Szelíd EFT kopogtatás módszer gyerekeken, gyerekekkel (freeimages / kids-hands-03-1494143)

Szelíd paskolós stresszoldás – EFT kopogtatás módszer GYIK #6

Utolsó részlet az EFT kopogtatás módszer Gyakran Ismételt Kérdéseiből. Avagy, stresszoldás hatékonyan és természetesen, az Érzelmi Felszabadítás Technikával, az emberi testen található különleges idegi-elektromos Mesterpontok paskolásával, kezelésével. Az emberi lény és test természetes alap élettani idegi elektromosságát felhasználva, annak a rövidzárlatait kitisztítva. Körülbelül mint egy jóleső, igazi baráti vigasztaló érintésnél, ölelésnél, masszázsnál…

KÉRDÉS: Az X éves gyermekemet szeretném kezelni XY problémára. Ha jól értem, akkor a ráhangolódó mondatot az ő nevében kell megfogalmaznom, ugye?

Szelíd EFT kopogtatás módszer gyerekeken, gyerekekkel (freeimages / kids-hands-03-1494143)
Szelíd EFT kopogtatás módszer gyerekeken, gyerekekkel (freeimages / kids-hands-03-1494143)

VÁLASZ: A gyermek életkora, érettsége és személyisége meghatározó abban, hogy kinek a nevében fogalmazzuk meg a ráhangolódó mondatot. Szerintem a 4-5 éves kor az, amikor már jól lehet dolgozni egy erre nyitott gyermekkel. Ekkor kifejezetten az ő nevében, az ő érzéseivel / szavaival kell megfogalmazni a ráhangolódást. Ekkora gyereket már meg KELL kérdezni, hogy pontosan mi történt vele, mit érez és hol, mi a baja, mi fáj, ki bántotta, stb. Mert ha nem az ő konkrét megfogalmazásaival és nem az ő érzéseire dolgozunk, nem lesz jó eredmény. És ha nyitott rá, minimum vele együtt kell kopogtatni, és/vagy rajta kell kopogtatni. A gyerekeknél még vannak finomságok, amiket érdemes alkalmazni az EFT-ben. Például a szülőknek / a környezetükben levő felnőtteknek önmagukon is dolgozni (!), (hátha az ő stresszüket vette át a gyermek), valamint játékosan kopogtatni… Ennek is vannak változatai, amiket a hozzáértő kezelők elmondanak, és/vagy tanfolyamokon meg lehet őket tanulni.

(Megosztó) KÉRDÉS: az EFT kopogtatás módszer kezeléseknél használunk-e „tőlünk kívülről”, esetleg „bizonytalan” minőségű helyről származó (pl. „ördögi”?) energiát?

VÁLASZ: (Visszakérdezek.) Az EFT alapvető célja és tevékenysége a túl sok szellemi-lelki-testi feszültség csökkentése, az ellazítás, a relaxáltatás, a kiegyensúlyozás, méghozzá a természetes alap emberi élettani idegi-elektromos rendszerünket használva. Ez sokszor a gondolatok száguldozásának lecsillapodásához, az elme lecsendesedéséhez, megkönnyebbüléshez, fellélegzéshez, elálmosodáshoz, elalváshoz, (ahogy én hívom) „agyalástalanításhoz” vezet. Vajon ezek a dolgok ördögtől valók? Az alvás is? Ördögtől való-e, ha valaki az EFT használata után például jobban tud aludni? Javaslom, próbáljuk ezt ki: aki ezt állítja, ne aludjon egy hétig egy percet se, hiszen az alvás félelmetes dolog; és meglátjuk, utána mennyire lesz fitt és életteli…

Igen, szoktak attól tartani bizonyos szűk látókörrel, hogy a meditáció, ami alapvetően szintén az elme lecsendesítését tűzi ki célul, egyes fajtáknál átmehet mondhatni hipnózisba. Ilyenkor az elmébe elvileg akadálytalanul beáramolhat nemkívánatos információ is. De az nem sima relaxáció, az hipnózis, ne keverjük össze a kettőt!

Az EFT stresszoldó - önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen
Az EFT stresszoldó – önbizalomnövelő pontjai az arcon, a mellkason és a kézen

És érdemes tudni, hogy bizony például a jó alvás előtti mélyen ellazult állapotunk is egyfajta meditáció-relaxáció, amikor ennek megfelelő tudatállapotba kerülünk. Az agyműködésünket ilyenkor a megfelelő műszerrel megvizsgálva alfa, delta, théta és egyéb mély (idegi-elektromos) agyhullámokat mutattak ki. Minden egyes ellazulásnál, minden egyes alvásnál mondhatni elkerülhetetlenül „lemegyünk alfába”. Így tud igazán csökkenni a mindennapi és/vagy intenzív üss vagy fuss (vagy tettesd magadat halottnak) természetes élettani reakciónk, aktiválódni az önregeneráló paraszimpatikus idegrendszerünk. Ha nem vagyunk eleget ilyen állapotban, az az egyensúlyunk, a jó közérzetünk, az egész-ségünk rovására megy. Az igaz életbarát, élettámogató, önhelyreállítást beindító és végigkísérő módszerek mind mélyrelaxáltatással működnek, az EFT is. Amik pedig sokat ijesztgetnek mindenféle csúnya rémekkel, például az ördöggel, azok feszültté tesznek, s ezzel megbetegítenek. Ezért az ilyen rettegtető tevékenység számomra körülbelül a csőlátó gonoszkodás kategóriába tartozik…

(Ja igen, az ördögtől és mindenféle más szörnyektől való indokolatlan félelemre is lehet kopogtatni…)

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük