Habár az autóvezetésnél nem igazán a hajszín számít… a lelki egyensúly sokkal fontosabb. Újrakezdő vezetés esetén is

Újrakezdő vezetés: megfelelő stresszoldó rákészüléssel könnyebb lehet

(A sorozat 2. része) A Facebook szeret emlékeztetni minket régebbi bejegyzéseinkre. 🙂 Engem például nyaranta arra emlékeztet, hogy egy ideig örvendezve „dokumentáltam” a saját feloldott autóvezetés fóbia (amaxofóbia >>>) – diszdrájvia-… utó-történetemet. 🙂 Ezt a változást a stresszoldó kollégáim közreműködésével sikerült elérni. (A „diszdrájvia” az én szóalkotásom a vezetési fóbiára. A tanulási nehézség jellege miatt adtam neki ezt a nevet, a későbbiekben fogom részletezni a miértjét.) Hogy minden érintett lássa: akár egy ilyen leblokkolás-pánik-szorongás >>>-… teljes elmúlása is lehetséges. Olykor hosszabb, és kitartó agyalástalanító – gyakorló munkát igényel, de aki aktuálisan nem mer vezetni, az a félelmétől talán még ne ássa el magát. Viszont arra számítson, hogy az újrakezdő vezetés érzésen neki is át kell majd esnie…

Újrakezdő vezetés előzmények

Habár az autóvezetésnél nem igazán a hajszín számít… a lelki egyensúly sokkal fontosabb. Újrakezdő vezetés esetén is
Habár az autóvezetésnél nem igazán a hajszín számít… a lelki egyensúly sokkal fontosabb. Újrakezdő vezetés esetén is

Körülbelül 2009-ben kezdődött aktívabban a stresszoldó kezelői pályafutásom. Azóta saját érintettség nélkül is, több embernél is sikerült hozzájárulnom, hogy kijöjjön például autóbalesetek traumatikus, gyomorgörcsöltető emlékeiből, autóvezetés pánikból… Ebben egy ideig egy kicsit vizet prédikáltam, mert különcmagamnak 2003 óta van jogosítványom, de csak 2014 óta vezetek autót napi szinten. :-/

Tehát körülbelül 11 évig halogattam elkezdeni. Még a gyakorlást is elszabotáltam. Nagyon be voltam rezelve minden 21. századi úti szörnytől: jaj autó, jaj kuplung, jaj forgalom, jaj ámokfutók, jaj kátyúk, … 🙂 jaj kifogások.

Aztán egyszer családi okok miatt kellőképpen motivált lettem, hogy végre én is vezessek autót.

Egy ideig révültem rajta, hogy vegyek-e például gyakorlóórákat? De rövidesen rájöttem, hogy nekem elsősorban az előbbi, autóvezetés önbizalmat romboló kifogásokat kell kitakarítani a tudatalattimból, az idegrendszeremből. Méghozzá a jól megszokott, jól működő stresszoldó – agyalástalanító eszközeimmel. Szerencsére az égvilágon mindenem megvolt hozzá! Így a folyamat el is indult, és körülbelül 1 évig tartott. És a megfelelő embervillamossági szerelés után…

2014 augusztusában körülbelül ezt írtam a Facebookra a saját autóvezetés fóbia – újrakezdő vezetés ügyemhez:

Ha valaki egy évvel ezelőtt, de akár tegnapelőtt előtt azt mondta volna nekem, hogy ma saját négykerekűvel, saját kormányzás alatt, gyomorgörcs nélkül, egész jól elgurulok a gyerekem leendő iskolájáig, kézzel-lábbal tiltakoztam volna és kinevettem volna.
De a jósgömbje az ő igazát mutatta volna. 🙂
Autóvezetés fóbia, a jelek szerint Isten veled. 🙂
Köszönöm szépen a szakszerű közreműködést az egyik legnagyobb mumusom megszelídítésében: Szilvia néni, „lélek-multivitamin” Bach-homeo étrendkiegészítő Moksa Csepp, EFT >>> és a többiek.

Egy hét múlva pedig:

Nincs is annál fincsibb, mint újrakezdő sofőrként ömlő esőben, intenzív alvázmosás közepette, 30-cal végigdöcögni a városon a szülői értekezletre, és onnan haza.

Folytatás a haladó szintű vezetési gyakorlattal a következő írásban. 🙂 A megfelelő stresszoldó – agyalástalanító rákészülés jellegét is a továbbiakban fogom részletezni…

(Addig is egy kis stresszoldó abuszurd humor: nem egészen ilyen stresszoldó – agyalástalanító rákészülésre gondoltam, de ez sem rossz: 🙂 )

Titi_Suzi A cikk szerzője és a weboldal gazdája:
Szeretettel üdvözöllek! Szalkainé Tóth Tímea vagyok, hívj te is Titinek, ha gondolod.
Minimálmasszőr – addiktológus természetgyógyászként olyan, a köztudatban még kevésbé ismert stresszoldó – „agyalástalanító”, egyfajta „embervillamossági szerelő” eszközökkel és módszerekkel dolgozok, amik az én autóvezetés pánikomat, feszültségeimet is segítettek feloldani. Rólam itt >>> olvashatsz bővebben.

Ha Neked is akad stresszreakciós nehézséged az autóvezetéssel, és eleged van belőle, keress meg az Elérhetőségeknél >>> megadott helyeken, várlak szeretettel! Akár online is tudunk a blokkjaiddal foglalkozni, hogy megoldódjanak, és Te is átess a ló másik oldalára, és sikerüljön jól begyakorolni és megszeretni az autóvezetést, ahogy velem is történt!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük