Nehéz teherbeesés okai: szerencsétlen esés, sokk (freeimages / silberne-stock-1-1439839)

Nehéz teherbeesés okai: balesettől elmozdult keresztcsont?

Az élettanilag megfelelő lábbeli >>> után még egy saját, elgondolkodtató történet a helyéről elmozdult, nem megfelelően működő keresztcsont (gerinc alsó szakasz) témához. Ez az eset úgy 20 éves korom körül történt velem. Egy nap a plafont díszítettem a szobában foszforeszkálós csillagokkal (szeretem az ilyen különlegességeket, és örök gyerek is vagyok). A dekoráláskor a masszív íróasztal tetején álltam, aztán le akartam onnan lépni – a forgószékre. Rosszul számítottam ki a lépést, a forgószék kifordult a lábam alól… Én pedig úgy, ahogy voltam, lezuhantam a padlóra. Estemben még sikerült elkapnom a fejemet, hogy ne verjem be az útban levő varrógépasztal sarkába, így emlékeim szerint a jobb hátsómra érkeztem meg, „csak” azt ütöttem be a becsapódáskor. De azt eléggé, 2-3 hétig volt rajta egy jó nagy kék-lila folt, és nagyon fájt. Mindezt pedig azért említem meg, mert a nehéz teherbeesés okai ilyen balesetek is lehetnek, amikor a nőnek az alsó gerincszakasza sérül valamilyen formában.

Nehéz teherbeesés okai: szerencsétlen esés, sokk (freeimages / silberne-stock-1-1439839)
Nehéz teherbeesés okai: szerencsétlen esés, sokk (freeimages / silberne-stock-1-1439839)

És ezek nemcsak a várandóssá válást befolyásolják, hanem nagyon sok minden mást is… Természetesen tünetelnyomó betegségügyi szemléletű körökben az ilyen anomáliákat sem szokás megvizsgálni és megfelelő módon kezelni. Talán nincs is vizsgálat, ami kimutatna egy ilyen eltérést. Ügyes masszőrök, gyógytornászok, manuális kezelők viszont észrevehetik és meg is oldhatják.

A szenvedtetés kibillent és megbetegít, a kényeztető stresszoldás egyensúlyba, egész-ségbe hoz

Ez a balesetem is közrejátszhatott abban, hogy nekünk se indultak túl könnyen a babaprojektek, és ugye az első szülésem császármetszésbe is torkollott… De mint szerencsétlen körülmény, csak a második gyerekem születése után derült ki. Némi szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem betonra és nem is kőre estem rá, hanem egy viszonylag vastag szőnyegre. Gyanítom, hogy a farokcsontom is eltörhetett, még így is. Legalábbis nincs más ötletem arra, hogy úgy 10 évre rá egy manuális kezeléskor miért állapították meg, hogy furcsa a farokcsontom formája. Én is érzem kitapintással, hogy nem olyan, mint Samunak, az iskolai biológia-szemléltető csontváznak, és ami az anatómiakönyvek képein szerepel.

Mindenesetre a gerincem alsó szakaszánál mentjük a menthetőt életkarbantartással. Amióta manuális kezelésekkel foglalkozok, többféle keresztcsont kezelést is kaptam a kollégáimtól, és alkalmanként még kapok is, és rendben vagyok. Az egyik masszőr kolléganőmmel, akivel együtt tanultuk a ReCovering Hand craniosacralis kezelést, egymáson gyakorlunk, és mindig nagyon jólesik. És szelídültek már meg nálam is például nehéz piros betűs napok, „disznóvágásos” minőségű menstruációk a a keresztcsontok megigazgatása után, „tünetelnyomó tudormányos véletlen egybeeséssel”. Ráadásul mindezt a lehető legkíméletesebben. Mert a szépségért és a szellemi-lelki-testi egyensúlyért, egész-ségért nem feltétlenül kell megszenvedni! A tartós tünetelnyomó szenvedtetős kínzás mindent csinál, csak szépséget és minden szintű egyensúlyt – egész-séget nem: öl, butít, rondít és nyomorba dönt… A szépség és az egyensúly – egész-ség a megfelelő kényeztetésnek és karbantartásnak a velejárója.

Nehéz teherbeesés okai: fizikai ÉS stresszreakciós trauma együtt

Manuális kezelés a hasüreg, medence, gerinc feszültségeinek oldására (saját fotó)
Manuális kezelés a hasüreg, medence, gerinc feszültségeinek oldására (saját fotó)

Említést kell még tennünk a fizikai trauma mellett az esős baleseteket sokszor kísérő lelki stresszreakciós traumáról is. Mert például meg is ijedhetünk. „Hú de váratlanul történt„, „Nagy volt a csattanás„, „Mi lett volna, ha…?„, „Inkább ne is gondolunk rá„, stb. Ez az ijedség aztán akár bele is rögzülhet a sérült testrészbe idegi-elektromos feszültségként, úgynevezett energiacisztaként, és működési zavarokat okozhat. Ez érvényes minden érintettnél, aki szemtanúja / fültanúja a történteknek. Nálunk a balesetemkor otthon volt a család, és jól megijedtek. A becsapódást hallva kint a konyhában hirtelen nagy csend lett, mindenki abbahagyta a tevékenységét, aztán valaki vészjósló hangnemben kérdezte: „Mi volt ez???” Próbáltam viccet csinálni a helyzetből, hogy oldjam a hangulatot: „Á, semmi, csak leestem az asztalról. Tízezer forintért újra megcsinálom a kaszkadőrmutatványt.” Ettől függetlenül én is megijedtem. Szerencsére a stresszoldó – agyalástalanító kezelések ezt feloldották, elmulasztották.

Ajánlott könyv (a linkre kattintva meg lehet rendelni a Libritől):
John E. Upledger: Találkozás a Belső Gyógyítóddal
https://www.libri.hu/konyv/Talalkozas-a-Belso-Gyogyitoddal-31.html?p_id=7355

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük