ReCovering Hand craniosacralis kezelés: szelíd kötőszöveti feszültségoldó
Itt éppen a fej tetején két oldalon levő falcsontokat segítem egy kis nyomással a helyükre menni egy Recovering Hand – craniosacralis kezelés keretében

Szeretettel üdvözöllek! 😉 Szankszkritül: NAMASTÉ, azaz a bennem lévő Isten üdvözli a benned lévő Istent. A kommunikációs egyszerűség kedvéért javaslom a tegeződést, ha nincs ellene kifogás.

A ReCovering Hand kezelés craniosacralis (ejtsd: kranioszakrális) elemekkel:

Egy ősi és egyetemes, holisztikus egyensúlyteremtő tudáson alapuló különleges, non-invazív életbarát és rendkívül gyengéd testkezelés. Speciális lazító masszázs, napjaink egyik legígéretesebb stresszoldó technikája. Hozzájárulhat a pszichés – érzelmi – lelki – idegi feszültség (feldolgozatlan trauma) forrású működési zavaraink, elakadásaink, stressztüneteink megváltoztatásához.

Nagyon leegyszerűsítve egyfajta oszteopátia. Az emberi vázrendszerben: a koponyában (cranium, ami valójában különálló (!) csontokból áll össze), a gerincben és a keresztcsontban (sacrum) rögzült kötőszöveti feszültségeknek a különféle technikákkal, pl nagyon finom érintéssel, masszázzsal való oldásából áll. Ezáltal a minket ért traumák miatt a helyükről elmozdult, és rossz helyen rögzült csontokat gyengéden az egészséges helyükre tudjuk segíteni. Valójában így akár maguktól a helyükre tudnak menni, és tartósan ott is tudnak maradni. Ez az egészséges változás pedig megváltoztatja, szabadabbá teszi az agyvelői és gerincvelői folyadék (liquor cerebrospinalis) ritmikus keringését is a testünkben, ami az egész lényünk és az Életünk működésére is kihatással van.

A kezelés vékony ruhában, masszázságyon történik. Alatta lehet beszélgetni, vagy csak figyelni az aktuális érzéseinket, érzeteinket, gondolatainkat, tüneteinket.

Milyen stressztüneteknél hozhat változást a ReCovering Hand – craniosacralis kezelés?

Cranium - koponya: a csontjai mozognak egymáshoz képest!
Cranium – koponya: a csontjai mozognak egymáshoz képest!
 • alvászavarok
 • mindennapi stresszek: feszültség, nyugtalanság, idegesség, aggódás, szorongás, izgulás, vizsgadrukk, páni­k, búskomorság, önbizalomhiány, …
 • tanulási nehézségek (olvasási – diszlexia, írási – diszgráfia, számolási – diszkalkulia, …)
 • viselkedési zavarok, hiperaktivitás
 • régi balesetek lenyomatai, testbe rögzült stressz, krónikus izomfeszülések, amik itt-ott: a fejben, a nyakban, vállakban, hátban, derékban, csípőben, lábakban (és a gerinc közreműködésével vezérelt belső szerveben!) krónikus fájdalmakat és működési zavarokat okoznak
 • homloküreg, arcüreg és fülműködési zavarok
 • krónikus fejfájás
 • női nemi jellegű működési zavarok, méh, petefészek problémák (az agy a keresztcsonton keresztül vezérli ezen szervek működését)
 • és így tovább. Mindenben, aminek lehet stressz háttere!

A ReCovering Hand – craniosacralis kezelés eredete a 19-20. században

Az amerikai indián sámánoktól és csontkovácsoktól eredő oszteopátiás technika, része van benne az orvostudományi agykutatásoknak és frenológiának is. Több amerikai orvos és oszteopata, például Dr. Andrew Taylor Still, William Sutherland dr. John E. Upledger alakította ki a mostani módszert. Ők mindannyian törekedtek rá, hogy minél több dolgot lássanak és értsenek meg a világból, alázattal és megfontoltan viszonyultak a világ dolgaihoz, új utakat kerestek az emberek kezelésében. Vizsgálták a test, a lélek, a szellem és az érzelmek viszonyát. Érzéssel, a kezelt ember aktív részvételével, természetesen aktiválták a szervezet önhelyreállító erőit; azt vették észre, hogy az oszteopata szakember útmutatása alapján a kezelt képes a saját egyensúlyát helyreállítani. Az emberi immunrendszer természetes erősítésére hívták fel a figyelmet, fontosnak tartották az életkarbantartást.

Kinek ajánlott? Annak, aki:

ReCovering Hand craniosacralis kezelés: szelíd kötőszöveti feszültségoldó
ReCovering Hand craniosacralis kezelés: szelíd kötőszöveti feszültségoldó (forrás: tanfolyami jegyzet)
 • tud, képes egy helyben, többnyire a hátán feküdni kb. 30-45 percet kezelés közben
 • el tudja fogadni, ha egy manuális kezelő megérinti, finoman masszírozza, nyomogatja és tartja őt a fején és a gerincéhez kapcsolódó különböző pontokon
 • tud időt, energiát (munkát), kapacitást, a nehézségei jellegétől és a támogatáskéréstől függően – pénzt áldozni a mindennapi működése megváltoztatására.

Kiknek és mikor NEM ajánlott? Relatív kontraindikációk általánosságban:

 • várandósság első 3 hónapjában
 • súlyos tudatmódosító szer: tabletta, alkohol vagy más függőség esetén
 • friss törésnél, műtét után a koponyában, a gerincben vagy a bordáknál; gerinccsapolás után 6 hétig (kivéve a fogászati beavatkozásokat)
 • alapvetően gyenge szalagrendszernél: Down szindróma, reumatoid artritis
 • stroke, koponyaűri vérzés után 6 hónapig
 • akut idegrendszeri „fertőzéskor” (mikrobaburjánzáskor)
 • vérzékenységnél (vérhígító orvosság szedése)
 • Arnold-Chiari szindróma esetén
 • sugár- illetve kemoterápia idején
 • a kezelő egyéni meglátása.

Így lehet nálam ReCovering Hand – craniosacralis kezelésben részesülni:

Titi: „minden lében kanál multipontenciális humanoid” (embervillamossági szerelő, stresszoldó agyalástalanító holisztikus életkarbantartó)

Várlak szeretettel stresszoldó – agyalástalanító – életkarbantartó kezelésre, válaszd a ReCovering Hand – craniosacralis kezelést, hozzájárulást. Ehhez katt ide, olvasd el a részleteket és jelentkezz:
https://holisztikuseden.com/konzultacio/

Teljes körű, minden szintű, szellemi-lelki-testi-környezeti egyensúlyt és harmóniát, kellemes és eredményes ReCovering Hand kezeléseket kívánok! 🙂

Végtelen lény embertársi üdvözlettel:
Szalkainé Tóth Tímea – Titi
ReCovering Hand – craniosacralis kezelés gyakorló

A ReCovering Hand – craniosacralis kezelésről például a TGY magazinban >>> is olvasható egy jól összeállított cikk.