Természetesen a meddőség ellen: a lényeg a szeretet (lenne) (freeimages / pregnancy-test-1892557)

Ha nem jön (össze) a baba: természetesen a meddőség ellen

Természetesen a meddőség ellen: a lényeg a szeretet (lenne) (freeimages / pregnancy-test-1892557)

Egyszer, régebben cseteltem a Facebookon egy gyerekkori barátnőmmel. Akkor éppen hosszú évek óta nem jött össze a baba náluk, pedig „rajta voltak a témán” a férjével. Ennek folytán ő is bekerült az tünetelnyomó betegségügyi szemlélet útvesztőjébe. Tünetelnyomó kezelésről tünetelnyomó kezelésre küldték, az utolsó sejtig kivizsgálták testi szinten. Sztk-s nőorvos, endokrinológus és társai, de egyelőre nem volt eredmény. Ahogy ő fogalmazott, el volt veszve a millió (tünetelnyomó szemlélettel dolgozó) betegségügyes között. Fizikailag nagyjából mindent rendben találtak nála, a hormonpanelt, peteérés vizsgálatot, petevezető átjárhatóságot, vércukorszintet és leendő apát is. Mintha egy kis pcos-t felfedezhető lett volna, de semmi komoly. És természetesen mindenki mást mondott. Találgattak, kísérleteztek és jól összezavarták őt, és még az összezavarási (akarom mondani, vizsgálati) időpontokra is hónapokat kellett várni, és az idő csak telt, csak telt… Már a lombikos megoldáson gondolkodtak, mivel teljes volt a tanácstalanság.

A babaprojekt lényege a szeretet lenne, nem művi anatómiai-élettani kifejezések megtanulása

Itt az eredeti terveim szerint egy fejtegetés lett volna az írásban arról, hogy miért nem lehet semmi szükség arra, hogy tudjuk, mi fán terem például a hormonpanel és a TSH. És hogy szerintem miért veszik el az egész babaprojekt lényegét, a szeretetet ezek a gépies és lélektelen kifejezések. Mert ha annyira hasznos lenne a megismerésük, minden őket megismerő nő azonnal várandóssá válna! De nem válik, ezért meggondoltam magamat. Nézzük meg inkább rögtön azt, hogy:

Mire van szükség a tapasztalataim szerint, ha gyermekre vágyik egy pár, egy leendő anya? A következőkre:

Természetesen a meddőség ellen: lelkileg fogadni a gyermeket

Szükséges, hogy az anya idegi-elektromos kapcsolatot teremtsen a leendő gyermekével, hogy ráhangolódjon a fogadására. Hogy kommunikáljon vele, megterítsen neki az asztalnál is, hiszen az egész történet a piciről szól. Ha ez nem, vagy nehezen megy neki, akkor akár félelem is lehet a háttérben, amivel érdemes valamit kezdeni! Mert a tudat alatti feszültség és a stressz leállíthatja a gyerekvállalásért felelős szervek egészséges élettani működését is (a pajzsmirigy is ide tartozik), és a baba nem tud megfoganni sem. Erről itt a Babaprojekt stresszoldás >>> című blogban már írtam. És sajnos a tünetelnyomó betegségügyi szemléletesek nagyon nagy arányban nem kérdezik meg, amit mi, stresszoldó kezelők a kezelések során megkérdezünk, hogy mitől fél(het), pedig ez kulcskérdés!

Meddőség ellen természetesen: lelki ráhangolódás (freeimages / maternity-portrait-2-1413394-m)
Meddőség ellen természetesen: lelki ráhangolódás (freeimages / maternity-portrait-2-1413394-m)

Természetesen a meddőség ellen: ráhangolódni a saját testre (lélekre-szellemre)

Az is szükséges, hogy (főleg a leendő anya) közel kerüljön a saját testéhez, hogy észrevegye, megérezze: mikor alkalmas az idő a fogantatásra. Erre már speciális, holisztikus élettanos tanfolyamok is vannak, ahol megtanítják például azt, hogy hogyan néz ki a méhnyaknyák a fogamzóképes napokban… És egy termékenységi mikroszkóp is hasznos lehet a test működésének megismerésében.

Nekem ezekre milyen eszközök – módszerek váltak be?

  • A tudatalatti feszültségek oldására, a gyermekre való ráhangolódásra stresszoldó – agyalástalanító különleges Mesterpont masszázsos kezelések. Ahogy a Babaprojekt stresszoldás című írásban megemlítettem.
  • A lehetséges fogantatási időpontok meghatározására a termékenységi (Jónás) naptár, amit Orosz Marika asztrológus jóismerősöm készített a születési adataimból. Mert a női termékenység elsősorban a születési időponttól függ, és nem feltétlenül az aktuális ciklustól… Nekem, és még több nőismerősömnek is a gyerekei egyáltalán nem a ciklus tankönyvi időpontja szerint indultak el! És ha jössz hozzám TMEK (Tervszerű Megelőző Életkarbantartó) Megbeszélésre >>>, akár online is, én is meg tudom neked ezt nézni.

Folytatása következik!

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük