Tanulhatunk tőlük élni és játszani - kutyás terápia karácsonyra

Tanulhatunk tőlük élni és játszani – kutyás terápia karácsonyra

Nagy állatbarát vagyok, az állatok a szívem csücskei, különleges a kapcsolatom velük. Kellemes saját fotógyűjteményem is van már róluk… Mindegy, hogy kutya, macska, madár, süni, ló, tehén, gyík, béka, imádkozó sáska, vagy más állat… Még a pókokat is komálom. Többek között azért is, mert egyes állatoktól nagyon sokat tanulhatunk a tekintetben, hogyan fogjuk fel könnyedén és játékosan az életet, hogyan legyünk JELEN az aktuális pillanatban. Most egy nagy kedvencemet fogom megmutatni, ami egyfajta kutyás terápia karácsonyra, egy vidám karácsonyi videó. Egyik adventi időszakban kaptam a linkjét emailben, és azóta is minden évben újra megkeresem és megnézem. Ezentúl legalább lesz neki nálam saját blogbejegyzése, mert mindig jó újra megnézni, mindig jobb kedvem lesz tőle, én legalábbis nem tudok vele betelni. Nemcsak a videó, hanem a hozzá párosított zene is zseniális. Ennél jobban fel sem lehetett volna használni ezt a zenét.

Kutyás terápia karácsonyra: így kell örülni a hónak

A téma azért is aktuális, mert a felvétel egy kutyának a hóban nyújtott, aranyos karácsonyi produkcióját mutatja be. És ha már nálunk úgyis elolvad a hó odakint, és fekete karácsonyunk lesz, legalább ilyen videók nézegetésével egy kicsit fehérebbé tehetjük.

Amikor ilyen videókat nézünk, a világba is boldogságot sugárzunk ki. És erre nagy szükség van az emberiség kollektív boldogtalanságában.

Bailey, a keverék kutya boldog karácsonyt kíván!

(Nemcsak az empirikus [hétköznapi népi] megfigyelések, hanem tanulmányok is mutatják, hogy ha mindössze néhány percig kutyákról készült képeket [és ugye videókat] nézegetünk, az jelentősen javíthatja a közérzetünket, a fókuszunkat és a figyelmünket. Lehet, hogy a tükörneuronjainkkal lemásoljuk, megtanuljuk, átvesszük a kutyák lazaságát, életszeretetét? Márpedig ha így van, akkor az addiginál nagyobb szellemi-lelki-testi-környezeti egyensúlyba kerülünk, és ez az egész életünkre kihatással szokott lenni. Ez mind életet ment.)

Én is békés, meghitt ünnepeket kívánok, és hozzá boldog, játékos, humoros hétköznapokat is.

Ne csak 3 napból álljon az évi boldogságunk, hanem 365 napból!

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük