Pánik a vezetéstől: jaj csak nehogy bele kelljen ülni a vezetőülésbe (freeimages / fear-1414376)

Pánik a vezetéstől – jogosítvánnyal, vagy nélküle: feloldható…

Pánik a vezetéstől: jaj csak nehogy bele kelljen ülni a vezetőülésbe (freeimages / fear-1414376)
Pánik a vezetéstől: jaj csak nehogy bele kelljen ülni a vezetőülésbe (freeimages / fear-1414376)

(A sorozat 1. része) Most egy kis autóvezetés stresszoldás, autóvezetés önbizalom növelés következik itt a mitvalasszak.hu weboldalon… Mindezt azért, mert a környezetemben több olyan embert is ismerek, akinek van jogosítványa, de nem mer autót vezetni, mert fél. És olyanokról is tudok, akik azért nem szereznek már jogosítványt sem, mert extrém erős bennük a pánik a vezetéstől. Jómagam az előbbiek közé tartoztam elég sokáig; bár a jogosítványt sikerült letennem, és nem is volt túl nehéz. Jó oktatót és jó vizsgabiztosokat is sikerült kapnom. Utána viszont elég volt beülnöm a volán mögé, már leizzadtam és legyőzhetetlen menekülhetnékem támadt.

Az egyik saját feloldott bénító félelmem, ami már a múlté: a pánik a vezetéstől

Megvolt az említett leizzadásom egészen addig, amíg erősen motiválva nem lettem a vezetés elkezdésére (ami napi legalább plusz 1,5 óra fárasztó tömegközlekedés elkerülése volt)… Ekkor elkezdtem oldani a vezetéssel kapcsolatos stresszemet, abszurd pánikomat, irreális rettegésemet, tudatalatti (idegi-elektromos) eredetű zavaraimat… Mindezt stresszoldó szakember kolléga (kineziológus) támogatásával és önállóan is. Több módon és eszközzel, többek között az Érzelmi Felszabadítás Technika – EFT >>> nevű különleges Mesterpont masszázs >>> jellegű, lelki akupresszúrás technikával. Már sok-sok meglepő lazulást sikerült elérnem vele sokaknál, sok témában… Ezért elhatároztam, hogy megmutatom ezt az egyszerű és nagyszerű lehetőséget azoknak, akik szintén fel szeretnék oldani az autóvezetéssel kapcsolatos stresszüket.

Ugyanis, elnézve az utakon közlekedő rengeteg autót, az is biztos, hogy rengeteg olyan ember is van, aki realistán BÁTOR, aki NEM fél, vagy SIKERESEN KEZELI a félelmeit és vezet autót. Vajon mi lehet a titkuk? Például az ÉFT-vel megtudhatjuk, ráérezhetünk.

Beszéljünk az autóvezetés mumusokról, lássuk reálisabban, szelídítsük meg őket

A cél: a megalapozott autóvezetés önbizalom kialakítása, lazán és biztonságosan vezetni (freeimages / car-driver-1430286)
A cél: a megalapozott autóvezetés önbizalom kialakítása, lazán és biztonságosan vezetni (freeimages / car-driver-1430286)

Az autóvezetésben végtelen számú tényezőtől lehet akár nyomós indok nélkül is parázni. Ez a tevékenység a köztudatban duplán olyannak van bemutatva, ami nem egy életbiztosítás – lássuk csak a médiában híresztelt rengeteg balesetet és katasztrófát (és a velük való ijesztgetést, felfújt drámázást). Azonban az is biztos, hogy nagyon sok, balesetet sikeresen elkerülő VEZETÉSI BRAVÚR is történik az utakon minden nap, amiket ugye nem nagyon mutogatnak a médiában… Pedig milyen jó lenne, ha minden hozzáértő autóvezetőt meginterjúvolnának, hogy hogyan sikerült ez neki, mire figyelt és miért, mit tett!

Ebből kiindulva az autóvezetés nem az életünk legveszélyesebb tevékenysége. Rajta kívül is rengetegféle veszély leselkedik az azokat bevonzó emberekre, és nem csak közlekedési balesetben lehet megsérülni, meghalni. Ezért ebben az írássorozatban részletesen megnézzük a vele kapcsolatos túlzott aggodalmakat, és megnézzük, hogyan lehet őket végleg kitessékelni a fejünkből. Hogy MERJÜNK autót vezetni, és felszabadultan, ügyesen és BIZTONSÁGOSAN tudjuk ezt megtenni!

Elöljáróban annyit, hogy véleményem szerint Magyarországon az autóvezetést közepes mértékben lehet művészetnek tekinteni, figyelembe véve az utak állapotát és a közlekedési kultúrát… Habár az országok között akadnak erőteljes különbségek a vezetési kultúrában, szerencsére egyelőre nem mi vagyunk a legrosszabbak… Azok közül, amiket volt alkalmam saját szememmel megfigyelni, Ausztriában a leginkább szabálykövetők és előzékenyek egymással az autósok, Ukrajnában viszont jóval vadabbak…

Folytatjuk!

Titi_Suzi A cikk szerzője és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én autóvezetés pánikomat, feszültségeimet is segítettek feloldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akad stresszreakciós nehézséged az autóvezetéssel, és eleged van belőle, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk a blokkjaiddal foglalkozni, hogy megoldódjanak, és Te is átess a ló másik oldalára, és sikerüljön jól begyakorolni és megszeretni az autóvezetést, ahogy velem is történt!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük