Mit tegyünk pánikroham esetén? Igyunk vizet (freeimages / fresh-1126222-m)

Mit tegyünk pánikroham esetén? Néhány további élettani tipp

Az előző írásban (Elsősegély pánik esetén… >>>) összeszedett, kézzel nem megfogható szellemi-lelki praktikák után közelítsük meg egy kicsit a kézzel megfogható testi szintünket is. Mit tegyünk pánikroham esetén, súlyos szorongás fennállásakor? Tornáztassuk meg, lazítsuk el a testünket is, adjuk meg neki is azt, amire szüksége van!

Mit tegyünk pánikroham esetén: kézzel megfogható szinten

5. Légzéstechnika

A legtöbb helyen, ahol szorongásoldó tanácsot adnak, a légzéstechnikát említik kiemelten. Hogy lélegezzünk mélyeket, stb. Ez valóban megfontolandó, viszont megjegyezném, hogy aki az előző részben írtakat ügyesen végigcsinálja, annak nagy eséllyel javulni, mélyülni fog a légzése. Hiszen sikerülni fog legalább egy kicsit, megnyugodni, és a megnyugvás a légzés javulásával is szokott járni.

6. Vízivás, vitamin- és ásványianyag pótlás

Mit tegyünk pánikroham esetén? Igyunk vizet (freeimages / fresh-1126222-m)
Mit tegyünk pánikroham esetén? Igyunk vizet (freeimages / fresh-1126222-m)

Ilyenkor szinte biztos, hogy a testünk kifogyott a vízből, dehidratált állapotban van, illetve kifogyott egy vagy több, számára fontos tápanyagból is. Ezért igyunk egy pohár tiszta (ásvány)vizet! Az agysejtjeinknek szüksége van a vízre. Az EFT pontok masszázsa közben amúgy is meg fogunk valószínűleg szomjazni, ez jó jel. A vízbe, ha nincs benne, tehetünk egy pici tengeri vagy erdélyi sót is, mert könnyen lehet, hogy a testünkben felborult a kálium-nátrium egyensúly. Ugyanis a szorongás és pánik okozta izomgörcsök és szívműködési zavarok a sót is felemésztik a szervezetünkből. Ugyanígy hasznos lehet a vízben oldható terápiás adag magnézium + B6 vitamin >>>, C vitamin >>> és (ezt zsírban oldva) megfelelő omega 3 >>> fogyasztása. Ilyeneket érdemes maguknál tartani, támogatják az agysejtjeink regenerálódását és az izmaink feszültségének oldódását. És az is könnyen elképzelhető, hogy van némi szelén, jód, cink hiányunk, ezeket is érdemes beiktatni a napi szedett tápanyagok közé, hogy a további pánikrohamok kialakulási esélyét csökkenteni tudjuk.

7. Torna, testmozgás

Súlyos szorongásnál nagy eséllyel vannak befeszült izmaink (majd fogok még írni erről is). Ezért érdemes végeznünk például nyaktornát (például 100 nyakkörzést jobbra-balra), válltornát (például 100 vállkörzést előre-hátra), bokatornát (például 100 bokakörzést jobbra-balra), farizom tornát (100-szor összeszorítani és elengedni a farizmokat). Vagy más hasonló, egyszerű és biztonságos tornagyakorlatokat is ki lehet találni. Ez is oldja a feszültséget.

Az előbbieket érdemes kitartóan ismételni addig, amíg a tünetek enyhülnek vagy elmúlnak.

7+1. Mit tegyünk pánikroham esetén: Bach Rescue

Hasznos lehet a Bach Elsősegély csepp, a Bach Rescue is, ha tartunk magunknál.

A továbbiakban pedig hasznos dolog megfejteni és kiküszöbölni a pánik kialakulásának okát, és a megelőzésre (életkarbantartásra) áthelyezni a hangsúlyt. Alvás, táplálkozás, mozgás, lelki egyensúly, … Utóbbi érdekében használni stresszoldó – agyalástalanító különleges Mesterpont masszázsos kezeléseket >>>

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük