Nem mindennapi életbarát dohányzás leszoktató program (freeimages / don-t-smoke-6-1314919)

Nagyobb cigarettaszünet: oki kezelő dohányzás leszoktató program

Ez az írás az Egy kis cigarettaszünet… >>> és az Amikor nem megy az elengedés… >>> írások folytatása. Azért írom egyben, mert a függőségek elengedésének a módszerei az általam „embervillamossági szerelősnek” nevezett kezeléseknél nagyon hasonlóak. Tehát a „dohányzás leszoktató program” lehet egyben „túlmunka leszoktató program„, „kütyüzés leszoktató program„, „túlvásárlás leszoktató program„, stb. is.

Legelőször nézzük meg kicsit részletesebben, miktől is függhetünk?

Nem mindennapi életbarát dohányzás leszoktató program (freeimages / don-t-smoke-6-1314919)
Nem mindennapi, oki kezelő életbarát dohányzás leszoktató program (freeimages / don-t-smoke-6-1314919)

Azaz, mik iránt lehet kóros sóvárgásunk, túlzott vonzalmunk? Elég sok minden iránt. Például:

  • Vegyi anyagok: nikotin – dohányzás, alkohol, patikai tünetelnyomó veszélyes hulladékok, drogok, étel. Hiszen a dalok is kifejezik: „Nem élhetek pia nélkül…” Miért is nem? Mert akkor rosszul érzem magamat a bőrömben, boldogtalan, önbizalom-hiányos és stresszes vagyok? És „alkoholba fojtom bánatom…” Milyen bánatról is van szó, és miért is kell azt alkoholba fojtani?
  • Tevékenységek technika (kütyüzés), munka, vásárlás, evés, szex, takarítás, szerencsejáték, … Ezeket a függőségeket már sokkal nehezebb észrevenni, de nem lehetetlen.
  • Emberek: szülő, nagyszülő, egyéb rokon, partner, gyerek, barát, egészségszakember, tanár. Amikor csak szenvedünk egy kapcsolattól, de nem merünk neki véget vetni, mert például félünk, hogy nem lesz jobb…
  • És így tovább.

Hogyan változtassunk a függőségeken? Oki kezelő, életbarát dohányzás leszoktató program

A legelső lépés az, hogy amikor legközelebb rágyújtanánk, vagy túl sokat dolgoznánk, vagy vég nélkül rátapadnánk az okoseszköz képernyőjére, vagy megvennénk egy huszonharmadik felesleges cipőt, stb. akkor álljunk meg egy pillanatra, és kérdezzük meg magunktól:

Kedves testem-lelkem-szellemem-idegrendszerem-lényem, tényleg erre az elterelő – szenvedéscsökkentő eszközre van szükséged? Ha nincs, mit jelent ez a jelzésed, mi az igazi baj? Mire lenne helyette szükséged, mit szeretnél tőlem?

Hogy szokjak le a cigiről: első az oknyomozás! (freeimages / true-love-searching-1579146)
Hogy szokjak le a cigiről: első az oknyomozás! (freeimages / true-love-searching-1579146)

És várjuk a sugallatokat, figyeljük a lehetséges előjövő válaszokat… A következő lépés pedig az, hogy megdolgozzuk őket valamilyen tudatalatti stresszreakciókat oldó módszerrel vagy eszközzel, például EFT-vel >>>. Kezdőként az ÉFT alapkönyvben leírt „forgatókönyvet” követve – én is ezt veszem alapul a kezeléseken, de a tanultak miatt már haladóbb szinten dolgozok. (A Facebook csoportunkban volt szó a függőségekről, egy részletes dohányzás leszokás sorozattal.)

  • „Mit” kell csinálni: 41-62.o. Az Alaprecept Végy egy csipet… – A Ráhangolódás – A Szekvencia – A 9-es Skála – A Szekvencia (megint) – Az Emlékeztető mondat – Módosítás pótlólagos körök esetében
  • „Hogyan”: 116-127.o. Hogyan használjuk az ÉFT-t függőségek esetén (a lehetséges okok újraértékelése)

Ezzel nagyon sok mindent meg lehet oldani, ha valaki szorgalmasan és szakszerűen gyakorolja.

Ha rázósabb a helyzet, mint amivel önállóan meg tudsz birkózni és hozzájárulásra van szükséged: vajon mit tudunk együtt alkotni? Szeretettel várlak stresszoldó – agyalástalanító különleges Mesterpont masszázsos kezelésre >>> akár online is!

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük