Víz ki, víz be. Miért kell vizet inni? (freeimages / old-florida-outhouse-1176260, a-boy-drinking-water-at-the-park-1435799)

A stresszreakciók igazi oldószere (is), avagy miért kell vizet inni?

Víz ki, víz be. Miért kell vizet inni? (freeimages / old-florida-outhouse-1176260, a-boy-drinking-water-at-the-park-1435799)
Víz ki, víz be. Miért kell vizet inni? (freeimages / old-florida-outhouse-1176260, a-boy-drinking-water-at-the-park-1435799)

Víz ki, víz be! Ezekkel a szavakkal jelentette be a szüneteket az oktató az egyik manuális kezelős tanfolyamon, amin részt vettem, még évekkel ezelőtt. Tehát munka közben el kellett mennünk a mosdóba, és innunk kellett vizet is. Mert a kezelés, amit éppen tanultunk, a testünk megfelelően magas víztartalma, hidratáltsága mellett működött csak megfelelően. A testünkben a vizet folyamatosan áramoltatni, cserélni kell(ett), mert csak akkor tudja / tudta kimosni belőlünk a kezelés során felszabaduló salakanyagokat. Főleg úgy, hogy az egész hétvégés egymáson gyakorlással rendesen túlkezeltük egymást… És nem ez volt az egyedüli tanfolyam, ahol hangsúlyozták nekünk, hogy miért kell vizet inni. Természetesen mosdószegény helyszíneken nem mindig lehet ezt megoldani, de…

A legtöbb stresszoldó – agyalástalanító különleges Mesterpont masszázsos kezelésre >>> egyébként is igaz, hogy testi szinten is változást hoznak. Például intenzívebb munkára ösztönzik a kiválasztó szerveket: vesét, májat, tüdőt, bőrt, bélrendszert, … Így pedig salaktalanítják a testet, segítik megszabadulni a nem bele való anyagoktól, energiatoxinoktól. Az általános közérzetünk szempontjából ez fontos, mert például ha a májunk mérgekkel terhelt, nagyon nehéz stresszmentesnek és lazának lenni… Az előbbiekből kifolyólag, kvázi „mellékhatásukként” jelentkezhetnek detoxikálásra utaló testi tünetek: furcsa vizelet, széklet, izzadás, stb. amiket érdemes a helyükön kezelni, segíteni kiürülni. Egyes hasonló jellegű kezelések pedig nem működnek, ha vannak a testünkben nem oda való anyagok, például nehézfémek.

Ezek egy részét a környezetünkből vittük be, másik részét stresszhelyzetben termeltük magunknak…

Tiszta vizet igyanak az állatok? Miért kell vizet inni?

Az alkohol hosszú távon oldja az egyensúlyt (kép forrása: Facebook)
Az alkohol hosszú távon oldja az egyensúlyt (kép forrása: Facebook)

Bár tudjuk, hogy a fiatalok sajnos újabban energiaitalt, magyarok általánosan pálinkát isznak – valószínűleg stresszreakciós oldószer nélkül nem érzik jól magukat a bőrükben. Rossz a közérzetük, sok alkoholba fojtani való bánatuk van, de… És láttuk, hogy Harry Potter is szeret alkoholt varázsolni a vízből („Nyúlháj, tyúkszem csinn és bumm, tiszta vízből legyen rum!„). Ha mégis ráfanyalodunk a vízre, akkor a benne levő esetleges szennyeződésekről kell tartani (újabb indok a folyékony kenyér fogyasztására?). Már a régi, elavult csőhálózatból a csapvízbe belekerülő rozsda vagy ólom sem hasznos (ahogy a PET palackból az ásványvízbe bekerülő vegyszer sem). Az alföldi talajvízben egyes helyeken arzén található, és mezőgazdasági vegyszerek is belemosódhatnak. A Dunában mikroműanyagok és orvosságmaradványok úsznak. A kutakat újabban az akkumulátorgyárak szennyezik…

És próbálnak minket megnyugtatni a szakértők, hogy az egészségügyi határérték az hiteles dolog, és ha rendben van, akkor „nem tudunk belőle annyit inni, hogy bajunk legyen„… Igen ám, de lehet többféle egészségtelen vegyszer is van abban a vízben, esetleg köztük olyan, amit nem mérnek. Ekkor pedig tulajdonképpen egy vegyi koktélt iszunk, többféle, egyenként határérték alatti vegyi anyaggal. Itt a folyamatos fogyasztás, a sok kicsi hosszabb távon sokra viheti.

Bár tudjuk, hogy a táplálékkal is megesszük ezeket a vegyszereket, de… a vizünknek a salaktalanító testi alapszerepe miatt fontos lenne tisztának lennie. Legalább annak, amit megiszunk; ideális esetben a mosakodóvíznek is. Az igazán tiszta víz pedig nem ásványvíz, hanem lágy forrásvíz, illetve esővíz minőségű.

Víztisztítás házilag, test méregtelenítése házilag

A fent leírtak miatt számomra megnyugtató, hogy nekünk tizenéve van a konyhánkban komoly házi víztisztító berendezésünk. Ezt egy megbízható magyar cég, egy vízügyi mérnök régi ismerősünk szerelte be nekünk. Bármi történik a csapvízzel, akár csak egy csőtörés, nekünk mindig van forrásvíz és esővíz minőségű iható vizünk, éves szinten számolva nagyon pénztárcakímélő áron. Ez folyamatosan méregteleníti a testünket, segíti a sejtjeinket kitisztulni, jelentős mértékű további energiatoxin felhalmozódást kerülünk el vele. Ráadásul az általános közérzetünket és a minden szintű egyensúlyunkat is javítjuk vele, és még a természeti környezetet is kíméljük. Sokkal kevésbé szemeteljük tele PET palackkal. Ajánlom ezt a megoldást szeretettel mindenkinek!

Víztisztítás házilag: Kisváros Kft.
Víztisztítás házilag: Kisváros Kft.

A megbízható magyar cég, aki házi víztisztító készülékeket telepít és tart karban: Lakatos Attila vízügyi mérnök vállalkozása. A mi tisztavíz felelősünk – jelentkezéskor, megrendeléskor kérlek hivatkozz ránk: a www.mitvalasszak.hu weboldalról jöttél. Köszönjük!

https://kisvaros.hu/

Ajánlott könyv – a linkre kattintva meg is lehet rendelni a Libritől:
F. Batmanghelidj: A tested vízért kiált!
http://www.libri.hu/konyv/a-tested-vizert-kialt-1.html?p_id=7355

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük