GYES neurózis oldása természetesen (freeimages / my-girls-1567947)

Szülés körüli búskomorság? Gyes neurózis oldása természetesen

Amikor a stresszreakciós – tudat alatti – idegi-elektromos – … zavarok, a búskomorság (tünetelnyomó betegségügyi leánykori nevén depresszió) és a krónikus pánik körül kutakodtam, sok helyen a szülés és a gyerekvállalás körüli búskomorságos – depressziós jelenségekkel találkoztam. Terhességi depresszió, szülés utáni depresszió, gyermekágyi depresszió, … Ezek szerint sokan tudni szeretnék, mik ennek a kiváltó okai, és hogyan oldható meg a gyes neurózis természetesen. Következzen most erről egy rövid, saját tapasztalatokra is alapuló fejtegetés!

GYES neurózis okai: azok a fránya kizárólagos bűnbak hormonok?

GYES neurózis oldása természetesen (freeimages / my-girls-1567947)
GYES neurózis oldása természetesen (freeimages / my-girls-1567947)

Ahhoz, hogy a gyes neurózist lehessen megfelelően oldani, először hasznos kideríteni a jelenség igazi okát. Illetve azt, hogy mi NEM az oka…

Úgy látom, sokszor elkövetik azt a hibát, főleg tünetelnyomó betegségügyi szemléletű körökben, hogy a búskomorság – depresszió okát egyes egyedül a hormonokban látják. A hormonok így, a hormonok úgy… A hormonok (és ugye a gének, és a mikrobák, és a többi szeszélyes – veszélyes bajkeverő bennünk) csak úgy poénból, mindenféle előzmények nélkül egyszer csak megbolondulnak, és jó nagy kalamajkát csinálnak. Minden rosszért a szülés környéki hormonok felelősek, rájuk van fogva az összes nehézség. Ők az egyes egyedüli bűnbakok abban, ha egy várandós vagy gyerekágyas nő rosszul érzi magát. A kémiai tünetelnyomó betegségügyi szemléletű kezelést is erre alapozzák.

Mi a rendellenes hormonszint igazi oka?

Igen ám, de miért választódnak ki azok a hormonok? Miért ingadozik rendellenesen a hormonszint? Nos, élettanilag nem „csak úgy”, hanem megvan a nyomós oka. Egy konkrét példa annak érzékeltetésére, hogy egy bármilyen hormonszint aktuális állása mitől függhet. Ha az utcán inzultálnak, és nem tudom magamat megvédeni, akkor kórosan felmehet a stresszhormon szintem. Ha nem inzultálnak, és/vagy alapvető biztonságérzetem van, mert például ismerek egy-két önvédelmi technikát, akkor jobban egyensúlyban, harmóniában, nyugalomban maradhat. Tehát elsősorban nem a hormonok a felelősek, hanem az életesemények, történések, és az általuk kiváltott stresszreakciók, feszültségek, akár tudat alatt is! Vagyis, olyan tényezők irányítanak minket, amelyeket a környezetünk alakított ki bennünk, és nem is tudunk róluk. Ezért hívják őket TUDAT ALATTI feszültségeknek.

Most belemehetnénk egy olyan fejtegetésbe, hogy mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás. Tehát hogy a stresszreakció okozza-e a hormonok szintjének változását, vagy a hormonok szintjének változása okozza a stresszreakciók megjelenését. Ezt inkább nem teszem.

GYES neurózis mélyebb forrása: negatív rokonsági gyereknevelés példák

Az viszont tudható, saját érzékszervekkel is megtapasztaltam, hogy sok nőben lehet például akár többféle félelmetes stresszreakció is a gyerekvállalás iránt. Például mert rettegést okozó rokonsági mintákat hozott magával a felmenőitől. Mondjuk a felmenői azt nevelték bele, zsigeri szinten, a legérzékenyebb – legfogékonyabb gyerekkorában, hogy a szülés milyen rémes, hogy a gyerek apja könnyen „lelép”, vagy hogy a gyereket milyen nehéz felnevelni, stb. Akkor ezek a félelmek leblokkolhatják azt az örömérzési képességet, amit egy új élet érkezése jelent. Képtelenné tehetnek a gyerekvállalás teendőinek megoldására, feladatainak ellátására, és sokszor a természetes testi folyamatok (várandósság, szülés) sima lefolyásának is akadályában állnak.

Szülés körüli búskomorság – depresszió oldása természetesen

Stressz a babavárás körül? Megfelelő feszültségoldás szükséges (freeimages / baby-model-143802)

A természetes kezelés során a feladatunk ezeknek a rokonsági félelmeknek, feszültségeknek, mumusoknak a felkutatása, megfejtése, megértése, feloldása, megszelídítése. Gyakran tűnnek teljesen alaptalannak és valótlannak, egy szubjektív értékítéleten nyugvónak. Mivel azonban komoly gyökerük van, nem szabad őket félvállról venni, elbagatellizálni, elnyomni. Mert csak a komolyan vétel és a test idegi-elektromos rendszerében történő feloldás tud elvezetni igazán ahhoz, hogy felhőtlenül tudunk örülni a gyerkőcnek, meglátjuk a gyerekvállalásban levő szépségeket is, és nem csak a csúnyaságokat.

Hogy ki milyen technikákkal és/vagy eszközökkel dolgozza ki magából a GYES neurózist, teljesen egyéni. Egyvalami biztos: kellően mély tudat alatti szinten ható, természetes és életbarát módszereket érdemes választani. Ilyenek lehetnek pl. a stresszoldó – agyalástalanító különleges Mesterpont masszázsos kezelések >>>.

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük