Negatív érzelmek kezelése: nem irigykedek, nekem is van (freeimages / i-want-yours-1321387)

Tudatalatti blokkok oldása, stresszreakciós nagytakarítás – mire jó?

Ezen a honlapon az írásokban úgymond a stresszoldás, agyalástalanítás kapja a főszerepet megállás nélkül. Mégpedig azért mert minden életkátyúból való kimászásnak, a szellemi-lelki-testi szintű egyensúly fenntartásának, a választási lehetőségek észrevételének ez a stresszreakciós nagytakarítás az alapja az emberi életben. Lehet, hogy nem teljesen érthető, hogy mire gondolok pontosan ezek (még egy további szóval kifejezve, tudatalatti blokkok oldása) alatt. Ezért most tisztába szeretném tenni ezt az ügyet is, bár talán sokan nem fognak érte szeretni.

Tudatalatti blokkok oldása: egészségtelen negatív gondolatok és érzelmek sikeres elűzése

Tudatalatti blokkok oldása a villamoson is (freeimages / inside-the-tramway-232602-m)
Tudatalatti blokkok oldása a villamoson is (freeimages / inside-the-tramway-232602-m)

Egy gyakorlati példával kezdem, ami velem történt meg körülbelül 2012-ben. Nagy hassal felszálltam a tömött villamosra, és nem volt szabad ülőhely. Miközben álltam az ajtóhoz közel és kapaszkodtam, azon kaptam magamat, hogy elkezdenek romboló irányba menni a gondolataim és az érzéseim. Neheztelve figyeltem az ülő embereket, mindenféle csúnya dolgokat gondoltam róluk. Hogy milyen tiszteletlenek, érzéketlenek, udvariatlanok és utálatosak egy várandós nővel szemben. Meg hogy nem veszik észre, hogy fel kellene pattanniuk, és hasonlók. Aztán észbe kaptam, hogy ez a negatív gondolati spirál, a düh nem tesz jót nekem, csak magamat mérgezem, gyengítem vele. Ezért nekiálltam a stresszoldó – agyalástalanító kezelés >>> egy olyan formájának, amit tömegben is lehet végezni. Ettől a sejtjeim valószínűleg újra friss energiához jutottak, a neheztelésem tudormányos véletlen egybeeséssel elszállt, és mentő gondolataim jöttek. Ilyenek:

Fellélegzés és választási lehetőségek észrevétele

  • programozhattam volna például agykontrollal vagy intuícióval >>>, hogy olyan helyen szálljak fel, ahol lesz ülőhely
  • ha akarnám, kinyithatnám a számat és megkérhetnék valakit, hogy adja át a helyét
  • örülhetnék, hogy dejó, igazából nem is szorulok rá arra, hogy átadják a helyet, hiszen egészséges vagyok. Nincs semmi baja a lábaimnak, és ha fél órás sétákat kibírok, az a pár villamosmegálló meg sem kottyan
  • És így tovább.

Ha megfigyeljük, kezdetben másokra koncentráltam, de sikerült a fókuszt áthelyeznem a saját állapotomra. És arra, hogy én mit tehetek magamért, mielőtt mástól kérek. És már csak azért sem kell az ilyeneken morognom, mert 80%-ban az emberek kedvesek, és átadják a helyüket, ha kell, ha nem. 🙂

Tanult tartós neheztelés nélkül könnyebb jól lenni

Negatív érzelmek kezelése: nem irigykedek, nekem is van (freeimages / i-want-yours-1321387)
Negatív érzelmek kezelése: nem irigykedek, nekem is van (freeimages / i-want-yours-1321387)

A neheztelés teljesen emberi dolog, de hosszú távon nem szerencsés. És az sem praktikus, ha túl sokat foglalkozunk másokkal. Igen, tudom, sokan azt tanultuk a környezetünktől, hogy a nálunk jobban élő, szerencsésebb, sikeresebb, egészségesebb, jómódúbb, több baráttal rendelkező (az intuíciójukat esetleg nálunk ügyesebben használó?) emberekre mindig ferde szemmel kell nézni. Morogni, irigykedni és kígyót-békát kiabálni kell rájuk, szapulni és szidni kell őket. És meg is kell fojtani őket egy kanál vízben, és hasonlók, de gondoljunk csak bele.

A zúgolódástól és a fortyogástól rövid távon megkönnyebbülünk (és fontos is kiadni magunkból a negatív érzelmeket), de vajon hosszú távon jobb lesz nekünk tőlük? Nem igazán… A tartós és értelmetlen neheztelés legtöbbször felesleges idő- és energiapocsékolás! Nem azoknak az embereknek életét teszi tönkre, akik iránt érezzük, hanem a mienket. Legyen szó barátról, szomszédról, főnökről, politikusról, vállalatról, bankról, és így tovább. A düh például akadályoz abban, hogy legyenek jó kapcsolataink, jó helyzetben levő barátaink, amik által könnyebben boldogulhatunk. És abban is szabotál, hogy elmenjünk egy ilyen emberhez, és tanuljunk tőle, hogy mit csinál máshogy, mint mi.

Tudatalatti blokkok oldása: gyors és kíméletes feszültség levezetés

Ha olyanom van, én is szoktam dühöngeni és pörölni (meglepő? :-)). Viszont törekszek rá, hogy gyorsan túllegyek rajta. Mert sokáig neheztelni tényleg olyan, mintha kiürítenénk a méregpoharat, és azt várnánk, hogy a másik haljon meg. És a hosszú nehezteléssel bevonzzuk a negatív eseményeket és a lehúzó embereket is az életünkbe, akiknek a közreműködésével tényleg lehetetlen helyzetekbe kerülünk. Ráadásul a neheztelés okozta stressz miatt nem lesznek jó ötleteink sem, hogy hogyan másszunk ki a kátyúból.

Na ezért vagyok teljesen biztos benne, hogy igenis fontos rendet rakni az érzelmeink között. Még akkor is, ha ez egy hosszabb és munkaigényes folyamat. A tudatalatti blokkok oldása pont azt jelenti, hogy az összes begyűjtött lehúzó haragot, neheztelést, irigységet, bűntudatot, félelmet és a többit folyamatosan figyeljük magunkban, és ha előjönnek, akkor tisztítjuk őket különféle módokon. Ne mérgezzenek és gyengítsenek minket tovább! Ez a boldog élet és a bőség kulcsa. Ráadásul a neheztelés kiadása és oldása egyszerű lehet pl. stresszoldó – agyalástalanító különleges Mesterpont masszázsos kezelés >>> is. Hogy ezek közül mikor kinek mi működik, az egyéni.

Titi_Suzi A cikk írója és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én feszültségeimet is segítettek, segítenek oldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akadnak stresszreakciós nehézségeid a mindennapokban, és eleged van belőlük, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk rajtuk dolgozni, hogy Neked is sikerüljön lazábban kezelni és megoldani a nehéz élethelyzeteidet, feszültségeidet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük