Szalkainé Tóth Tímea – Titi
Titi: “minden lében kanál multipontenciális humanoid” (embervillamossági szerelő, stresszoldó agyalástalanító holisztikus életkarbantartó)

Szeretettel üdvözöllek! 😉 Szankszkritül: NAMASTÉ, azaz a bennem lévő Isten üdvözli a benned lévő Istent. A kommunikációs egyszerűség kedvéért javaslom a tegeződést, ha nincs ellene kifogás.

Ki vagyok?

Egy kis bemutatkozás… A nevem Szalkainé Tóth Tímea. A gyerekkori barátnőim Titinek becéztek, és ez rajtam ragadt. Ahogy a mi köreinkben nevezik a magamféle „ufós” csodabogarakat: multipotenciális humanoid. „Szuperérzékeny” kétgyerekes anyuka, öngyógyulásban és életkarbantartásban jártas, természetgyógyász – „minimál”masszőr.

 • Az általam eddig tanult mindent nagyjából lefedő, rövidítésre és egyszerűsítésre kigondolt titulus: „embervillamossági szerelő„, stresszoldó-kiegyensúlyozó agyalástalanító életkarbantartó. Mert van az autóvillamossági szerelő, aki az autó elektromosságának a javításával foglalkozik, így az embervillamossági szerelő pedig az emberi lény elektromosságának javítgatását oldja meg. 🙂 Ez utóbbi lennék én. (Mivel minden egyes testi sejtünk, a szívünk, az agyunk, a teljes idegrendszerünk működése is elektromos jellegű is, ezzel is illik – illene valamit kezdeni…)
 • Hivatalosan fülakupunktúrás addiktológus (természetgyógyász), mellette mindenféle „minimál” masszázsok művelője: Mesterpont masszőr (ennek keretében ÉFT kezelő, Access Bars kezelő, …), reflexológiás talp- és kézmasszőr, svédmasszőr (ennek keretében ReCovering Hand – bővített craniosacralis – kezelő, …); és még aromaterápiás tanácsadó, gyógypedagógiai segítő munkatárs, tánc instruktor, Moksa Csepp szakmai fogyasztó, stb. + hobbivarrónő, természetcsodáló, … „Előző életemben” közgazdász-informatikus-rendszerszervezőként dolgoztam.

Miért van nagy szükség embervillamossági szerelésre? Az előzményeim

Az embervillamossági szerelős történetem, a szellemi-lelki-testi-környezeti, holisztikus élettel-boldogsággal kapcsolatos érdeklődésem úgy a 80-as évek közepe táján, körülbelül alsó tagozatos általános iskolás koromban kezdődött (de az is lehet, hogy korábban, nem emlékszem pontosan). Már ekkor tele lett vele a hócipőm, hogy:

 • a környezetemben az önrombolásra beszűkültek, feszültek, (ideg)bajosak és marják egymást az emberek,
 • mindenki szellemileg-lelkileg-testileg-környezetileg rosszul van, szenved,
 • eléggé kiegyensúlyozatlan és diszharmonikus körülmények között növök fel.
EFT kezelés kánikulában, kézen
EFT kezelés kánikulában, kézen

Közben pedig úgymond „minden rendben volt, mert ilyen sz@r az élet„.

Biztos? A Jóisten (Gondviselés, Univerzum, …) csak azért teremtette az emberi lényt, hogy szenvedjen a sz@r életben?

Ahaaa… persze.

Nem lehet, hogy azért szenvednek sokan, mert valamit nem úgy csinálnak, ahogyan kellene, ahogy igazán jólesne nekik?

Eldöntöttem, hogy nekem csakazértis igazi „normális”, nemsz@r, kiegyensúlyozott és harmonikus életem (és családom) lesz, ha felnövök. Mert az nem lehet, hogy az emberi élet csak szenvedésből álljon! (Természetesen nem muszáj mindenkinek ezt kitűznie célnak, de…)

És lett. 🙂

A szülői-családi-rokonsági-transzgererációs, sőt a közösségi-emberiségi kollektív „átok”; szenvedős tudatalatti beidegződések és a tünetelnyomás

Közben sok víz lefolyt azóta a Dunán. Az érzelmi-lelki-pszichés, idegrendszeri beidegződős alapokat tekintve közben én is megjártam a hadak útját. Sikerült megtanulnom a „divatos” rokonsági-közösségi szenvedős szokásokat, kiegyensúlyozatlanságot, feszültséget, idegbajt; sikerült begyakorolnom a stresszelést, a szorongást; egészségtelenül érzékenynek, agyalósnak, önbizalomhiányosnak, depisnek, pánikolósnak lenni, maximalizmussal és beteges önkritikai érzékkel „megáldva” (illetve megverve).

Nekem is volt szerencsétlenségem patikai legális tudatmódosító tünetelnyomó veszélyes hulladékot kipróbálni már tinédzser koromban – ezt kösz, akkor és ott befejeztem. Egyáltalán nem lett tőle jobb a közérzetem, nem tudtam tőle jól aludni, ellenben leszedált zombivá váltam. A kémiai idegrendszer eltompító pirulától rövid távon esetleg jobb lesz (de még ez sem biztos), hiszen talán elérzésteleníti a tüneteket és nem fáj annyira. De hosszú távon duplán megbosszulja magát: csak elhalasztja a megkönnyebbülést, és jönnek a mellékhatások, a hozzászokás, a csúnya függőség.

Access Bars kezelés a Móksha szombaton
Access Bars kezelés a Móksha szombaton

Tartós általános egyensúly, harmónia, jól-lét természetesen, egyszerűen, eredményesen?

Az igazi, tartós minden szintű egyensúlyhoz és harmóniához nem kívülről kell bevinni az agyunkba az onnan állítólag hiányzó kémiai anyagokat; és nem félreterelni kell a folyamatait hogy ne is legyen rájuk szüksége. Sokkal inkább segíteni kell a testünket saját magának ilyeneket termelni, úgy, ahogy neki pont akkor, pont ott jólesik! Ez pedig akkor fog sikerülni, ha egyre közelebb kerülünk az igazi önMAGunkhoz, ÚJRATANULJUK AZ ÉLETET önMAGunkhoz hűen; aszerint kezdünk el működni, amire valóban rendeltettünk. Kinyílunk a világ lehetőségeire, átprogramozzuk a beidegződéseinket, változtatunk minden életkörülményünkön, amin csak sikerül. Mondhatni, személyiségileg „fejlődünk”.

Ehhez először általában észre kell venni, meg kell nevezni, meg kell fejteni, oldani azt a nehézséget, témát, zavart, egyensúlytalanságot, ami miatt nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, ami miatt a a stresszünk és frusztrációnk kialakult. Ha ezt nem tesszük meg, újra és újra bele fogunk botlani és bele fogunk zavarodni a zűrös élethelyzetekbe és a tünetekbe, és könnyen lehet, hogy egyre erősebben… Például sorozatosan ugyanolyan típusú, nem igazi „barátokat”, nem nekünk való párkapcsolatokat, munkahelyeket, szomszédokat és hasonlókat fogunk találni, bevonzani. Továbbra sem fog összejönni a baba, továbbra is hadilábon fogunk állni a szüleinkkel, a testvérünkkel, a gyerekünkkel, megmarad a pánik, stb. És akkor lesz ok padlón lenni. Mint ahogy eddig megtanultuk…

Hogy jön ide az „embervillamosság”? Epigenetika – informatika – mikro-elektromágneses energetika – idegrendszer

Az epigenetika, ez a csúnya tudományosan misztikus szó lényegében a neveltetésünket takarja, vele a magunkkal hozott, olykor súlyosan életellenes viselkedési MINTÁKAT (máshogy megnevezve informatikát…), hiedelmeket, a jó mélyen belénk rögzült szokásokat, az idegrendszerünkbe vésődött érzelmeket, gondolatokat, feszültséget, traumákat és hasonlókat.

Access Bars csere nap: Titi Bars kezelést kap (Vágvölgyi Hajni fotója)
Access Bars csere nap: Titi Bars kezelést kap (Vágvölgyi Hajni fotója)

Például hogy milyen, bennünket egyébként szenvedtető butaságokat „kötelező” csinálnunk ahelyett, amik igazán jólesnének, és miért? És miért nem sikerül ezeket végre megváltoztatnunk?

A kulcs az idegrendszerünkben van, ami mikro-elektromágneses működésű (is), tele az eddigi életünk lenyomataival. Ez az epigenetika másik vetülete… Lehet, és érdemes is kutakodni ebben az idegrendszerben mikro-elektromágneses feszültségek, szenvedést okozó biztosíték lekapcsolódások, anomáliák után, mert találhatók bőven. És ezeket akár orvosolni is lehet.

A tartós jól-lét egyik kulcsa az idegrendszeri mikro-elektromágneses anomáliáknak a lehető legalaposabb és legkíméletesebb kitakarítása, átalakítása. Szép feladat. Nem kell tőle félni, lehet, hogy hosszabb idő alatt és sok munkával, de megoldható. (Csak akkora feladatot vállaltunk be az aktuális életünkre, amennyivel képesek vagyunk megbirkózni. 😉 ) És nem árt, ha vannak hozzá különféle eszközeink, módszereink.

Természetes, egyszerű és eredményes embervillamossági szerelő eszközök, módszerek…

Érdemes stresszoldó-agyalástalanító kiegyensúlyozó holisztikus életkarbantartó praktikákat bevetni a szenvedésre. Amíg kerestem az igazi önMAGamat, én is sok ilyet megismertem, gyakoroltam, használtam. Könyveket olvastam autodiakta módon, tanfolyamokra és képzésekre mentem el, sőt, ez most is folyamatos. Ezeknek a praktikáiból nagyon sokat használok napi szinten, például (a teljesség igénye nélkül):

A stresszoldó-agyalástalanító módszerek és eszközök az autóvezetés pánikomat is segítettek feloldani (családi fotó)
A stresszoldó-agyalástalanító módszerek és eszközök az autóvezetés pánikomat is segítettek feloldani (családi fotó)
 • az 1990-es évektől kezdve agykontroll, testkontroll
 • 2000 körül indulva reiki, radiesztézia
 • 2000 körül indulva térrendezések: Feng Shui, Vaszati
 • 2000 körül indulva „bolygógeometria”: asztrológia és numerológia
 • 2000 után önismereti, „ezoterikus-spirituális”, máshogy kifejezve: gyakorlatban alkalmazott „kvantumfizikus-kvantumkémikus-kvantumbiologikus” tréningek
 • 2000 után holisztikus szemléletű egészség-szakemberek által tartott életmód oktatások
 • 2007-ben One brain kineziológia tanfolyamok V-ös szintig Székely Szilviától, amit ugyan nem művelek aktívan, de az elveit használom
 • 2009-től indulva, és a mai napig is EFT (Érzelmi Felszabadítás Technika) tanfolyamok Sághy Andrástól különféle témákban: Alap 1-4, bennünk élő kisgyermek, gyerekek kezelése, terméketlenség, PTSD, különlegesen érzékeny emberek, krónikus ízületi fájdalmak lelki okai, halogatás, rendteremtés, a pénz energiája, stb. Illetve még Csontos Ági könyvei és mások is
 • 2013-ban Bowen Technika tanfolyamok alapszinten Liebe Györgytől, amiknek főleg az elveit használom
 • 2012-től kezdve Moksa Csepp szakmai fogyasztás, ennek kapcsán egyre inkább belemélyedve a homeopátia, Schüssler sók, Bach virágok titkaiba
 • 2014-től indulva a hivatalos ENKK TGY és EÜ modul tanfolyamok, 2015-től indítva fülakupunktúrás addiktológia tanfolyam Tóthné Kis Violától, amiknek az elveit minden nap használom
 • 2015-től kezdve, és a mai napig is Access Bars tanfolyamok és gyakorlatok többektől (Danka Mária, Stattner Kriszti, Békési Veronika, és még mások)
 • 2016-tól indulva Germán Gyógytudomány
 • 2018-től különféle „minimál” masszázsok: ReCovering Hand (bővetett craniosacralis) kezelés, Mesterpont masszázsok, reflexológiás masszázsok, svédmasszázs, …
 • 2020-tól Healy házi biorezonanciás készülék (a több ezer éves keleti egészségkultúrát a legkorszerűbb, holisztikus tudományos kutatások eredményeivel ötvöző kütyü)
 • 2020-tól aromaterápiás tanácsadás
 • 2021-től OKJ-s tánc instruktor
 • 2022-től OKJ-s gyógypedagógiai segítő munkatárs
 • stb. (valószínűleg még nincs vége… 🙂 )
A kedvenc újrafelhasznált tunika mellényemben

A fent felsoroltakhoz a hivatalos képzettségeimet, jogosultságaimat, okleveleimet itt nézheted meg (adatokat védő és hamisítástól védő módon – ha szeretnéd a teljes dokumentumot látni, Skype-os konzultáción vagy személyesen megmutatom):
https://drive.google.com/drive/folders/13l41I8p0pdL0HnyE6n8tfkznkzYe-JKM?usp=share_link

Ezek mind nagyon hasznosak, és mindből meríthetsz, ha velem tartasz.

És Te mit választasz?

 1. belenyugszol, hogy Veled sok rossz dolog történik; hogy eleged van úgy általában; hogy szenvedsz, hogy rosszul érzed magadat a bőrödben?
 2. hajlandó vagy az okukat feltárni, megérteni, és feloldani, megtanulni átalakítani a feszültséget, közeledni az igazi önMAGadhoz. Ha a másodikat választod, és ha még fejlesztesz némi humorérzéket is, akkor te is képes leszel megteremteni magadnak egy sokkal harmonikusabb életet, énképet?

Mit ígérhetek?

Az út nem lesz mindig rózsás. Az életellenes feszültségek és a szenvedés feloldása, az egészséges érzések, gondolatok, hiedelmek, szokások kialakítása, a személyiségfejlődés együtt jár kényelmetlenségekkel, komfortzóna tágítással, átmeneti tünet felerősödésekkel is. Lesznek kemény pillanatok, fájdalmas tapasztalatok is. Az átrendeződés bizony sokszor nem sétagalopp! De ha bátor, türelmes és kitartó vagy (ehhez kapsz tőlem hozzájárulást), egyre jobban összhangba kerülsz az igazi valóddal, aki Te vagy, akinek születtél, és amilyen lennél, ha az Élet nem pakolta volna Rád a sok sallangot.

Mit nem ígérek (például)?

Minden szintű egyensúlyban könnyebb az élet (családi fotó)
 • Politizálást.
 • Mások indokolatlan bántását (tényfeltáráson kívül).

De tudod, mit? Ne hallgass rám, próbáld ki! 😉

Remélem, hamarosan egy sokkal lazább, harmonikusabb, nagyobb általános egyensúlyban levő, jobb egészséggel, építőbb emberi kapcsolatokkal, több önbizalommal bíró, szellemileg-lelkileg-testileg-környezetileg nagyjából rendben levő embert üdvözölhetek a személyedben.

Teljeskörű, minden szintű, szellemi-lelki-testi-környezeti egyensúlyt és harmóniát kívánok!

Végtelen lény embertársi üdvözlettel,
Szalkainé Tóth Tímea – Titi