Önnyugtató technikák: Leszarom tabletta (freeimages / toilet-1442796)

Önnyugtató technikák: Leszarom tabletta és a többiek

Vedd be a Leszarom tablettát” – javasolják nekünk a megnyugvásra, amikor valami nagyon frusztrál minket. Amikor nagyon stresszelünk, idegeskedünk, aggódunk, félünk, dühöngünk, de aktuálisan mégsem nagyon tudunk a stresszforrással mit kezdeni. Ez nagyon hasznos javaslat, és a Leszarom tabletta valóban egészséges lehet bizonyos helyzetekben, bizonyos ideig, de nem mindig. Mert olykor nem jelent mást, mint a nemkívánatos dolgok szőnyeg alá seprését! Lehet, hogy némi idő múlva a szőnyeg duzzadni fog az alásöpört és ki nem takarított szeméttől… És bizony rajta kívül létezik még két másik természetes és egészségbarát „tabletta”, amit használhatnánk önnyugtatónak. Csak nincsenek a köztudatban! Hogy mik ezek a tabletták, mik ezek az önnyugtató technikák, stresszoldó gyakorlatok >>>? 🙂

Önnyugtató technikák: Leszarom tabletta (freeimages / toilet-1442796)
Önnyugtató technikák: Leszarom tabletta (freeimages / toilet-1442796)

Eckhart Tolle azt mondja, hogy ha egy helyzetet / témát / stressztünetet / … nem tudunk elviselni, ha idegesek leszünk tőle, háromféleképpen viszonyulhatunk hozzá. Ezek egészségbarát és természetes módok, úgy, hogy megnyugodjunk és senkinek semmi baja ne legyen belőle (az aktuális lehetőségeket figyelembe véve):

  • elfogadhatjuk
  • kiléphetünk belőle
  • megváltoztathatjuk.

Ennek megfelelően az önnyugtató technikák, a háromféle tabletta, amit úgymond bevehetünk:

Önnyugtató technikák: elfogadás – megszokás

Önnyugtató technikák: Nyúlcipő tabletta (pinterest / Michelle Riffle)
Önnyugtató technikák: Nyúlcipő tabletta (pinterest / Michelle Riffle)

(Lehet még a „megszoksz – megszöksz – átszoksz” megnevezésekkel is illetni a stratégiákat…) Ha nem tudunk vele mit kezdeni, és nincs ötletünk, hogy hogyan lépjünk ki belőle és hogyan változtassuk meg. Ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, hogy perpillanat ELFOGADJUK azt, ami van. Az aktuális helyzetet, a stressztünetet. Ez a Leszarom tabletta. Például, ha a szomszédunk hangoskodik, és nem tudjuk elviselni, használhatunk füldugót. És ennek az aktuális választása nem jelenti azt, hogy pár perc, pár óra, pár nap, pár hét, pár hónap, … múlva, ha meglesznek a feltételei, ha eszünkbe jut számunkra működőképesebb, akkor nem választhatunk másik viselkedést, másik tablettát.

Kilépés – megszökés

Ha nem tudjuk elfogadni és nem tudjuk megváltoztatni, de KILÉPNI ki tudunk belőle, akkor ezt választjuk. Ez a Nyúlcipő tabletta. Például, ha a szomszédunk rendszeresen hangoskodik, és nem tudjuk elviselni, elköltözhetünk. Ennek az aktuális választása sem jelenti azt, hogy pár perc, pár óra, pár nap, pár hét, pár hónap, … múlva, ha meglesznek a feltételei, ha eszünkbe jut számunkra működőképesebb, akkor nem választhatunk másik viselkedést, másik tablettát.

Önnyugtató technikák: Varázspálca tabletta (freeimages / xmas-angel-1434672)
Önnyugtató technikák: Varázspálca tabletta (freeimages / xmas-angel-1434672)

Megváltoztatás – átszokás

Ha nem akarjuk elfogadni, nem akarunk kilépni belőle, ellenben van ötletünk arra, hogy hogyan lehet MÁSSÁ TENNI, akkor ezt választjuk. Ez a Varázspálca tabletta. Például, ha a szomszédunk rendszeresen hangoskodik, és nem tudjuk elviselni, akkor átmehetünk hozzá és udvariasan felajánlhatjuk, hogy ha abbahagyja, mi sem fogjuk bömböltetni a magnót. Vagy kitehetünk az ő oldala felé egy zajvédő eszközt, ami visszaveri a hangoskodását. Ennek az aktuális választása sem jelenti azt, hogy pár perc, pár óra, pár nap, pár hét, pár hónap, … múlva, ha meglesznek a feltételei, ha eszünkbe jut számunkra működőképesebb, akkor nem választhatunk másik viselkedést, másik tablettát.

És még mi más is lehetséges? 🙂

Megjegyzés: általános minden szintű, szellemi-lelki-testi egyensúlyban könnyebb lehet eldönteni, hogy mikor milyen tablettát veszünk be. Ennél fogva az aktuálisan nekünk legjobban működő tabletta kiválasztásában lehet, hogy hasznos lesz némi stresszoldó – „agyalástalanító” különleges Mesterpont masszázsos kezelés >>>

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük