Pánik okai közvetlenül: mellkasi-rekeszizom görcs?

Mit üzen? Pánikroham okai a belső mellkasi túlfeszített izmainkban

Ahogy az előző részben (Besok(k)allunk, nem húzunk határokat >>>) már utaltam rá, a pánikroham okai halmozottak lehetnek, nemcsak lelki szinten bújhatnak meg… Amellett, hogy nagyon sokszor stresszreakciós alapon indul a pánik kialakulása. (A leírt példában az ok egy modern kori gyakori jelenség volt. Mégpedig az, hogy megfelelési kényszeresen túlhajtjuk magunkat, szeretethiányosan bántalmazzuk magunkat, és a szellemünk-lelkünk-testünk parancsol megálljt, amikor elege lett.) Valószínűleg többünket meg fog nyugtatni, segíteni fog a megértésben-megfejtésben, ha még egy kis természetes élettani testi forrást is hozzáteszünk az oklistához. Ezt hivatalos tünetelnyomó szemléletű kezelői körökben nem nagyon szokták hangoztatni… Izomfeszülésekről maximum masszőrök, manuális kezelők, edzők tudnak, ők vizsgálják ezeket, ők oldják fel őket, ahogy tudják…

Pánikroham okai: begyűjtöttünk valamit a belső mellkasi izmainkba? Mit?

Pánikroham okai közvetlenül: mellkasi-rekeszizom görcs?
Pánikroham okai közvetlenül: mellkasi-rekeszizom görcs?

Egy idegi alapú, stresszreakciós pánikroham közvetlenül sokszor valamelyik belső mellkasi izom görcse. Ezért nem szokták megtalálni a belső szervi okát. Ezért ijesztő és rejtélyes az egész, és megoldást sem igazán tudnak rá… Mert az izmokat nem tekintik fontos szerveknek, az állapotuk vizsgálata nem szokás tünetelnyomó betegségügyi szemléletű körökben… Pedig akár például felmenőktől tanult életellenes szokások, rossz beidegződések miatt is hajlamosak lehetünk arra, hogy egyes izmokba gyűjtsük be és tároljuk el hosszabb idő alatt a sok feszültséget. Pánikrohamnál a tüdőnket alapvetően működtető rekeszizom húzódhat össze, és szoríthatja meg a létfontosságú szerveket, amikkel össze van nőve. Ezek többek között a tüdő, a szív, a gyomor. Emiatt megy nehezen ilyenkor a rendes légzés is. Hogy melyik szervet nyomja jobban, azt a tünetelnyomó szemléletű kezelőktől kapott típus kód mutathatja: például „szívpánik”.

Pánik tudat alatti okai: mit gyűjtöttünk be a rekeszizomba?

A stresszreakciós rekeszizom feszültséget, az összes többi szellemi-lelki-testi izomgörcs (stressz) tünethez hasonlóan, kémiai tudatmódosító tompító veszélyes hulladékokkal sajnos csak sakkban tartani lehet. Elmulasztani nem igazán. Holisztikusan, megfelelő életmóddal és stresszoldó – agyalástalanító különleges Mesterpont masszázsos kezeléssel / kvantum-információs eszközökkel lehet(ne) jól megoldani. Ezek a keleti egészségkultúrán alapuló utakon találhatók. Az is idegi-elektromos – kvantuminformációs jellegű kezelés, ha megfejtjük a „rejtvényt”, a pánik üzenetét, hogy mit tároltunk el a rekeszizmunkban, ami nem oda való. Ha nyitunk a megoldásra, ha változtatunk valamit az életünkön, hogy jobban tudjuk magunkat érezni. Ezzel az agysejtjeink rekeszizmot is vezérlő idegi-elektromos – kvantuminformációs rendszerét stimuláljuk!

Pánikroham leküzdése természetesen: egyensúlyba kerülés (freeimages / boy-on-track-balancing-1432077)
Pánikroham leküzdése természetesen: egyensúlyba kerülés (freeimages / boy-on-track-balancing-1432077)

A pánik is olyan, mint a rejtvény: meg lehet fejteni

Feltéve, ha igazán ki akarunk kerülni belőle… Mert lehet, hogy nem is akarjuk annyira, hogy elmúljon, mert vannak előnyei. Például pánikosan nem kell valamit csinálni, és/vagy többet foglalkoznak velünk, ami alapban hiányzott eddig az életünkből. Ezért valamilyen szinten élvezet is lehet benne ücsörögni. De ezt a „benne ücsörögni szeretést” is megfejthetjük, megoldhatjuk! És még az is kiderülhet, hogy a pánik mögött valamilyen képesség, potencia lapul…

Ui: vannak kedves emberek is

Ahogy az előző részben leírtak után ültem a lépcsőn a metrókijáratnál, egy középkorú hölgy odajött hozzám, és megkérdezte, hogy mi a baj, tehet-e értem valamit. (Utólag nagyon köszönöm neki, igazán rendes volt!) Akart adni vizet, kekszet. Mondtam neki, hogy köszönöm, Isten ments, most jött ki belőlem egy Vuk. Mindjárt elmúlik, csak levegőre van szükségem, még egy kicsit ücsörgök ott és lélegzek. Akkor még főleg ezt a lehetőséget ismertem az egyensúlyba való visszakerülésre. Jót is tett ez a kis kikapcsolódás, ott helyben ezt tudtam változtatni! Hosszabb távon pedig azt, hogy odafigyelek rá, hogy mikor esne jól egy kis szabadság.

Elsősegély szorongás és pánik esetén itt >>>.

Neked van/volt már pánikrohamod? Sikerült megfejteni, hogy nálad mit üzen(t)?

Ha nem sikerül önállóan megfejteni és változtatni: várlak szeretettel stresszoldó – agyalástalanító különleges Mesterpont masszázsos kezelésre >>> akár online is.

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük