Mérgező, allergizáló anyagok a fodrásznál, rossz közérzet okai (freeimages / comb-your-hair-1130208-m)

Rossz közérzet okai: energiatoxinok, nem az emberi testbe való anyagok

Mérgező, allergizáló anyagok a fodrásznál, rossz közérzet okai (freeimages / comb-your-hair-1130208-m)
Mérgező, allergizáló anyagok a fodrásznál, rossz közérzet okai (freeimages / comb-your-hair-1130208-m)

Eléggé anti-nő vagyok. Például csak évente egyszer járok fodrászhoz egy kis kényeztetésre. Nekem bőven elég a fodrászból ennyi, mert se nem festetem a tengernyi hajamat (kb. két kiló hajfesték már elég is lenne rá…), se nem daueroltatom, mindig csak vágatok a végéből, hogy ne húzza annyira a fejbőrömet.

Amiért még nem túlzottan szeretek fodrászhoz járni, az az, amit sokszor megtapasztaltam. Ilyenkor mindenféle illatos kence kerül az ember lányának hajára, összekeverednek az aromáik, és húzom magam után a parfümfelhőt, bármerre megyek. Különcmagam maximum fél óráig vagyok képes egy ilyen illatorgiát elviselni. Utána megfájdul tőle a fejem, és bármit megteszek, hogy levessem. Az én jól megszokott és bevált öko-bio gyógynövényes-illóolajos biobolti és egészséghálózati samponom után brutális támadást jelentenek a közérzetem ellen.

Ezek energiatoxinok: mérgező, allergizáló anyagok, vegyszerek!

Ezért, hogy ne kelljen rögtön a hajszobrászkodás után még egyszer hajat mosni, már jó ideje viszem magammal a samponomat és a hajbalzsamomat a fodrászhoz is. Lesz ami lesz, még akkor is, ha kinevet miatta (szerencsére nem nevet, elfogadó). Hogy ez miért fontos?

Mert az illatorgiát generáló szépítőszerek és kozmetikumok, amikről írtam, valószínűleg mesterséges laboratóriumi illatanyagokkal vannak tele. Ezeket mi az EFT-ben energiatoxinnak hívjuk. Minden olyan vegyület lehet energiatoxin, amelyeket megeszünk, megiszunk >>>, magunkra kenünk, amivel a környezetünkben valahogy kapcsolatba kerülünk. És, ha valaki valamilyen stresszoldó – agyalástalanító különleges Mesterpont masszázsos kezelést kér tőlem, és nem történik változás, akkor gyanakodni kell rá, hogy energiatoxin lehet az illető közelében. Az energiatoxin anyagok nem az emberi testbe valók, sajnos képesek a stresszoldó kezelés során tapasztalt megkönnyebbüléseket visszafordítani, semlegesíteni.

Az allergizáló anyagok a jó közérzet aláásói, a rossz közérzet okai lehetnek

Sok helyen sok fontos dolgot lehet olvasni a neten, hogy ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, akkor mik nálunk a rossz közérzet okai. Például lehetnek stressz, testtartási hibák, alvászavarok, időjárás, elégtelen légzés, nem megfelelő vízfogyasztás, hiányos és/vagy túlzásba vitt táplálkozás (minőségi éhezés), környezeti tényezők és hasonlók. Ezek között jobb helyeken megemlítik az emberi testben felszaporodott méreganyagokat. Véleményem szerint nem elég hangsúllyal, mert a 21. századi modern szemétdombunkon sajnos elég nehéz elkerülni őket a mindennapokban.

Természetes (illat)anyagok: alapestben kevésbé allergizálhatnak (freeimages / lilies-of-the-valley-1003358-m)
Természetes (illat)anyagok: alapestben kevésbé allergizálhatnak (freeimages / lilies-of-the-valley-1003358-m)

Mindenesetre mégis azt javaslom, hogy a jó közérzetünk megteremtése és megtartása érdekében mindenből használjuk a lehető legtermészetesebbet és leg-életbarátabbat. Vegyünk bioboltban vagy megbízható forrásból származó gyógynövényes, illóolajos kozmetikumokat, tisztítószereket. Hallgassunk a testünkre, hogy közülük is mi a jó nekünk! Álljunk ellent a TV-ben látható tusfürdőreklámoknak (tudom, ez sokszor nehéz), amik az érzéki örömöket hirdetik… Lehet hogy lesz belőlük érzéki öröm, de kb. egy óráig, utána jön az érzéki örömök böjtje allergizáló anyagok és mindenféle szellemi-lelki-testi nyavalyák formájában. Mert sajnos a tusfürdő is bejut a véráramunkba a bőrünkön keresztül, felhalmozódik a szervezetünkben és több szinten is mérgezéseket okozhat. De legalábbis feleslegesen megterheli az antioxidáns rendszerünket.

A rossz közérzet okai valójában, vagy csak művileg ráfogják?

A parlagfűre például nagyon sok allergiás ember zavarait fogják rá. De lefogadom, hogy ha megnéznénk, hogy a sok allergiás ember miket ken magára és a környezetére, rengeteg energiatoxint találnánk! És ettől sokkal jobban lehet allergia, mint a természetes parlagfűtől. Hiszen az energiatoxinok, a mesterséges allergizáló anyagok miatt túlterhelődik az immunrendszer és elkezd tünetekkel riasztani. És ha már itt tartunk, megemlítem még pl. a stiftes dezodorokat. Én a normál bolti dezodortól, ami alumíniumot is tartalmaz, szabályosan viszketek. De sajnos még most sem túl sok olyan fajta izzadásgátló dezodorról tudok, amely teljesen életbarát, a többiben mind pl. alumíniumot láttam, ami nem az emberi bőrre való!

Tehát érdemes jól megnézni, hogy mire költjük a pénzünket, mert nagyon kihatással tudnak lenni a közérzetünkre (és nem utolsósorban a pénztárcánkra).

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük