rajtam, mégis…
 • Bár szorongok, hogy nem fog sikerülni; félek, hogy valami lényegeset elrontok, mégis…
 • Stb. Itt is mindent külön-külön!

Honvágy leküzdése EFT-vel – nyelvtanulási stressz csillapítása

Az EFT stresszoldó - önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen
Az EFT stresszoldó – önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen

Az előző pontban már említett rengeteg megszokandó, megtanulandó új dolog jelentős része a kommunikáció, az új nyelv. Az pedig, hogy sok magyarnak van nyelvtanulási nehézsége, nem csoda, ismerve a Magyarországon (főleg) régebben használt egyes, stresszeltető és agyműködést leblokkoló nyelvtanítási módszereket… Szerencsére az általuk okozott stresszreakciókat is lehet az EFT-vel, megfelelő ráhangolódó mondatokkal oldani, általában egyesével, például:

 • Bár félek hogy rosszul mondom, rosszat mondok, mégis…
 • Bár tartok tőle, hogy súlyos félreértést és hibát fogok okozni, mégis…
 • Bár aggódok, hogy nem jó a kiejtésem, mégis…
 • Bár izgulok, hogy nem fognak megérteni, mégis…
 • Bár jaj mi lesz, ha valami fontos nem fog eszembe jutni, mégis…
 • Bár félek a telefonálástól, mégis…
 • Bár már előre leizzadok a személyes beszélgetéstől, mégis…
 • És így tovább. Hogyan szokták még kifejezni ezeket?

Folytatása következik!

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük