Néhány stresszoldó pont a kézen az EFT-ből

Professzionális kéztördeléses stresszoldás: EFT technika GYIK #4

Azt előzmények után egy újabb írás a sorozatban; az EFT technika Gyakran Ismételt Kérdéseivel. Mert vannak a modern életünkben teljesen hétköznapivá vált dolgok, amiktől néhányak szerint félni kell, mert (csőlátóan szemlélve őket) „ezo-terikusak” ( = kvantumfizikusak, kvantumbiologikusak), „ok-kultak”. Például ilyen a hűtőszekrény, a televízió, a hajszárító, az EKG, EEG, MR és az összes olyan orvosi mérőeszköz, ami az emberi test természetes élettani elektromosságát méri. No, hát ezzel az „ezo-terikus”, „ok-kult” természetes élettani elektromossággal dolgozik az Érzelmi Felszabadítás Technika is. És mondhatni olyan módon, amiket a hétköznapokban is ösztönösen használunk a feszültségeink csökkentésére, például kéztördeléshez hasonló mozdulatokkal!

Néhány stresszoldó pont a kézen az EFT-ből
Néhány stresszoldó pont a kézen az EFT-ből

KÉRDÉS: hogyan kell egy EFT technika kezelővel egy EFT kezelést elképzelni?

VÁLASZ: a kezelt és a kezelő ülnek egymással szemben/derékszögben egy kényelmes székben, beszélgetnek, és a kezelő pedig a kezén, az arcán, és szükség szerint a mellkasán is „kopogtatja” a kezeltet. Ha Skype-os a kezelés, akkor a kezelt kopogtatja magát úgy, ahogy a kezelő a videón mutatja.

KÉRDÉS: mennyi időn belül várható a kezeléstől változás?

VÁLASZ: ez egyensúlytalanság- és emberfüggő. A nagyobb szellemi-lelki-testi-környezeti egyensúly, belső béke a kisebb működési zavaroknál legtöbbször azonnal érzékelhető, nagyobbaknál több kezelés után.

KÉRDÉS: az EFT technika kezelés eredményei meddig tartanak?

VÁLASZ: általában véglegesek. Ha kezeletlen aspektusok maradtak, úgy tűnhet, mintha visszajönne.

KÉRDÉS: meg kell-e ismételni a kezelést?

VÁLASZ: olykor egy másik aspektussal igen, de ha korábban működött, általában az új aspektussal is működik.

KÉRDÉS: ha valóban csak napi pár perces foglalkozással hatékony a módszer, minek ennyi szófüzér, töltelék szöveg?

Az EFT stresszoldó - önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen
Az EFT stresszoldó – önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen

VÁLASZ: mert nem vagyunk egyformák, mindenki egy kicsit máshogy működik. Ez abban is megmutatkozik, hogy ezt a technikát sem mindenkinek és nem minden stressztémánál sikerül működtetni azonnal és megfelelően pár perc alatt. Vannak ilyen esetek is, de olyanok is, akiknek és amelyeknél sok gyakorlás és esetleírás szükséges, hogy elég jól tudják/lehessen használni. Mert például nagyon mély stresszekről van szó, sok összetevővel. És nekem az a célom, hogy mindenki, aki használni szeretné az ÉFT-t, elég jól tudja használni a legtöbb stresszére, ezért van a sok szájbarágós magyarázat. Nem szerencsés dolog kivételezni a kitűnő tanulókkal!

Folytatása következik!

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük